Ενημέρωση και οδηγίες για έκτακτο δελτίο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ.

Από το γραφείο του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαβρύτων κ. Σπύρου Καούρη, εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου, με οδηγίες αντιμετώπισης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, ενόψει και των προβλέψεων της ΕΜΥ  για επικείμενη κακοκαιρία που αναμένεται να πλήξει και το Δήμο Καλαβρύτων:

Για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος και την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, καθώς και για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και των Κοινοτήτων, είναι αναγκαία η συμβολή των πολιτών λαμβάνοντας προληπτικά μέτρα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των φαινομένων.

Καλούμε τους δημότες μας να λάβουν τα παρακάτω μέτρα αυτοπροστασίας για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων που ενδεχομένως να προκύψουν και ειδικότερα:

- Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις με οχήματα ή πεζοί.

- Τα οχήματά τους να διαθέτουν τις απαραίτητες αντιολισθητικές αλυσίδες ή λάστιχα χιονιού, καύσιμα, νερό, ξηρά τροφή σε περίπτωση ακινητοποίησης.

- Να αποφεύγουν να σταματούν στη μέση του δρόμου για την τοποθέτηση αλυσίδων και να κρατούν ασφαλή απόσταση από τα εκχιονιστικά μηχανήματα.

- Να μην σταθμεύουν τα οχήματά τους σε σημεία του οδικού δικτύου (γωνίες, στενούς δρόμους), διότι μπορεί τη νύχτα να χρειαστεί μεταφορά ασθενούς, επέμβαση της Π.Υ. Καλαβρύτων, διέλευση εκχιονιστικών μηχανημάτων.

- Να αποφεύγουν το παρκάρισμα κάτω από τα δέντρα και στις άκρες των στεγών από τα κτήρια, διότι ο όγκος χιονιού θα προκαλέσει ζημιές στα οχήματα.

- Να μεριμνούν για τον καθαρισμό από το χιόνι και τον πάγο του πεζοδρομίου ή του πεζόδρομου μπροστά από την ιδιοκτησία τους, αποφεύγοντας τη χρήση αλατιού, διότι διαβρώνει και καταστρέφει τις πλακοστρώσεις και τους κυβόλιθους. Χρησιμοποιούμε την στάχτη από το τζάκι ή τη ξυλόσομπα για να λιώσει το χιόνι και ο πάγος.

- Να αποφεύγουν τη χρήση νερού για το πλύσιμο εξωτερικών χώρων των ιδιοκτησιών τους και των καταστημάτων τους, κατά τις ημέρες που επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες, προκειμένου να μην δημιουργείται παγετός σε κοινόχρηστους χώρους , προκαλώντας κινδύνους στην ασφαλή διέλευση των πεζών.

- Να αποφεύγουν τη διαμονή σε εξοχικές κατοικίες που βρίσκονται σε δύσβατες περιοχές (μη κατοικήσιμους οικισμούς) για την πρόσβαση εκχιονιστικών μηχανημάτων, εκτός των περιπτώσεων που χρησιμοποιούνται ως κύρια κατοικία.

- Παρακαλούνται ειδικότερα οι κτηνοτρόφοι να φροντίσουν για την επάρκεια προμηθειών (ειδών πρώτης ανάγκης, τρόφιμα για τα ζώα τους, φαρμακευτικό υλικό κλπ).

- Οι κτηνοτρόφοι, οι αγρότες, οι επαγγελματίες της υπαίθρου κλπ να προγραμματίσουν έγκαιρα τις εργασίες τους, ώστε να αποφύγουν τις μετακινήσεις σε δύσβατα και απομακρυσμένα σημεία, να αποφύγουν επίσης τη μετακίνηση τους κατά τη διάρκεια των φαινομένων και να ενημερώσουν τους οικείους τους για το πρόγραμμά τους.

-Οι λάτρεις των χειμερινών αθλημάτων βουνού να αποφύγουν κάθε μετακίνηση προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, εφόσον οι εγκαταστάσεις του ΔΕΝ λειτουργούν, σε περίπτωση ατυχήματος είναι υπεύθυνοι για τη σωματική τους ακεραιότητα.

~Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης καλέστε εναλλακτικά:

Αστυνομία 100, Πυροσβεστικό Σώμα 199,

ΕΚΑΒ 166, τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
13 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.