Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης - Παρέμβαση του Νίκου Νικολόπουλου στη Βουλή των Ελλήνων για την περιοχή των Καλαβρύτων

Μετά τη δημοσίευση άρθρου του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΝΕΤ, με τίτλο "KAΛΑΒΡΥΤΑ – Ζώνη Γ' ή ζώνη υπό του μηδενός κύριοι αιρετοί;" διαβάστε εδώ, υπήρξε άμεση ευαισθητοποίηση του Βουλευτή Αχαΐας και προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής κ. Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος ανταποκρινόμενος άμεσα στο κάλεσμά μας, προς όλους τους Βουλευτές του νομού και τους τοπικούς παράγοντες, για το καίριο ζήτημα του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης στον δήμο Καλαβρύτων, έφερε το θέμα με κοινοβουλευτική του παρέμβαση στη Βουλή των Ελλήνων, στους αρμοδίους υπουργούς, Οικονομικών, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής.

Συγκεκριμένα, στο από 17-10-2014 άρθρο του Θεόδωρου Παπαδόπουλου, επισημαίνεται η ανάγκη τα καλαβρυτοχώρια, σύμφωνα με τις μέσες χειμερινές θερμοκρασίες που έχει στην διάθεσή της η Ε.Μ.Υ, να ενταχθούν στην Α΄ ζώνη. Εκεί που είναι τα Γρεβενά, η Κοζάνη, η Καστοριά, η Φλώρινα,η Δράμα, και ολόκληρη η ΕΥΡΥΤΑΝΊΑ, στην οποία υπάρχουν και περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, όπως η Σιβίτσα 280μ, το Παλιοχώρι 550μ ,η Φραγκίτσα 700μ και να δικαιούται 3000 λίτρα και όχι 960. Συνεπώς το ετήσιο όφελος να είναι 900 και όχι 380  ευρώ.

Ο βουλευτής Αχαΐας κος Νίκος Νικολόπουλος με την με αριθ. πρωτ. 2248/20-11-14 αναφορά του έφερε το θέμα  με κοινοβουλευτική του παρέμβαση, στη Βουλή στους αρμοδίους υπουργούς, Οικονομικών, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την επίκαιρη ερώτηση που έγινε για το συγκεκριμένο θέμα από το Βουλευτή Φθιώτιδας κ. Δημήτριο Μπριάνη, είχε σαν αποτέλεσμα, ο Υπουργός Οικονομικών να αναγνωρίσει το πρόβλημα και να υποσχεθεί την επικαιροποίηση του πίνακα κατανομής για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης, λαμβάνοντας υπόψη και το γεωγραφικό ανάγλυφο κάθε περιοχής (ορεινές,ημιορεινές περιοχές κλπ),αποκαθιστώντας έτσι ανισομερείς κατανομές. 

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε δημοσίως τον Βουλευτή και φίλο κ, Νίκο Νικολόπουλο, για αυτή του την παρέμβαση, γιατί πιστεύουμε ότι τέτοιες ενέργειες μόνο καλό μπορούν να κάνουν στην περιοχή μας.

Θα θέλαμε να ρωτήσουμε εδώ το δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Γιώργο Λαζουρά. Τι ενέργειες έγιναν από πλευρά του δήμου και των δημοτικών παραγόντων για το σοβαρό αυτό ζήτημα των κατοίκων της περιοχής; Δεν θα έπρεπε ο δήμος να πρωτοστατεί σε τέτοιες ενέργειες και να προσπαθεί να ενεργοποιήσει τους τοπικούς Βουλευτές κάνοντας μια οργανωμένη παρέμβαση στους αρμόδιους υπουργούς;

Νομίζουμε ότι πρέπει να δωθεί μια απάντηση στο παραπάνω ερώτημα στους κατοίκους του δήμου μας από πλευράς του δημάρχου.

Περιμένουμε... 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
2 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.