Επιστολή διαμαρτυρίας Καλαβρυτινού προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας

Μια επιστολή διαμαρτυρίας, που ήταν από μέρες έτοιμη, αλλά δημοσιεύεται σήμερα μετά από επιθυμία του υπογράφοντα, προκειμένου να ''περάσει'' ημερομηνιακά η  13η του Δεκέμβρη. Ο συντάκτης της επιστολής σεβόμενος την μέρα μνήμης και τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο οποίος θα παρευρισκόταν στα Καλάβρυτα, επέλεξε να εκφράσει τους προβληματισμούς του για την συνάντηση που έγινε από Καλαβρυτινούς με τον κ.Παυλόπουλο στις 24 Νοεμβρίου στο προεδρικό μέγαρο, σήμερα.

ΚΑΜΑΤΕ ΛΑΘΟΣ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας, νομίζω ότι στις 24 Νοεμβρίου, άτομο χωρίς καμία θεσμική ιδιότητα (δεν ξέρω αν είναι φίλος σας) καλούσε φορείς και πρόσωπα της Μαρτυρικής Πόλης των Καλαβρύτων (Δήμαρχο, Μουσείο, Ενώσεις Καλαβρυτινών κλπ) σε σύσκεψη υπό την Προεδρία σας, στο Προεδρικό Μέγαρο για θέματα αποζημιώσεων και λειτουργίας του Μουσείου.

Η σύσκεψη από την Προεδρία σας έγινε στις 24 Νοεμβρίου ε.ε., χωρίς να παραστεί κανείς από τους αρμόδιους φορείς, εκτός  από τον «απανταχού παρόντα» Ερμείδη Χαρίλαο. Οι άλλοι ποιοι ήσαν κύριε Πρόεδρε και τι εκπροσωπούσαν;

Αλήθεια αναρωτηθήκατε κύριε Πρόεδρε που είναι ο Δήμαρχος, που είναι ο πρόεδρος και το Συμβούλιο του Μουσείου, που είναι οι Σύλλογοι των Καλαβρυτινών (γέννημα και θρέμμα) Καλαβρυτινοί, που έχουν λόγο για τα συμβαίνοντα; Τους καλέσατε εσείς κύριε Πρόεδρε ή η εθιμοτυπία σας για να παραστούν; Δικαίως δεν περέστησαν γιατί δεν προσεκλήθηκαν.

Αλίμονο κύριε Πρόεδρε, αν ο κάθε φίλος σας καλεί τέτοιες συσκέψεις για σοβαρά θέματα όπως είναι οι Γερμανικές αποζημιώσεις και άλλα, χωρίς την παρουσία των αρμοδίων φορέων.

Κύριε Πρόεδρε η Δ/νση εθιμοτυπία σας έχει σοβαρές ευθύνες γι’ αυτό πούγινε στο Προεδρικό, γιατί κανείς δεν μπήκε στο κόπο να απευθυνθεί στους φορείς, αν θα παραστούν, σας εξέθεσαν και εγώ δεν έχω κανένα λόγο να μη αποκαλέσω αυτή τη σύσκεψη «φιάσκο» χωρίς καμιά ουσία, γιατί θα κατεβαίνατε κύριε Πρόεδρε στα Καλάβρυτα την ημέρα του μνημοσύνου και κει θα συναντούσατε σε κάποια αίθουσα του Δημαρχείου τους αρμοδίους και να είχε αποφευχθεί αυτό που έγινε και σας εξέθεσε.

Έγραψα τούτα κύριε Πρέοδρε, για να μάθουμε εμείς οι «κοινοί θνητοί» να σεβόμεθα το θεσμό και να μη τον εκθέτουμε, για προσωπικές προβολές το θεσμό. Από τη μεριά των υπηρεσιών της Προεδρείας κύριε Πρόεδρε περισσότερη προσοχή για να μην επαναληφθούν τα λάθη. Ο πρόεδρος καλεί φορείς για σύσκεψη και όχι ιδιώτες εκ μέρους του Προέδρου ή εν αγνοία του Προέδρου «καλή τη πίστη».

Εκλεκτοί  συμπατριώτες, Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά, δεν έχω τίποτα με κανένα από τους συμμετάσχοντες στη σύσκεψη, αλλά όλοι μαζί, υπό την αιγίδα του σεβαστού Προέδρου, γιατί έρχονται μέρες δύσκολες, χρόνια δυστυχισμένα.

Γιώργος Αλ. Παπαδημητρόπουλος

Αντιστράτηγος ε.α.

Επίτιμος Υπαρχηγός ΕΛΑΣ

από το Σκεπαστό

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
10 + 7 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.