Επίτιμος Διδάκτορας από χθες ο Αλέξης Παπαλεξόπουλος!!

Ο Καλαβρυτινός Αλέξης Παπαλεξόπουλος είναι από χθές διδάκτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Πρόκειται για ένα επίλεκτο μέλος της διεθνούς πανεπιστημιακής κοινότητας καθώς με τις έρευνές του συνέβαλε στο να αλλάξει ριζικά ο τρόπος που αντιμετωπίζονται τα ενεργειακά δίκτυα επόμενης γενιάς.

Στην Αίθουσα Τελετών «Οδυσσέας Ελύτης» του Πανεπιστημίου Πατρών πραγματοποιήθηκε η τελετή αναγόρευσης του Δρ. Αλεξίου Δ. Παπαλεξόπουλου Ηλεκτρολόγου Μηχανικού σε Επίτιμο Διδάκτορα της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών 
Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν συγγενείς και φίλοι του δρ. Αλεξίου Παπαλεξόπουλου,οι πανεπιστημιακοί καθηγητές Αλέξιος Μπίρμπας και Κώστας Μάρκου, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Λαζουράς, ο βοηθός Δημάρχου κ. Μαγκαφάς .

 O Δρ. Αλέξης Παπαλεξόπουλος είναι παγκόσμια γνωστός επιστήμονας σε θέματα συστημάτων ενέργειας και ενεργειακών δικτύων. Η επιστημονική συνεισφορά του Α. Παπαλεξόπουλου στην επιστήμη του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού έγκειται στο γεγονός ότι υπήρξε πρωτοπόρος στον συνδυασμό των  κλασικών Συστημάτων Ισχύος με την Επιχειρησιακή Έρευνα, την Οικονομική Θεωρία και την Επιστήμη των Υπολογιστών, έτσι ώστε να αλλάξει ριζικά ο τρόπος που αντιμετωπίζονται τα ενεργειακά δίκτυα επόμενης γενιάς όσον αφορά τη διαχείριση ενέργειας, τον έλεγχο πραγματικού χρόνου της ροής φορτίου, τη σχεδίαση και υλοποίηση ενεργειακών αγορών, την κοστολόγηση δικτυακών υποδομών, τον προγραμματισμό και τον έλεγχο συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας, τα έξυπνα δίκτυα και την ολοκλήρωση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε αυτά.

Έχει σχεδιάσει ιδιαίτερα πολύπλοκες αγορές ενέργειας σε πολλές χώρες και έχει υποστηρίξει τεχνικά/επιστημονικά και οικονομικά κορυφαίους οργανισμούς σε τρεις ηπείρους.

Ο Αλέξης Παπαλεξόπουλος τελείωσε αριστούχος το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και αμέσως μετά έλαβε το Μάστερς και το Διδακτορικό του, στο Georgia Institute of Technology, Atlanta, Georgia. Έχει εργαστεί σαν διευθυντής έρευνας και ανάπτυξης στην PG&E (ΔΕΗ της Καλιφόρνια) και από το 1998 είναι Πρόεδρος και ιδρυτής της ECCO International Inc. Το δημοσιευμένο έργο του (πάνω από 200 δημοσιεύσεις και πάνω από 2000 citations) περιέχεται κυρίως στα IEEE Transactions on Power Systems και IEEE Power Conference Proceedings, και είναι ευθέως συνδεδεμένο με μεγάλα ρεαλιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Bιομηχανία Ισχύος. Είναι Fellow της IEEE, έχει λάβει πολλές τιμητικές διακρίσεις όπως το «IEEE first prize paper award» to 1996 και έχει χρηματίσει μέλος σε editorial boards σε IEEE περιοδικά. Έχει δώσει εκατοντάδες διαλέξεις και σεμινάρια σε κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα και συμμετέχει σε πληθώρα επιτροπών, μεταξύ αυτών και σε επιτροπές της ΝSF που έχουν σχέση με τα προγράμματα σπουδών του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού. Τέλος, ο κύριος Παπαλεξόπουλος έχει συγγράψει το αρχειακού τύπου βιβλίο «Climate Vulnerability» (Elsevier, 2013), που καλύπτει θέματα των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
2 + 7 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.