Επίσκεψη της Μαρίας Κανελλοπούλου με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου

Κλιμάκιο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας με επικεφαλής τη Βουλευτή του νομού, Μαρία Κανελλοπούλου επισκέφτηκε χτες Δευτέρα 16-3-2015 το Σωφρονιστικό Κατάστημα Αγίου Στεφάνου. Στην επίσκεψη που συμμετείχε και ένα μέλος της Κίνησης Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών, συναντήθηκαν με τον Διευθυντή, τον Αρχιφύλακα, μέλη της διοίκησης της Ένωσης Υπαλλήλων της Φυλακής αλλά και της Ένωσης Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης του Καταστήματος. 

Επίσης έγινε συνάντηση με αντιπροσωπεία των 60 "φιλοξενουμένων" μεταναστών οι οποίοι αν και έχουν εκτίσει την ποινή τους, επειδή τελούν υπό απέλαση, παραμένουν κρατούμενοι στις φυλακές. Εξέφρασαν την άμεση στήριξή τους στο αίτημά των "φιλοξενούμενων" μεταναστών για επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών για την άρση αυτού του ιδιότυπου καθεστώτος, όπως άλλωστε ζητούν με παρέμβαση τους και άλλοι φορείς, και αποτελεί θέμα του οποίου έχει γνώση και όπως έχουμε ενημερωθεί θα επιληφθεί σύντομα ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Οι υπηρεσιακοί παράγοντες και οι υπάλληλοι του καταστήματος εξέθεσαν τα προβλήματά των κλάδων αρμοδιότητάς τους και παρέδωσαν στο κλιμάκιο υπομνήματα, σχετικά με αιτήματα ταχύτερης αποσυμφόρησης των φυλακών, πληρέστερης στελέχωσης των φυλακών, βελτίωσης συνθηκών διαβίωσης κ.ά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας με ανακοίνωση του δηλώνει ότι διατηρεί ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους των φυλακών εδώ και αρκετό καιρό. Τόνισε ότι στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους και ότι θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη στο μελλοντικό σχεδιασμός ενός αληθινού σωφρονιστικού συστήματος.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
2 + 4 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.