''Ενοχή'' με ανασταλτικό χαρακτήρα για τα τρια μεγάλα χιονοδρομικά: Παρνασσό, Καλάβρυτα,Βασιλίτσα

 Οι πρώτες όμως ημέρες λειτουργίας των κέντρων στιγματίστηκαν από πολλά αρνητικά σχόλια που κυκλοφόρησαν στο facebook ….

Σίγουρα δεν έχει άδικο ο κόσμος που γκρινιάζει και πρέπει οι διοικήσεις αλλά και οι εργαζόμενοι των ΧΚ να καταλάβουν ότι ο Έλληνας χιονοδρόμος με δυσκολία μεγάλη εξασφαλίζει πλέον ελάχιστα χρήματα για να ανέβει λίγες φορές κάθε χρόνο στο βουνό και φυσικό είναι να απαιτεί την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση,

Από την άλλη μεριά η οικονομική κατάσταση των ΧΚ είναι άσχημη. Ελλείψεις προσωπικού, οχημάτων, εγκαταστάσεων κλπ δημιουργούν τα προβλήματα.

Ωστόσο υπάρχει μια λύση που λέγεται – υπεύθυνη ενημέρωση – και με την οποία όλοι θα ενημερώνονται για την πραγματική κατάσταση που επικρατεί ώστε ο κόσμος να λαμβάνει αποφάσεις για το που και πότε θα πάει, αλλά και για τα πλάνα που έχει το κάθε ΧΚ για την φετινή σεζόν.Η ενημέρωση προς το παρών γίνεται με πρακτικές εντυπωσιασμού και όχι ουσίας. Αν το βάρος πέσει στην έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση για τις πραγματικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε κέντρο ανα πάσα στιγμή και με συγκρατημένες προβλέψεις για την λειτουργία αναβατήρων / πιστών την επόμενη ημέρα οι γκρίνιες θα περιοριστούν.

Ενώ επικρατεί μεγάλη γκρίνια στο facebook η αλήθεια είναι οτι έχουν γίνει προσπάθειες. Έχουμε στον Παρνασσό το δημοφιλέστερο χιονοδρομικό της χώρας, μια σημαντική κίνηση ανάπτυξης εν μέσω κρίσης. Είναι μια αρχή …Έχουμε για άλλη μια σεζόν μόνιμο snowpark & big air bag στα Καλάβρυτα και μαθαίνουμε ότι και στον Παρνασσό ετοιμάζεται πάρκο. Στην Βασιλίτσα κατάφεραν να ανοίξουν το κέντρο ακόμη και τον Οκτώβριο σε ένα στιγμιαίο πέρασμα του χιονιά, στέλνοντας ένα μήνυμα ετοιμότητας που επαναλήφθηκε με το που έπεσε και πάλι το απαιτούμενο χιόνι.

Αν όλα τα παραπάνω συνδυαστούν με ειλικρινή ενημέρωση, διάθεση εξυπηρέτησης, προγραμματισμό και ουσιαστική συνεργασία με όλους τους ενεργούς φορείς γύρω από την Ελληνική χιονοδρομία, υπάρχουν ελπίδες. Σε αντίθετη περίπτωση οι ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΟΙ θα γυρίσουν την πλάτη οριστικά στα Ελληνικά ΧΚ όπως ήδη γίνεται με την Βουλγαρία και εδώ θα μείνουν μόνο οι ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ …

Στην εκκίνηση υπήρξαν αστοχίες. Κακή επικοινωνία, ουρές, κλειστά lifts/πίστες και γενικότερα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πελατών.

  • Στον Παρνασσό δημιουργήθηκαν  μεγάλες ουρές στα ταμεία και στο νέο lift καθώς το κέντρο ήταν σε μερική λειτουργία και οι προσδοκίες για τις νέες εγκαταστάσεις ήταν μεγάλες. Aς έχουμε όμως υπομονή για τις πρώτες ημέρες, μην ξεχνάμε οτι έχει γίνει ένα τεράστιο έργο το οποίο σίγουρα χρειάζεται κάποιες βελτιώσεις,  ήδη τα περισσότερα προβλήματα έχουν αποκατασταθεί !
  • Στα Καλάβρυτα ανακοινώθηκε λανθασμένα ότι αν ο καιρός ήταν καλός το κέντρο θα είναι σε πλήρη λειτουργία με αποτέλεσμα να έρθει πολύς κόσμος και να στριμωχτεί σε ατελείωτες ουρές την πρώτη ημέρα στο κάτω επίπεδο. Πρέπει όμως να γνωρίζουμε ότι η αποπαγοποίηση της Στύγας χρειάστηκε πολλαπλάσιο χρόνο λόγω των συνθηκών που  επικρατούσαν και του διαθέσιμου προσωπικού, μην ρίχνουμε χρόνια προβλήματα σε διοίκηση μιας  ημέρας.  Η λειτουργία του κέντρου βελτιώθηκε  τις επόμενες ημέρες, το snowpark αρχίζει να παίρνει μορφή!
  • Στην Βασιλίτσα έχει προκύψει ένα θέμα με την «εγκατάλειψη» του lift της Τυμφαίας (Γομάρα) που πυροδότησε αρνητικά σχόλια καθώς και εκεί δημιουργήθηκαν μεγάλες ουρές. Μην ξεχνάμε όμως ότι είναι το ΧΚ με την πιο άμεση αντίδραση για λειτουργία όποτε ο καιρός το επιτρέπει!
  • το παραπάνω άρθρο περιλαμβάνει αποσπάσματα από εύστοχο και αντικειμενικό δημοσίευμα του snowboard.gr

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
2 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.