ΕΝΩΣΗ ΘΥΜΑΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ - Αδιανόητη η παρουσία οποιουδήποτε εκπροσώπου Α’ και Β’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στις Ελληνογερμανικές Συνελεύσεις

Με επιστολή της η Ένωση Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, καταγγέλει τις «Ελληνογερμανικές συνελεύσεις», το «Ελληνογερμανικό ταμείο για το μέλλον» και το «Ελληνογερμανικό ίδρυμα νεολαίας», ως «Δούρειο Ίππο» για την άλωση του Α’ και Β’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όχι μόνο.

Θεωρεί αδιανόητη την παρουσία οποιουδήποτε εκπροσώπου Α’ και Β’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε όποια από τις «νεοαποικιακού τύπου» προαναφερόμενες συμφωνίες οι οποίες δεν έχουν προηγούμενο θεσμικό πλαίσιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την στιγμή που είναι πλήρως ενημερωμένοι για όλες τις γερμανικές μεθοδεύσεις.

Καλεί όλους τους Έλληνες να αντιδράσουν δυναμικά σε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις.

Ζητάει από την Ελληνική κυβέρνηση να μην υπάρξει καμία ανανέωση της Ελληνογερμανικής Εταιρικής Σχέσης όπως πρόσφατα ήταν η απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Επισημαίνει ότι ο κ. Νίκος Κοτζιάς καταγγέλλει ευθαρσώς αυτές τις Γερμανικές μεθοδεύσεις στο βιβλίο του «Ελλάδα, αποικία χρέους» και δείχνει ότι είναι γνώστης για το τι σημαίνει «Ελληνογερμανική Συνέλευση».

 

Ολόκληρη η επιστολή της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος έχει ως εξής:

 

ΘΕΜΑ: Ελληνογερμανικές συνελεύσεις, Ελληνογερμανικό ταμείο, Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας.


 

Αγαπητά μας μέλη,

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,

Φίλες και Φίλοι.

Είναι πλέον γνωστοί στον Ελληνικό Λαό, οι δεκάδες τρόποι και μεθοδεύσεις που χρησιμοποιεί το Γερμανικό Κράτος, προκειμένου «να αλώσει» τους Μαρτυρικούς Δήμους της Ελλάδας και όχι μόνο, με ένα βασικό στόχο. Να σταματήσουν οι χιλιάδες απόγονοι των εκτελεσθέντων από τα τακτικό Γερμανικό στρατό την γνωστή Βέρμαχτ, ή όποιες άλλες παραστρατιωτικές μονάδες είχε σκορπίσει στην Ελλάδα και όχι μόνο το ναζιστικό καθεστώς της Γερμανίας κατά τον Α’ και Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, να διεκδικούν τις Γερμανικές Αποζημιώσεις και κατ’ επέκταση το Ελληνικό Κράτος να πάψει να διεκδικεί όλες τις οφειλές τις Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Βρίσκοντας «πρόθυμους νεοέλληνες» συνεργάτες για τους σκοπούς τους αυτούς από τον Μάιο του 2010, με την συνεργασία της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και συνυπογράφοντα τον τότε Πρωθυπουργό της Ελλάδας Γεώργιο Παπανδρέου του Ανδρέα και την Άνγκελα Μέρκελ, την ίδια εποχή με την ένταξή μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ξεκίνησαν να εφαρμόσουν το καλά μελετημένο πρόγραμμά τους που έχει τρεις βασικούς άξονες. Τις «Ελληνογερμανικές συνελεύσεις», το «Ελληνογερμανικό ταμείο για το μέλλον» και το «Ελληνογερμανικό ίδρυμα νεολαίας». Αυτοί οι τρείς θεσμοί προέρχονται από «το Σύμφωνο Ελληνογερμανικής συνεργασίας» που υπέγραψαν οι προαναφερόμενοι κ.κ. Παπανδρέου και Μέρκελ.

Έκτοτε ανανεώθηκε και με τις δύο επόμενες κυβερνήσεις Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ.

Είναι «ο Δούρειος Ίππος» για την άλωση του Α’ και Β’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όχι μόνο.

Παραθέτουμε σχετικό ενημερωτικό έγγραφο του ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ στο οποίο η Ένωσή μας συμμετέχει από της ιδρύσεώς του και ο Πρόεδρος μας είναι εκλεγμένο μέλος της Συντονιστικής επιτροπής του.

