Ενστάσεις για την ενίσχυση αγροτών παρελθουσών χρήσεων έως 1/2/2016

Το πρόβλημα των παραγωγών που απώλεσαν δικαιώματα και οικονομικές ενισχύσεις λόγω μεταβολών στις δηλώσεις τους, αναδείχτηκε ως κεντρικό πρόβλημα για το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Οι θιγόμενοι αφορούν περίπου 28.000 παραγωγούς σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι λόγω ελλιπούς ενημέρωσης δεν υπέβαλαν τις δηλώσεις τους όπως όριζε η οδηγία για τη νέα ΚΑΠ 2014-2020.

Κατόπιν ευρείας σύσκεψης της ηγεσίας του ΟΠΕΚΕΠΕ με την αντίστοιχη κοινοβουλευτική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία μετέχει και ο βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Ριζούλης, αποφασίστηκε οι παραγωγοί που έχασαν τα δικαιώματα τους, να υποβάλουν τις ενστάσεις τους στην Παναιγιάλεια Ένωση, στην Ένωση Πατρών ή και στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σημειώνεται ότι έχουν γίνει οι απαραίτητες συνεννοήσεις με τις Ενώσεις των Συνεταιρισμών ενώ υπενθυμίζεται ότι η καταληκτική ημεροχρονολογία αιτήσεων είναι η 1η/2/2016.

 

Οι σημερινές ηγεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΟΠΕΚΕΠΕ, αν και δεν φέρουν ευθύνη για τα σφάλματα και τις παραλείψεις των προηγούμενων αντίστοιχων διοικήσεων, θα διαπραγματευτούν με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αποκατάσταση των ενισχύσεων.

 

Εν γένει θα εξαντλήσουν κάθε περιθώριο για την αποκατάσταση των θιγομένων αφού η προστασία του αγροτικού και του παραγωγικού ανθρώπινου δυναμικού της χώρας αποτελούν προτεραιότητα της κυβέρνησης.

 

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΡΙΖΟΥΛΗΣ

Βουλευτής Αχαΐας 

τηλ. γραφείου Πάτρας, 2610 220600 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
3 + 4 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.