Έντονες αντιδράσεις κατά του Δασάρχη Καλαβρύτων για την απαγόρευση θήρας της πέρδικας

Από την κυνηγετική ομοσπονδία Πελλοπονήσου καταδικάζεται η απαράδεκτη απόφαση του Δασάρχη Καλαβρύτων με την οποία απαγορεύει το κυνήγι της πέρδικας στην περιφέρεια του Δήμου Καλαβρύτων για τρία χρόνια. Στην παρέμβαση της ομοσπονδίας αναφέρονται τα ακόλουθα :

Η απόφαση του Δασάρχη Καλαβρύτων  όχι μόνο είναι αντικανονική και παραβαίνει τις σχετικές εγκυκλίους και διατάξεις, αλλά στερείται παντελώς οιονδήποτε επιστημονικά τεκμηριωμένων στοιχείων.

Καλούμε την υπηρεσία όπως άμεσα ανακαλέσει την σχετική απόφαση τηρώντας τα όσα προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία καθώς επίσης μας παρουσιάσει εάν έχει όποια πληθυσμιακά στοιχεία διαθέτει που να αποδεικνύουν την πληθυσμιακή μείωση του είδους στην περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Καλαβρύτων τόσο εντός των καταφυγίων άγριας ζωής όσο και στις επιτρεπόμενες εις τη θήρα περιοχές της περιφέρειάς του.

Επισυνάπτουμε την υπ’ αριθ. 98108/3848/10-92008 απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όπου αναφέρεται ότι δεν επιτρέπονται οι τοπικές απαγορεύσεις θήρας που τροποποιούν την γενική ρυθμιστική θήρας και σε κάθε περίπτωση αυτές πρέπει να ανακαλούνται ή να τροποποιούνται σχετικά.

Τονίζουμε δε ότι αυθαίρετες αποφάσεις που πλήττουν την κυνηγετική δραστηριότητα θα προσβάλλονται άμεσα από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου ως έχοντες έννομο συμφέρον και επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
15 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.