Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα σχολικά πρωταθλήματα σκάκι στα Καλάβρυτα

Η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου (ΕΣΣΠ) σε συνεργασία με το Σωματείο-Μέλος της Σκακιστικό Επιμορφωτικό Όμιλο Καλαβρύτων-Επαρχίας (ΣΕΠΟΚΕ), διοργάνωσαν και πραγματοποίησαν με εξαιρετική επιτυχία, τα επίσημα Πανελλήνια Ατομικά Πρωταθλήματα Μαθητών-Μαθητριών (Νηπια-γωγείων-Δημοτικών-Γυμνασίων-Λυκείων) του 2016, της Επαρχίας Καλαβρύτων.

Οι αγώνες επιτελέστηκαν Κυριακή 20/12/2015 και ώρες 10.00-14.00 στις εξαιρετικές εγκαταστάσεις του Καλλιμανοπουλείου Εκκλησιαστικού Διακονικού Κέντρου Καλαβρύτων (ΚΕΔΙΚ), με ελεύθερη-δωρεάν συμμετοχή για όλες και όλους. Σε ένα θαυμάσιο περιβάλλον και σε άψογες συνθήκες φιλοξενίας (προσφέρθηκαν, πάντα δωρεάν, γλυκίσματα-αναψυκτικά-ροφήματα στους πάντες), διαγωνιζόμενοι και επισκέπτες είχαν επίσης την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις ποικοιλλόμορφες Εκδηλώσεις και Διοργανώσεις του ΣΕΠΟΚΕ (ανάμεσά τους τα ρεκόρ του Ομίλου που έχουν καταγραφεί σε 3 Βιβλία Γκίνες, πλούσιο φωτογραφικό αρχείο-το μεγαλύτερο μέρος ανιδιοτελής προσφορά του Φάνη Παπαγεωργίου-, Εκθέσεις και Διαγωνισμοί του Συλλόγου έως σε Εικαστικό και Λογοτεχνικό ακόμη Επίπεδο), ένα πλούσιο έργο που επιτελείται συνέχεια 20 χρόνια τώρα και που δικαιολογεί το λεχθέν του Γκαίτε “ Το σκάκι είναι η λυδία λίθος του πνεύματος”.

Την Εκδήλωση παρακολούθησαν πάνω από 170(!!!) άτομα (αθλητές-γονείς-φίλοι-συγγενείς-παράγοντες-επίσημοι και διάφοροι άλλοι συντελεστές), που είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν όμορφους και πολιτισμένους αγώνες, επιβεβαιώνοντας τη σκέψη του Βολταίρου:“Το σκάκι αντανακλά το μεγαλείο της ανθρώπινης σκέψης”.

Χρέη Διευθυντού Αγώνων επιτέλεσε ο Πρόεδρος του ΣΕΠΟΚΕ Δρ.Ν.Χ.Ραζής, Επικεφαλή Διαιτητή ο Αλέξιος Σπηλιόπουλος, υπεύθυνου ηλεκτρονικών κληρώσεων με το σύστημα Swiss-Manager η Σοφία Γιανέλλου, Διαιτησίας Σάλας οι Λεωνίδας Βασιλόπουλος-Δημήτηρης Δαπόντας-Χριστίνα Παχάκη-Ευτυχία Πολυδωροπούλου-Ραζή Βασιλάτου Ρεγγίνα (όλες και όλοι απόφοιτοι Σεμιναρίων Διαιτησίας και πιστοποιημένα Μέλη της Τοπικής Επιτροπής Διαιτησίας ΕΣΣΠ) και Ιατρού Αγώνων η Ηλιάννα Παπαδοπούλου.

Επιπλέον, πολλά Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και των Επιτροπών Εκδηλώσεων του ΣΕΠΟΚΕ (μεταξύ των οποίων: Σταυρούλα Γαντζούδη-Κυριακή Γεωργιάδου Ραζή-Θεοδόσης Παναγόπουλος-Βάσω Πριονά-Γεωργία Σπυροπούλου-Θεόδωρος Χαλμούκης), έλαβαν ενεργό μέρος και καθοριστικά συμμετείχαν σε αυτήν την λαμπρή γιορτή του Αθλητισμού και του Πολιτισμού, αφού -όπως είπε και ο Μπόμπυ Φίσερ- “ Το σκάκι είναι ζωή”.

Επίσης, αξίζουν θετικότατης αναφοράς οι εξαιρετικές παρουσίες των Γεωργίου Δημόπουλου (Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΔΙΚ)-Νικολάου Παπαχριστόπουλου (Διευθυντή του Ιδρύματος)-Νικολάου Καμπάνη (Γεωπόνου-Ομηρικού Ερευνητή-Συγγραφέα και Προπονητή Ζατρικίου)-Νικολάου Νικολακόπουλου (Προπονητή Σχολικού Σκακιού, που διδάσκει και στα εβδομαδιαία -κάθε Πέμπτη- μαθήματα του ΣΕΠΟΚΕ).

