Επιστολή Κωνσταντίνου Δαφαλιά σε Θανάση Παπαδόπουλο.

Επιστολή προς το Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Αθαν. Παπαδόπουλο, απέστειλε εκ μέρους των ξενοδόχων, ο Πρόεδρος  Ένωσης Ξενοδόχων και Τουριστικών καταλυμάτων Καλαβρύτων κ. Κωνσταντίνος Δαφαλιάς, με την οποία ζητείται, να εξετασθεί από πλευράς Δήμου , η απαλλαγή των επιχειρήσεων από τα δημοτικά, τέλη των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος για τους μήνες από το Νοέμβριο του 2020 και μέχρι να ξεκινήσει πάλι η λειτουργία τους, που έχει ανασταλεί λόγο των μέτρων για τον Covid-19. Ζητούν επίσης, εξορθολογισμό των συντελεστών των επιχειρήσεών τους ως προς το αναλογικότερο και με βάση τα τετραγωνικά μέτρα, όπως επίσης και απαλλαγή για το 2021 του τέλους παρεπιδημούντων. Η επιστολή έχει ως εξής:

Δήμο Καλαβρύτων

Δήμαρχο Καλαβρύτων

Κον Αθανάσιο Παπαδόπουλο

Κοιν. Πρόεδρο Δημ.Συμβουλίου

Κον Θεόδωρο Νασιώτη

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 14/12/2020

Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε ,

Όπως ήδη γνωρίζετε βρισκόμαστε στην εξέλιξη του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού. Σαν αποτέλεσμα αυτής αρνητικής υγειονομικής εξελίξεις επήλθε το δεύτερο lockdown το οποίο για μία ακόμα φορά θέτει τις επιχειρήσεις μας εκτός λειτουργίας χωρίς όμως να έχουμε εντολή από το κράτος για κλείσιμο των επιχειρήσεων μας παρόλαυτα λόγω της μη ύπαρξης ζητήσεις στην περιοχή όλες οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ως πληττόμενες έχουν μπει σε αναστολή λειτουργίας.

Η πρόσφατη ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για την απαγόρευση εκτός νόμου κατά την περίοδο των εορτών δυστυχώς παρατείνει την αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων μας με αβέβαιο το μέλλον για την επαναλειτουργίας τους. Σ’ όλα τα μέλη μας επικρατεί προβληματισμός για την επόμενη μέρα καθώς θα βρεθούμε χωρίς έσοδα να αντιμετωπίσουμε υποχρεώσεις και έξοδα που θα μας βαρύνουν όλοι την νέα χρόνια.

Επειδή κύριο μέλημά μας είναι η επιβίωσή μας και η προσπάθεια να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας έτσι ώστε να συνεχίζουμε να ενισχύουμε την τοπική οικονομία παρακαλούμε το συμβούλιο σας κι εσείς προσωπικά να ενισχύσετε σ’ αυτό το δύσκολο καιρό την προσπάθεια μας για επιβίωση.

-Ζητούμε λοιπόν να εξετάσετε την απαλλαγή των επιχειρήσεων μας από τα δημοτικά τέλη των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος για τους μήνες από το Νοέμβριο του 2020 και μέχρι να ξεκινήσει πάλι η επαναλειτουργία μας ,

-Επίσης θα θέλαμε να εξεταστεί η διόρθωση των τετραγωνικών Μέτρων καθώς σε πολλές επιχειρήσεις παρατηρείται να ισχύει μόνο ένα συντελεστής αυτός του καταστήματος ενώ θα πρέπει να υπάρχει ένας διαχωρισμός καθώς τα δωμάτια πρέπει να χρεώνονται με συντελεστή 1,70 και υπόλοιποι κοινόχρηστοι χώροι ή χώροι υγειονομικού ενδιαφέροντος με συντελεστή 2,60.

-Τέλος θα επιθυμούσαμε για όλο το 2021 το οποίο από τις μας μέχρι τώρα ενδείξεις δείχνουν ότι θα είναι ακόμα πιο δύσκολο τώρα το 2020 να μας απαλλάξετε για το τέλος παρεπιδημούντων (0,5%).

Ευελπιστούμε στην θετική σας ανταπόκριση τόσο εσάς όσο και του δημοτικού σας συμβουλίου στην προσπάθεια μας να βρεθούμε την επόμενη μέρα όρθιοι από την οικονομική λαίλαπα Που όμοια της δεν έχουμε ξανασυναντήσει στη διάρκεια του επιχειρησιακού μας βίου.

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Κωνσταντίνος Δαφαλιάς

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
5 + 9 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.