 

[ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Α’ ΚΑΙ Β’ ΒΑΘΜΟΥ

Ethsym0073 Αθήνα 16.10.2015

Αξιότιμοι κ.κ. Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι, Πρόεδροι και Μέλη των Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβουλίων, με αφορμή την «5η Ελληνογερμανική Συνέλευση», οι εργασίες της οποίας πρόκειται να λάβουν χώρα από 4-7.11.2015 στο Βερολίνο, με τον προσήκοντα σεβασμό στον θεσμικό σας ρόλο και την υψηλή κοινωνική σας αποστολή και με αίσθημα ευθύνης θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας τα εξής:

Όπως είναι ευρέως πλέον γνωστό, η «Ελληνογερμανική Συνέλευση» αποτελεί θεσμό γερμανικής εμπνεύσεως, τα νήματα του οποίου (έστω και πιο διακριτικά από το παρελθόν μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε) κινεί ο περιβόητος κ. Γιόακιμ Φούχτελ. Ακόμη και τα πνευματικά δικαιώματα του site του θεσμού αυτού ανήκουν στο γερμανικό δημόσιο όπως αυτό αναφέρει: « © 2011 - 2015 Bundesministerium für wirtschaftliche Zusammenarbeit und Entwicklung». Στρατηγικός της στόχος είναι η περαιτέρω διείσδυσή της στην οικονομική, πολιτική, πνευματική και κοινωνική ζωή της χώρας μας και η λεηλασία του εθνικού μας πλούτου, με δέλεαρ την παροχή «τεχνογνωσίας», «συμβουλών», «εκπαίδευσης» και άλλης βοήθειας. Όμως η μέχρι τώρα εμπειρία του θεσμού αυτού έχει αποδείξει ότι ισχύει απόλυτα η φράση: «άνθρακας ο θησαυρός». Και στις ελάχιστες, μετρημένες στα δάχτυλα, περιπτώσεις που υπήρξε παροχή ουσιαστικής τεχνογνωσίας αυτό έγινε με το «αζημίωτο» για τα γερμανικά συμφέροντα, μέσω χρηματοδότησης από πόρους του ελληνικού ΕΣΠΑ, χωρίς διαγωνισμό, κατά παράβαση του εθνικού και κοινοτικού δικαίου! Για να μην επικαλεστούμε το γεγονός ότι σύμφωνα με επίσημα γερμανικά στοιχεία, μεγάλο μέρος των δήμων της ΟΔΓ είναι καταχρεωμένοι κι επομένως είναι αμφίβολο στο κατά πόσο είναι σε θέση να παρέχουν καλές πρακτικές στους ΟΤΑ της χώρας μας...

 

Όπως πλήθος στοιχείων μαρτυρούν, το στρατηγικό αυτό εγχείρημα  της γερμανικής κυβέρνησης αποσκοπεί στον έλεγχο των πόρων της χώρας (ενέργεια, σκουπίδια, ακίνητη περιουσία, κονδύλια της Ελλάδας από το ΕΣΠΑ κτλ.) και της αναπτυξιακής πορείας των περιφερειών και των δήμων της χώρας. Επιχειρείται παράλληλα η απορρόφηση των προικισμένων με ιδιαίτερες σπουδές και δεξιότητες νέων μας σε κακοπληρωμένες θέσεις εργασίας υπό σκληρές συνθήκες – θέσεις που δεν προσελκύουν τη γερμανική νεολαία – και ο προσανατολισμός του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος αλλά και της ελληνικής οικονομίας στις ανάγκες της Γερμανίας εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων.

 

Οι στόχοι αυτοί των γερμανικών μεθοδεύσεων αποκαλύφθηκαν δημόσια από πλήθος ωμών παρεμβάσεων του κ. Φούχτελ και των συν αυτώ, με πλέον

χαρακτηριστική την αποστολή προ μηνών από την «Ελληνογερμανική Συνέλευση» (πρακτικά: από τη γερμανική κυβέρνηση) αναλυτικού ερωτηματολογίου, που επιχειρούσε την ακτινογράφηση της περιουσίας, των πόρων, του ανθρώπινου δυναμικού και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε δήμου και περιφέρειας - ερωτηματολόγιο που προκάλεσε σοβαρές αντιδράσεις από σημαντικούς εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ανομολόγητος στόχος επίσης των ποικίλων γερμανικών μεθοδεύσεων («Ελληνογερμανική Συνέλευση», αδελφοποιήσεις ελληνικών και γερμανικών δήμων, πρωτοβουλίες όπως το «Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον» και το «Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας» κ.α.) είναι να στραφούν οι Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις και οι Δήμοι της χώρας μας μακρυά από την εθνική υπόθεση της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών και να απαλλαγεί η σύγχρονη Γερμανία από το άγος των ναζιστικών εγκλημάτων χωρίς «Δικαιοσύνη και Αποζημίωση».

