Έπρεπε να συμβεί για να... "συσκευθούν" οι αρμόδιοι!

Μετά την είδηση σοκ, που διαβάσαμε χθες για την 89χρονη σε συνοικία της Πάτρας, που, σύμφωνα με ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατός της ωφείλεται από τις πληγές που τις προκάλεσαν σκυλιά, λάβαμε από την Περιφέρεια, δελτίο τύπου με τίτλο "Σύσκεψη για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, Γρηγόρη Αλεξόπουλου", το οποίο δημοσιεύουμε παρακάτω. Για άλλη μια φορά οι "αρμόδιοι ακολουθούν αντί να προλαμβάνουν... Υπενθυμίζουμε ότι κατά καιρούς πρόβλημα με αδέσποτα σκυλιά, έχει παρατηρηθεί έντονα και μέσα στην πόλη των Καλαβρύτων. Να τολμήσουμε να ρωτήσουμε αν έχει συσκευθεί και στο Δήμο μας κάποιος αρμόδιος με θέμα τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων που συχνά κυκλοφορούν μέσα στην πόλη μας; Μάλλον απάντηση δεν πρόκειται να πάρουμε!

Ολόκληρο το δελτίο τύπου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, έχει ως εξής:

 Η διαχείριση των αδέσποτων ζώων ήταν το θέμα συνάντησης που είχε σήμερα, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, με τους Δημάρχους Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, και Αιγιάλειας, Θανάση Παναγόπουλο.

Το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα οξύνθηκε μετά και την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σταθμού Μέριμνας Ζώων του Πανεπιστημίου Πατρών να αναστείλει άμεσα την περισυλλογή και την εισαγωγή στο Σταθμό νέων αδέσποτων ζώων με προοπτική την οριστική παύση λειτουργίας του Σταθμού, καθώς και τη θέση του Υπουργείου ότι πρέπει να ανακληθεί η άδεια λειτουργίας του οριστικά καθώς δεν είναι πλέον σύννομη με τους όρους της σχετικής νομοθεσίας.

H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος έχοντας διαγνώσει από καιρό το διαρκώς διογκούμενο πρόβλημα, πήρε την πρωτοβουλία δια του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, Γρηγόρη Αλεξόπουλου, και συγκάλεσε σύσκεψη με τους δύο μεγάλους Δήμους της Αχαΐας που έχουν σύμβαση με το Σταθμό, με σκοπό να εκφράσουν τις απόψεις τους.

Στη συνάντηση, εκτός του Αντιπεριφερειάρχη και των Δημάρχων Πατρέων και Αιγιάλειας, συμμετείχε και η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ, Τσουκαλά Μαρία, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Τόσο ο Δήμαρχος Πατρέων όσο και ο Δήμαρχος Αιγιάλειας γνωρίζοντας την σπουδαιότητα του προβλήματος ανέφεραν ότι έχουν ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες εξεύρεσης λύσης και εξέφρασαν την πρόθεση να αναζητήσουν από κοινού οριστική λύση στο πρόβλημα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων. Αρχικά θα διερευνηθεί η συνέχιση της συνεργασίας με το Σταθμό Μέριμνας Ζώων του Πανεπιστημίου Πατρών, που διαθέτει την εμπειρία, πιθανώς σε άλλο χώρο λειτουργίας, και παράλληλα, θα ζητηθεί, από το Υπουργείο η συμβολή του με χρηματοδότηση και προς τους δυο Δήμους και με διευκόλυνση διαδικασιών για να δημιουργήσουν δομές προκειμένου να επιλύσουν οριστικά το θέμα.

Από την πλευρά του ο κ. Αλεξόπουλος ανέφερε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα παρακολουθεί το θέμα, καθώς άπτεται της δημόσιας υγείας των πολιτών, και όπου χρειασθεί θα συνδράμει στις πρωτοβουλίες των Δήμων.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
10 + 5 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.