Επίθεση από κάμπιες στην περιοχή των Καλαβρύτων. Κινδυνεύουν καλλιέργειες

Μεγάλος αριθμός απο κάμπιες έχει εμφανιστεί στην περιοχή των Καλαβρύτων και όπως φαίνεται  φέτος είναι σε έξαρση με έντονη παρουσία σε πολλές περιοχές της χώρας, ένα φαινόμενο που δεν είναι μόνο ελληνικό. Η Περιφέρεια Δυτικήw Ελλάδος έχει γνώση του προβλήματος και αρμόδια κλιμακιά της θα επισκεφθούν την ευρύτερη περιοχή προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με επιλεκτικούς ψεκασμούς πριν να είναι αργά.

Η κάμπια λόγω του τεράστιου πληθυσμού της, όπου εμφανίσεται έχει την δυνατότητα να προκαλέσει μεγάλες κατασρτοφές σε δέντρα και καλλιέργειες

Αλλά τι είναι η κάμπια;

Η κάμπια αποτελεί ένα στάδιο εξέλιξης του εντόμου, που από το ωόν (αβγό) μετατρέπεται σε κάμπια (προνύμφη), νύμφη και τελικά περί τον Ιούλιο - Αύγουστο σε πεταλούδα. Οι κάμπιες επιβαρύνουν την υγεία των δέντρων που απομυζούν, κυρίως γιατί τα εξασθενούν, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν τα δέντρα από άλλα έντομα, που «επιτίθενται» στη συνέχεια.

«Τα τριχίδια της κάμπιας έχουν τοξίνες και ένζυμα που προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις στο ανθρώπινο δέρμα, ενώ σε μεγάλες ποσότητες μπορούν να δημιουργήσουν και αλλεργικό σοκ. Τα τριχίδια μάλιστα ακόμα κι αν αποκολληθούν από την κάμπια παραμένουν στο περιβάλλον και συνεχίζουν να προκαλούν αλλεργίες», λέει ο δασολόγος - εντομολόγος κ. Αβτζής. Το πρόβλημα είναι πολύ πιο έντονο στα παιδιά, καθώς παίζουν στο χώμα, είναι περίεργα και συχνά δεν γνωρίζουν την πιθανή ενόχληση. Οι τετράποδοι φίλοι μας, τα σκυλιά έχουν επίσης την τάση να μυρίζουν τα πάντα με κίνδυνο να πληγούν αλλεργικά.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
17 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.