Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ 25Ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΔΑΦΝΗ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα όπως αρμόζει άλλωστε, γιορτάστηκε και φέτος η επέτειος της 25ης Μαρτίου της απελευθέρωσης των Ελλήνων από τον τούρκικο ζυγό.

Το σημαιοστολισμένο χωριό υποδέχτηκε την δοξασμένη ημέρα, με την δοξολογία για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας με την παρουσία των μαθητών των σχολείων, επισήμων και πολλών συμπατριωτών.

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώον και η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την νηπιαγωγό Καλλιρόη Μαυρέλη.

Στην συνέχεια μαθητές του νηπιαγωγείου και του Δημοτικού απήγγειλαν πατριωτικά ποιήματα, ενώ όλοι μαζί μαθητές και παρευρισκόμενοι έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο.

Ακολούθησε η παρέλαση των μαθητών όλων των σχολείων (νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο) επευφημούμενοι από τους θεατές.

Τα καιρικά φαινόμενα δεν μπορούσαν να περιμένουν . Η βροχή άρχισε αλλά οι μαθητές – δρομείς ήθελαν να κλείσουν τις εκδηλώσεις με τον αγώνα δρόμου 1821 μέτρων από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στην πλατεία. Παλιό έθιμο που αναβίωσε ο Σύλλογος μας και τηρείται απαρέκλητα.

Στον αγώνα δρόμου έλαβαν μέρος οι παρακάτω δρομείς (αγόρια και κορίτσια) Τσιρώνης Γιάννης, Ασημακόπουλος Βασίλης, Αποστολόπουλος Σπύρος, Μαλλής Νικόλαος, Καλαφάτης Γιώργος, Βλάχος Γιώργος, Λουρίδας Βαγγέλης, Βογιατζής Στέλιος, Θεοδωρόπουλος Νίκος, Χατζιζαι Τζων, Μετανι Παρασκευή, Μουγκοπέτρου Σωτηρία, Μπεγού Κωνσταντίνα, Ρουμελιώτη Μαρία, Θωμά Αλεξάνδρα.

Νικητές Αναδείχτηκαν:

1ος Καλαφάτης Γιώργος

2ος Βλάχος Γιώργος

3ος Λουρίδας Βαγγέλης

Στα κορίτσια 1η τερμάτισε η Μετανι Παρασκευή.

Ο πρώτος νικήτης τιμήθηκε με κύπελλο ενώ σε όλους απονεμήθηκαν μετάλλια (προσφορά του Συλλόγου Δαφναίων Αθήνας- Πειραιά)

Στους τρείς πρώτους νικητές και στην πρώτη νικήτρια αθλήτρια δόθηκαν και χρηματικά έπαθλα (επίσης προσφορά του Συλλόγου μας).

Τα βραβεία και τα μετάλλια απένειμαν ο Αντιδήμαρχος Καλαβρύτων Παναγιώτης Λάππας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Σπηλιόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δαφναίων Άγγελος Καυγάς, ο Διευθυντής του Λυκείου Δάφνης Γιάννηες Μπουσιούτης , του Γυμνασίου Κουτές Βασίλης (τον οποίο ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την πολύτιμη βοήθειά στην διεξαγωγή του αγώνα), του Δημοτικού Μουγκόπετρος Γιώργος. Ο πρόεδρος του αγροτικού γαλακτοκομικού συνεταιρισμού Καλαβρύτων Σατολιάς Παύλος, ο εκπρόσωπος της Δάφνης Τσίπος Γιάννης και της Σκοτάνης Ρηγόπουλος Πέτρος.

Ο Σύλλογος Δαφναίων Αθήνας και Πειραιά πριν από την βράβευση των αθλητών τίμησε με πλακέτα τους δασκάλους του Δημοτικού Σχολείου Δάφνης Όλγα Ραμαντάνη και Νίκο Μαραγκό για την πολυετή, πολύτιμη και ποικίλη προσφορά τους στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας αλλά και τα πολιτιστικά δρώμενα του χωριού μας.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Δαφναίων Αθήνας –Πειραιά

Ο Πρόεδρος Καυγάς Άγγελος

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
2 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.