 

Επισημαίνουμε επίσης ότι η υψηλή δαπάνη (περίπου 1.000 ευρώ ανά συμμετέχοντα) μετακίνησης και διαμονής στη Γερμανία των Ελλήνων εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρόκειται να βαρύνει αποκλειστικά τους Δήμους και τις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις της χώρας, δηλαδή τους χειμαζόμενους από την κρίση Έλληνες πολίτες. Επισημαίνουμε, τέλος, ότι η 5η Ελληνογερμανική Συνέλευση  επρόκειτο να λάβει χώρα στην Κρήτη πριν ένα χρόνο αλλά λόγω δικαιολογημένου φόβου για ισχυρές λαϊκές αντιδράσεις, κατέληξε, μετά από πολλαπλές αναβολές, να φιλοξενηθεί την πρώτη βδομάδα του Νοεμβρίου στο Βερολίνο. 

 

Το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, οι Ενώσεις Θυμάτων και η συντριπτική πλειοψηφία των μαρτυρικών δήμων έχουν αποκαλύψει και καταγγείλει με στοιχεία και εγκαίρως τις μεθοδεύσεις αυτές. Με βάση τα παραπάνω θεωρούμε ότι τα σχέδια της γερμανικής κυβέρνησης εις βάρος της χώρας μας πρέπει πάσει θυσία να αποτραπούν! Στο πλαίσιο αυτό, αξιότιμοι Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι, Πρόεδροι και Μέλη των Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβουλίων όλης της χώρας, και ιδίως των μαρτυρικών δήμων, σας καλούμε να απόσχετε από την Ελληνογερμανική Συνέλευση θέτοντας φραγμό στην επιχείρηση εκμετάλλευσης και λεηλασίας της χώρας μας. Σας καλούμε επίσης να ενώσετε τις δυνάμεις σας με το κίνημα διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών στην Ελλάδα αλλά και το διαρκώς διευρυνόμενο κίνημα υποστήριξης του αγώνα μας μέσα στην ίδια τη Γερμανία, ειλικρινή έκφραση των πραγματικών δεσμών αλληλεγγύης μεταξύ των δύο λαών, διεκδικώντας την καταβολή των γερμανικών επανορθώσεων, την αποζημίωση των θυμάτων, την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών καθώς και την αποπληρωμή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου. Διεκδικώντας δηλαδή την Δικαίωση της Θυσίας το Ελληνικού Λαού, που πρόσφερε τα μέγιστα στον αγώνα για την συντριβή του ναζισμού και του φασισμού.

 

Το Εθνικό Συμβούλιο με σταθερότητα αντιπαλεύει κάθε προσπάθεια απεμπόλησης των εθνικών μας δικαίων και των δικαιωμάτων του ελληνικού λαού! Ελπίζουμε ότι στην εθνική αυτή προσπάθεια η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού θα δώσει δυναμικό παρών! ]

 

Ως Ένωση Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, του μεγαλύτερου Ολοκαυτώματος στην Ελλάδα, θεωρούμε αδιανόητη την παρουσία οποιουδήποτε εκπροσώπου Α’ και Β’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε όποια από τις «νεοαποικιακού τύπου» προαναφερόμενες συμφωνίες οι οποίες δεν έχουν προηγούμενο θεσμικό πλαίσιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την στιγμή που είναι πλήρως ενημερωμένοι για όλες τις γερμανικές μεθοδεύσεις.

 

Καλούμε όλους τους Έλληνες να αντιδράσουν δυναμικά σε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις.

 

Ζητάμε από την Ελληνική κυβέρνηση να μην υπάρξει καμία ανανέωση της Ελληνογερμανικής Εταιρικής Σχέσης όπως πρόσφατα ήταν η απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα ο κ. Νίκος Κοτζιάς καταγγέλλει ευθαρσώς αυτές τις Γερμανικές μεθοδεύσεις στο βιβλίο του «Ελλάδα, αποικία χρέους» και δείχνει ότι είναι γνώστης για το τι σημαίνει «Ελληνογερμανική Συνέλευση».

 

 

 

Ο Πρόεδρος                                                                                         Ο Γενικός Γραμματέας

Χαρίλαος Ηλία Ερμείδης                                                                     Φώτης Κουτσογιαννόπουλος

 

 


 


 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
7 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.