Επιβεβαιώνεται το "Δια χειρός Φαρμάκη" στην ολοκλήρωση του νέου Δημαρχείου Καλαβρύτων

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Περιφέρειας, στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για την ολοκλήρωση του νέου Δημαρχείου Καλαβρύτων, προχώρησαν ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, Θανάσης Παπαδόπουλος, την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021. Με την συγκεκριμένη πράξη, συνεχίζει το ίδιο δελτίο τύπου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αναλαμβάνει να χρηματοδοτήσει και να υλοποιήσει ένα έργο που εκκρεμεί εδώ και μια δεκαπενταετία.

Επιβεβαιώνεται έτσι το από 29 Σεπτεμβρίου 2020 δημοσίευμα του "KNet", σύμφωνα με το οποίο η ολοκλήρωση του νέου Δημαρχείου είχε προταθεί προς χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με το ποσό των 611.678 ευρώ.

Δια χειρός... Φαρμάκη λοιπόν όπως είχαμε γράψει και τότε, το έργο με τίτλο: «Αποπεράτωση Δημαρχείου Καλαβρύτων». Συγκεκριμένα, πρόκειται για το πρώην Διοικητήριο Καλαβρύτων που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία Καλαβρύτων. Είναι ένα μεγάλο διώροφο κτίριο το οποίο έχει ανακαινιστεί από πλευράς οικοδομικών εργασιών και έχει στατικά ενισχυθεί με σκοπό να μεταστεγαστεί σε αυτό το Δημαρχείο Καλαβρύτων. Υπολείπονται ωστόσο σημαντικές εργασίες ώστε να καταστεί λειτουργικό, τις οποίες θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με το ποσό των 611.678 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. 

Αναγνωρίζοντας ότι χωρίς την παρέμβαση του κ. Φαρμάκη δεν υπήρχε περίπτωση το έργο να ολοκληρωθεί, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κατά την υπογραφή της σύμβασης, όπως αναφέρει σε άλλο σημείο το δελτίο τύπου της Περιφέρειας, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την συνεργασία και την τάχιστη δρομολόγηση των διαδικασιών, επισημαίνοντας ότι από το 2006 εκκρεμεί η ολοκλήρωση του κτιρίου.

Από την πλευρά του ο κ. Φαρμάκης δήλωσε ότι: «Κλείνουμε τις εκκρεμότητες του χθες, βοηθάμε τους Δήμους μας να ολοκληρώσουν σημαντικές υποδομές και παράλληλα, σχεδιάζουμε και δρομολογούμε την επόμενη εποχή που πρέπει να μας βρει όλους απαλλαγμένους από τις παλιές ελλείψεις. Τα Καλάβρυτα, σύντομα θα μπορούν να αποκτήσουν μία σύγχρονη αυτοδιοικητική έδρα, αντάξια της περιοχής. Στεκόμαστε στο πλευρό όλων των Δήμων και αυτοί στο δικό μας πλευρό. Αυτή είναι η πεμπτουσία της αυτοδιοίκησης και της συνεργασίας προς όφελος των πολιτών».

Σημειώνεται επίσης ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα πέτυχε να ολοκληρώσει τη σχετική μελέτη και μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, ολοκλήρωσε και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου. Ο τρόπος διεξαγωγής της δημοπράτησης αναμένεται να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
2 + 7 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.