Συνολικά έλαβαν μέρος 66 (!!!) μαθήτριες και μαθητές όλων των βαθμίδων της Αθμιας και Βθμιας Εκπαίδευσης (πραγματικός άθλος αν αναλογιστεί κάποιος τον αριθμό αυτόν σε συσχέτιση με το νούμερο των παιδιών που φοιτούν στα Σχολεία της Επαρχίας Καλαβρύτων), ενώ επιπλέον πραγματοποιήθηκε και Ανοικτό (OPEN) Τουρνουά Ενηλίκων με 7 δυνατές παρουσίες. Τις πολυπληθέστερες συμμετοχές είχαν οι τάξεις 4η και 3η Δημοτικού με 14 και 12 άτομα αντίστοιχα.

Άπαντες έλαβαν ωραιότατο Αναμνηστικό Δίπλωμα Συμμετοχής (που επιμελήθηκε με άριστο τρόπο ο ξεχωριστός Γιώργος Πετρόπουλος), το οποίο σαν κεντρικό θέμα είχε το σκίτσο της Εικαστικού Σοφίας Μητράκη, δημιουργία που απέσπασε το 1ο Βραβείο στον πρόσφατο 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σκακιστικού Σκίτσου (Διοργάνωση του ΣΕΠΟΚΕ, που επιτελέστηκε υπό την Αιγίδα του Δήμου της Μαρτυρικής Πόλης των Καλαβρύτων και την στήριξη τόσο του Υπουργείου Παιδείας/Θρησκευμάτων όσο και της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας-ΕΣΟ-, Διοργάνωση ενταγμένη στα πλαίσια των Εκδηλώσεων Μνήμης του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος). Στον 1ο Μαθητή κάθε τάξης (και στον νικητή του OPEN) απεδώθησαν Βαρύτιμα Κύπελλα και Χρυσά Μετάλλια, στο 2ο Αργυρό και στον 3ο μαθητή Χάλκινο Μετάλλιο, ενώ στο 1η κορίτσι κάθε τάξης καλαίσθητο Αναμνηστικό. Επιπλέον, στην ΕΣΣΠ μεγάλη αναμνηστική πλακέτα. Όλα τα έπαθλα (καθώς και τα λοιπά έξοδα), τα κάλυψε ο ΣΕΠΟΚΕ.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα έχουν ως κάτωθι:

ΝΗΠΙΑ: 1ος Πανουτσακόπουλος Παντελής, 2ος Πριονάς Γεώργιος, 3ος Δαφαλιάς Παναγιώτης, 1ο κορίτσι Νικολιτσοπούλου Ειρήνη (η 2η-3η θέση κρίθηκαν σε αγώνα μπαράζ).

Α' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: 1ος Δαφαλιάς Κωνσταντίνος, 2η Γκλαβά-Ρουμελιώτη Ειρήνη, 3η Μπάρο Γκέστι, 1ο κορίτσι Καλογεροπούλου Παναγιώτα (κατετάγη μετά τον 1ο).

Β' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ:1ος Αχμετάϊ Φλούτουρα, 2ος Πανουτσακόπουλος Αρίστος, 3ος Αλιάι Αλμάρο (η 2η-3η θέση κρίθηκαν σε αγώνα μπαράζ).

Γ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: 1ος Δαφαλιάς Αχιλλέας, 2ος Παπαγεωργίου Κωνσταντίνος, 3οι Φιλιππακόπουλος Γεώργιος-Πριονάς Δημήτριος (σε σειρά ισοβαθμίας), 1ο κορίτσι Χριστίνα Καλογεροπούλου (ισοβάθμισε με 1ο και 2ο).

Δ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: 1ος Μαρώσης Παναγιώτης, 2ος Καραμούζης Χαράλαμπος, 3ος Λούπος Αιμιλιάνο, 1ο κορίτσι Βατίδη Νεφέλη.

Ε' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: 1ος Ντόι Μαρτσέλο, 2ος Αντωνόπουλος Μιχαήλ, 3ος Παπαδόπουλος Ευάγγελος, 1ο κορίτσι Σινομένα Αιμιλία.

ΣΤ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: 1ος Κέφα Ρεγκίνο, 2οι Μίνκας Κωνσταντίνος-Σκάρπας Μιχαήλ (ισοβαθμία), 3η Παναγοπούλου Κωνσταντίνα, 1ο κορίτσι Γαζετά Αλεξία.

Α' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ: 1ος Χαλμούκης Άγγελος, 2ος Μουτσάι Κλάιντι, 3ος Ντόι Αργκίντο, 1ο κορίτσι Παπαβασιλοπούλου Χαρά.

