Επιστολή του Εθν. Συμβουλίου Διεκδίκησης προς τον κ. Κάρολο Παπούλια.

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια απέστειλε το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Στην επιστολή την οποία υπογράφουν ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου κ. Μανώλης Γλέζος και ο Γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής κ. Στέφανος Ληναίος, γίνεται έκκληση να μην δεσμευτεί η χώρα μας έναντι της Γερμανίας σε συμφωνίες απεμπολώντας ή έστω υποβαθμίζοντας την ισχύ των απαράγραπτων εθνικών μας απαιτήσεων και τέλος ζητούν συνάντηση μαζί του προκειμένου να τον ενημερώσουν σχετικά με τις αποφάσεις που πάρθηκαν την 1η Σεπτεμβρίου στο Δ.Σ. των Μαρτυρικών Δήμων στο Χορτιάτη.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής: 

 

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ

ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα, 8 Σ/βρίου 2014, info@holocaust.gr, 210.7237333

‘’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’

 

 

Π ρ ο ς

Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας

Κύριο Kάρολο .Παπούλια

 

 

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

 

Αποτελεί πλέον ζήτημα που απασχολεί την Ελληνική κοινή γνώμη, το θέμα της δημιουργίας του Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον.

Την 1η Σεπτεμβρίου, στον Μαρτυρικό Χορτιάτη, στην συνεδρίαση του ΔΣ του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών, παρά την προθυμία του γερμανού πρέσβη, που προσήλθε για να ενημερώσει τους παριστάμενους για το υπό ίδρυση ταμείο, η ευρεία πλεοψηφία των δημάρχων, που απαρτίζουν το ΔΣ, διετύπωσε την άποψη ότι "δεν παραιτούμεθα, δεν διαπραγματευόμαστε και δεν δεχόμαστε συμψηφισμούς" των γερμανικών οφειλών με τα ψιχία που προσφέρονται από γερμανικής πλευράς, η απόλυτη δε πλειοψηφία τους, δήλωσε ότι τάσσεται κατά της ίδρυσης ταμείου με παρόμοια λειτουργία και σκοπούς . 
Σημειωτέον ότι αντίστοιχη ρητή και ξεκάθαρη τοποθέτηση από την Ελληνική Κυβέρνηση δεν έχει, μέχρι τώρα τουλάχιστον, υπάρξει.

Είναι, αντίθετα, διάχυτη η αίσθηση ότι η ελληνική πλευρά βαδίζει έναν δρόμο που ευνοεί σαφώς την αναβάθμιση της δημόσιας εικόνας της Γερμανίας. Ενώ, όπως όλοι διαπιστώνουμε, σε τίποτα δεν προωθεί την ικανοποίηση των δικαίων και απαράγραπτων ελληνικών αιτημάτων που βρίσκονται σε διαρκή εκκρεμότητα, μετά την λήξη του Β’Παγκοσμίου πολέμου.

Βαθμηδόν δε, προωθείται, ως θέμα του δημόσιου διαλόγου, η προσπάθεια της Γερμανίας να δείξει ότι προσφέρει "μεγαλόψυχα" βοήθεια σε Μαρτυρικούς Δήμους και Χωριά, αρνούμενη ταυτοχρόνως αποζημιώσεις επανορθώσεις και τις λοιπές υποχρεώσεις της, ενώ με δηλώσεις τους, επίσημοι παράγοντες της Γερμανίας προβάλουν το Γερμανοτσεχικό Ταμείο για το Μέλλον ως πρότυπο για το υπό ίδρυση Ελληνογερμανικό.

Όπως γνωρίζετε ουδεμία σύγκριση μπορεί να υπάρξει μεταξύ Ελλάδας και Τσεχίας (απέλαση των Γερμανών της Σουδητίας), καθόσον η Ελληνική πλευρά ουδέποτε βρέθηκε σε θέση να ανταποδώσει τα ίσα στην Γερμανική επιθετικότητα που εκδηλώθηκε απρόκλητα δύο φορές μέσα σε έναν αιώνα εναντίον της χώρας μας.

Κάνουμε έκκληση να μην δεσμευθεί η χώρα μας - που στην παρούσα φάση βρίσκεται σε δυσμενή θέση, λόγω της οικονομικής κρίσης - έναντι της Γερμανίας, σε συμφωνίες απεμπολώντας ή έστω υποβαθμίζοντας την ισχύ των απαράγραπτων εθνικών μας απαιτήσεων. Αιτούμαστε, τέλος, επείγουσα συνάντηση μαζί σας για να σας παρουσιάσουμε αναλυτικά την επιχειρηματολογία μας καθώς και τα στοιχεία που την τεκμηριώνουν.

 

 

Με ιδιαίτερη τιμή

 

Για το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα

Ο Πρόεδρος                                            Ο Γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής

Μανώλης Γλέζος                                                    Στέφανος Ληναίος

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
10 + 6 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.