Επιστολή Γιώργου Τσενέ στον Υπουργό Οικονομικών.

Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, με κοινοποίηση στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ιωάννη Βρούτση και στον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, απέστειλε ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Καλαβρύτων και Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Δήμος Ανοιχτός, κ. Γιώργος Τσενές.

Στην επιστολή του ο κ. Τσενές, αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του δήμου μας λόγω των περιορισμών του Covid-19 και προτείνει μέτρα που πρέπει να πάρει ο κ. Σταϊκούρας για να δοθεί μια ανάσα στις μικρές επιχειρήσεις των ορεινών περιοχών, ώστε να μην οδηγηθούν σε κλείσιμο.

Ολόκληρη η επιστολή Τσενέ έχει ως εξής:

Προς τον:

Υπουργό Οικονομικών

κ. Χρήστο Σταϊκούρα

Νίκης 5-7, Αθήνα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

α) Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

κ. Ιωάννη Βρούτση

Δραγατσανίου 8, Αθήνα

β) Υπουργό Τουρισμού,

κ. Χάρη Θεοχάρη

Λεωφόρος Αμαλίας 12, Αθήνα

Καλάβρυτα, 12/11/20

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε, στους χειμερινούς προορισμούς λειτουργούν πολλά καταλύματα, τα περισσότερα από αυτά ως οικογενειακές επιχειρήσεις, που απασχολούν μέχρι πέντε εργαζόμενους.

Μια από αυτές τις περιοχές είναι και ο Δήμος Καλαβρύτων.

Με δεδομένα τα επί πλέον κόστη λειτουργίας που προέκυψαν λόγω COVID 19, π.χ. υγειονομικά πρωτόκολλα αφενός και αφετέρου η πτώση του τζίρου, δημιουργούνται πολλαπλά οικονομικά προβλήματα, τα οποία επιβαρύνονται και από το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης.

Παρακαλούμε, να εξετάσετε τη δυνατότητα απαλλαγής ή επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για την περίοδο 1/11/20 έως 31/3/21.

Όλες δε οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται γενικότερα στις περιοχές αυτές, να συμπεριληφθούν στην 4η και 5η επιστρεπτέα προκαταβολή, απαλλάσοντάς τες ταυτόχρονα κατά το ήμισυ ως μη επιστρεπτέο, χωρίς το κριτήριο της μείωσης του τζίρου.

Ακόμα πρέπει να ενεργοποιηθεί άμεσα το μέτρο της αναστολής ή της κεφαλαιοποίησης και μετάθεσης του σύνολου των ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων, είτε δημιουργήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας, είτε προέρχονται από την πρόσφατη εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών.

Με αυτά τα μέτρα θα δώσετε μια ανάσα στις μικρές επιχειρήσεις των ορεινών περιοχών, ώστε να μην οδηγηθούν σε κλείσιμο.

Με Τιμή,

Γεώργιος Τσενές

Ξενοδόχος, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Καλαβρύτων

Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Δήμος Ανοιχτός

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
12 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.