Β' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ: 1ος Λούπος Άλεξ, 2ος Χαλμούκης Κωνσταντίνος (με τους ίδιους πόντους), 3ος Αχμετάι Ντένης, 1ο κορίτσι Φεϊζουλά Μαρία.

Γ' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ: 1ος Πλιατσικούρας Χρήστος, 2ος Παπαδόπουλος Νικόλαος.

ΛΥΚΕΙΑ: 1ος Λανάι Τέκι, 2ος Τζουμάκας Ιωάννης, 3ος Κοντής Χαράλαμπος (με τους ίδιους πόντους με τον 2ο), 1ο κορίτσι Κόβατς Μπιάνκα.

OPEN: 1ος Νικολακόπουλος Νικόλαος, 2ος Καμπάνης Νικόλαος (με τους ίδιους πόντους), 3ος Τρούσκας Κωνσταντίνος.

Τις απονομές πραγματοποίησαν: Σταυρούλα Γαντζούδη-Θεοδόσης Παναγόπουλος-Βάσω Πριονά-Γεωργία Σπυροπούλου-Νικόλαος Ραζής-Θεόδωρος Χαλμούκης (Μέλη του ΣΕΠΟΚΕ), Αλέξιος Σπηλιόπουλος (Μέλος ΔΣ ΕΣΟ και ΕΣΣΠ), Γεώργιος Δημόπουλος (Μέλος ΔΣ ΚΕΔΙΚ), Νικόλαος Παπαχριστόπουλος (Διευθυντής ΚΕΔΙΚ), Νικόλαος Καμπάνης (Συγγραφέας-Προπονητής Σκάκι), Ηλιάννα Παπαδοπούλου (Ιατρός), Νικόλαος Νικολακόπουλος (Προπονητής Σχολικού Σκακιού).

Πέρα από τα θετικότατα σχόλια που εγράφησαν στα Βιβλία Εντυπώσεων του ΚΕΔΙΚ και του ΣΕΠΟΚΕ, πολύ συγκινητικές ήταν (στην Τελετή Λήξης) και οι ομιλίες των Θεοδόση Παναγόπουλου (αναφέρθηκε στην Διοργάνωση και στις άοκνες-συστηματικές και αποτελεσματικές προσπάθειες που έγιναν ώστε να υπάρξει το θετικό αυτό αποτέλεσμα), Νικολάου Καμπάνη (στάθηκε στην εξαιρετική συνεργασία που όλα αυτά τα χρόνια έχει με τον ΣΕΠΟΚΕ και ιδιαίτερα τον Πρόεδρό του Νικόλαο Ραζή), Νικολάου Παπαχριστόπουλου (τόνισε ότι το ΚΕΔΙΚ πάντα θα στηρίζει τέτοιες λαμπρές Εκδηλώσεις του ΣΕΠΟΚΕ που προβάλλουν τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό), Γεωργίου Δημόπουλου (εκθείασε ιδιαίτερα τις θετικότατες επιδράσεις που το σκάκι ασκεί στην κοινωνία-νεολαία-και στη διαπαιδαγώγηση, τα 20 τελευταία χρόνια που ο γιατρός Ραζής το καλλιέργησε συστηματικά στα Καλάβρυτα), Αλεξίου Σπηλιόπουλου (δήλωσε εντυπωσιαμένος για ακόμη μια φορά από την άνθιση που σημειώνει το ζατρίκιο στην περιοχή), Νικολάου Νικολακόπουλου (ενημέρωσε για τα θετικότατα αποτελέσματα που ήδη διαφαίνονται μέσω των μαθημάτων ζατρικίου, που επιτελούνται από τον ΣΕΠΟΚΕ κάθε Πέμπτη).

Κλείνοντας, ο Πρόεδρος του ΣΕΠΟΚΕ Ν. Ραζής, ευχαρίστησε όσες και όσους συνέδραμαν στην όντως εξαιρετική επιτυχία αυτής της Διοργάνωσης: τον Θεό, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κκ Αμβρόσιο, τον Διευθυντή και το Προσωπικό του ΚΕΔΙΚ, τα Μέλη του ΣΕΠΟΚΕ, την ΕΣΣΠ, τους Διαιτητές, τους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών για την εμπιστοσύνη τους και ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ τα ίδια τα παιδιά για την μαζική συμμετοχή τους και το άριστο κλίμα φιλίας-συνεργασίας και πολιτισμού που επέδειξαν. Υποσχέθηκε δε -παρά τις αντιξοότητες- να συνεχίσει ο ΣΕΠΟΚΕ τις προσπάθειές του, για ένα καλύτερο μέλλον, μέσα από τα ιδανικά και τα ιδεώδη που μόνο ο υγιής Αθλητισμός ξέρει απλόχερα να προσφέρει στην κοινωνία και ειδικά στις νέες και στους νέους.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
4 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.