Επιστολή του Συνεταιρισμού στη διοίκηση της Πειραιώς για την αποτροπή του "λουκέτου"στο υποκατάστημα Κλειτορίας

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Επιστολή προς τη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς και συγκεκριμένα προς το Γενικό Διευθυντή Διεύθυνσης Αγροτικού της τράπεζας, με αίτημα να επανεξεταστεί η απόφαση της προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία του καταστήματος της Κλειτορίας με το ωράριο που λειτουργεί μέχρι σήμερα, απέστειλε ο Αγροτικός και Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων.

Στην επιστολή αυτή, η οποία υπογράφεται από τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού κ. Παύλο Σατολιά, επισημαίνονται τα σοβαρά προβλήματα που θα προκύψουν στη συνεργασία της Ένωσης με την Τράπεζα Πειραιώς αν υλοποιηθεί η απόφαση αυτή, καθώς υπάρχει αποκλειστική συνεργασία στο σύνολο των τραπεζικών εργασιών του Συνεταιρισμού, ενός οργανισμού με πολυσχιδής δραστηριότητα και τζίρο που ανέρχεται σε 28 εκατομμύρια ευρώ.

Η επιστολή αυτή μαζί με υποστηρικτικό κείμενο, εστάλη από Γενικό Διευθυντή Διεύθυνσης Αγροτικού της τράπεζας ο οποίος ήταν και ο αρχικός αποδέκτης, στην Διεύθυνση Δικτύων Νότιας Ελλάδας και κλείστηκε ραντεβού με τη διοίκηση του Συνεταιρισμού στις 22 Αυγούστου προκειμένου να συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα.

Ολόκληρο δε το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Πληροφορηθήκαμε από τα ηλεκτρονικά - ειδησεογραφικά μέσα της περιοχής μας, ότι το επόμενο διάστημα επίκειται ανακοίνωση της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς, σύμφωνα με την οποία θα γνωστοποιηθεί η απόφαση της για κατάργηση του υποκαταστήματος της Κλειτορίας. Πληροφορηθήκαμε επίσης ότι, σύμφωνα με το σχεδιασμό, το συγκεκριμένο υποκατάστημα θα λειτουργήσει κάποιους μήνες για τρεις (3) ημέρες την εβδομάδα και κατόπιν θα ακολουθήσει η οριστική κατάργησή του.

Δεν γνωρίζουμε τους λόγους για τους οποίους η διοίκηση της τράπεζας πήρε, ή αναμένεται να πάρει την απόφαση αυτή, θα θέλαμε όμως να σας πληροφορήσουμε τα ακόλουθα:

Το συγκεκριμένο υποκατάστημα, απέχει από το αντίστοιχο των Καλαβρύτων 32 χιλιόμετρα, σε έναν δήμο ορεινό, με μεγάλα προβλήματα προσβασιμότητας ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες όπου οι αποκλεισμοί λόγω κακοκαιρίας είναι συχνοί και εξυπηρετεί τους κτηνοτρόφους, μέλη μας και όχι μόνο, καθώς και ιδιώτες και προμηθευτές των Δημοτικών Ενοτήτων (πρώην δήμων) Παΐων, Κλειτορίας και Αροανίας του Δήμου Καλαβρύτων. Να σημειώσουμε εδώ ότι η απόσταση του καταστήματος της Τράπεζας των Καλαβρύτων από το τελευταίο χωριό του δήμου μας ξεπερνά τα 60 χιλιόμετρα, γεγονός που καθιστά “απαγορευτική” την πρόσβαση των κατοίκων του σε αυτό.

Η εξέλιξη αυτή, θα δημιουργούσε επίσης σοβαρά προβλήματα στη συνεργασία μας με την Τράπεζα Πειραιώς, καθώς έχουμε αποκλειστική συνεργασία στο σύνολο των τραπεζικών εργασιών του Συνεταιρισμού, ενός οργανισμού με πολυσχιδής δραστηριότητα και τζίρο που ανέρχεται σε 28 εκατομμύρια ευρώ.

Η συνεργασία μας με την τράπεζά σας, έχει να κάνει με την πληρωμή και εξόφληση των κτηνοτρόφων με απευθείας καταθέσεις και εξοφλήσεις επιταγών αξίας 17 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, την ετήσια κατάθεση μέσω ΟΣΔΕ άνω των 5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ οι προμηθευτές και οι εργαζόμενοι του Συνεταιρισμού εξοφλούνται αποκλειστικά μέσω της Τράπεζας Πειραιώς, οι πληρωμές των οποίων ξεπερνούν ετησίως τα 6 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης ο Συνεταιρισμός μας χρηματοδοτείται κατ’ έτος με 9 εκατομμύρια ευρώ (6 εκατ βραχυπρόθεσμος δανεισμός, συν 3 εκατ επεκτάσεις δανεισμού).

Για όλους τους παραπάνω λόγους, περιμένουμε να επανεξετάσετε την απόφασή σας, προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία του καταστήματος της Κλειτορίας με το ωράριο που λειτουργεί μέχρι σήμερα.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
5 + 11 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.