Ενίσχυση του εδάφους με χαλικοπασσάλους στο Βιολογικό Καθαρισμό Καλαβρύτων.

Δελίο τύπου του Δήμου Καλαβρύτων.

Με εντατικούς ρυθμούς εξελίσσονται τα αναγκαία έργα για τη κατασκευή της σύγχρονης, αξιόπιστης, ασφαλούς και φιλοπεριβαλλοντικής Μονάδας Επεξεργασίας Λυμάτων (Βιολογικός Καθαρισμός) της πόλης των Καλαβρύτων.Ένα ζωτικό, κρίσιμο και προστατευτικό του περιβάλλοντος έργο, που έλειπε από τα Καλάβρυτα, προχωρά, μέρα με τη μέρα, προς την ολοκλήρωσή του και την παράδοσή του για δοκιμαστική, αρχικά και στη συνέχεια κανονική του, λειτουργία, στις αρχές του Καλοκαιριού του 2015, σύμφωνα με το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμά του.Το έργο αυτό, της κατασκευής του βιολογικού καθαρισμού Καλαβρύτων, γίνεται με ο,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στα αντίστοιχα, έργα, σε διεθνές επίπεδο κατά τρόπο που να παρέχει ασφάλεια, αξιοπιστία, λειτουργικότητα, αποτελεσματικότητα και ταχύτητα και να προστατεύει το φυσικό περιβάλλον, χωρίς να δημιουργεί καμμιά απολύτως παρενέργεια, επιλύοντας, έτσι, το χρόνιο πρόβλημα της διάθεσης των λυμάτων της πόλης των Καλαβρύτων.

Σήμερα, Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014, έμπειρες και καταξιωμένες τεχνικές εταιρείες και ειδικοί, με τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα, ξεκίνησαν να τοποθετούν στο έδαφος, όπου, θα κατασκευασθούν οι δεξαμενές και οι άλλες εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού χαλικοπασσάλους (stone piles), για να ενισχυθεί το έδαφος, να εξυγιανθεί και να γίνει περισσότερο ασφαλές.

Συνολικα, θα τοποθετηθούν τουλάχιστον 716 χαλικοπάσσαλοι (stone piles) διαμέτρου 80 cm και μεταβλητού βάθους από 5,5 μέτρα έως 10 μέτρα ανάλογα με το έδαφος, που συναντάται.

Η απολύτως αναγκαία αυτή εργασία της εξυγίανσης και της ενίσχυσης του εδάφους με χαλικοπασσάλους, ξεκίνησε, σήμερα, παρουσία του Δημάρχου Καλαβρύτων κ. Γιώργου Λαζουρά, στελεχών της επιβλέπουσας Τεχνικής Υπηρεσίας της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, των αναδόχων του έργου και πολλών πολιτών.

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων παρακολουθώντας την ενδιαφέρουσα, πρωτότυπη και επιστημονικά και τεχνικά αξιόπιστη εργασία της κατασκευής, των πρώτων από τους τουλάχιστον 716 χαλικοπασσάλους, δήλωσε: “Εύχομαι να είναι καλορίζικο το έργο του βιολογικού καθαρισμού, για το οποίο αγωνιστήκαμε και συνεχίζουμε ν’ αγωνιζόμαστε. Όπως βλέπετε, γίνεται με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους, ώστε να είναι ασφαλές, αξιόπιστο και λειτουργικό για να εξυπηρετεί, με αποτελεσματικό τρόπο, τις ανάγκες των συμπολιτών μας. Ταυτόχρονα προστατεύει στο μέγιστο βαθμό το περιβάλλον μας. Οι ανάδοχοι και οι εργολάβοι πρέπει να βάλουν τα δυνατά τους, ώστε να μας το παραδώσουν το ταχύτερο δυνατό”.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
12 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.