Έναρξη της χορευτικής χρονιάς με πολλές εκπλήξεις !Παγκαλαβρυτινός Πάτρας

Με πολλές εκπλήξεις τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου, ξεκινούν τη νέα χορευτική χρονιά.Την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου αναχωρούν για ένα ακόμη ταξίδι στο εξωτερικό, προτεινόμενα από την UNESCO HELLAS την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου θα συμμετέχουν στη Εθνική εορτή, της Ελληνικής κοινότητας,στο PLOESTIτης Ρουμανίας

Οι εγγραφές ξεκίνησαν και την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου αρχίζουν τα μαθήματα.

Με σεβασμό στη μουσικοχορευτική παράδοση του τόπου μας, τα χορευτικά τμήματα του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου

επιτελούν ένα σπουδαίο έργο που αναγνωρίζεται και καταδεικνύεται συνεχώς μέσα από τις έντονες δραστηριότητές τους, την αναβίωση των εθίμων, τη συμμετοχή τους σε συνέδρια και σεμινάρια χορού, την οργάνωση εκδηλώσεων, αλλά και με τις συνεχείς παραστάσεις των συγκροτημάτων του, τοπικά και πανελλαδικά, αλλά και στο εξωτερικό.

Οι μαθητές μας διδάσκονται γρήγορα και ευχάριστα τους παραδοσιακούς μας χορούς, με υπεύθυνη και μεθοδική διδασκαλία και ζουν με ξεχωριστή αγάπη την ομορφιά και λεβεντιά των παραδοσιακών στοιχείων του τόπου μας.

Διδάσκονται παραδοσιακοί χοροί απ’ όλη την Ελλάδα, αλλά και Λαϊκοί, Ευρωπαϊκοί, latin και Ζumba.

Χιλιάδες παιδιά, έφηβοι και ενήλικες έμαθαν τους Ελληνικούς χορούς στο Π.Σ. φόρεσαν παραδοσιακές φορεσιές από τη μεγάλη συλλογή της ιματιοθήκης του, χόρεψαν σε παραστάσεις και γλέντια, εκπροσώπησαν την Πάτρα, τα Καλάβρυτα την Αχαΐα και την Ελλάδα γενικότερα, σε διεθνή φεστιβάλ χορού αλλά πάνω απ” όλα βίωσαν τη μοναδική κατάκτηση της τέχνης του λαϊκού χορού μέσα από τα βήματα και τους ρυθμούς του, κατάκτηση που διασφαλίζει την πολιτιστική τους ταυτότητα φέρνοντάς τους σε άμεση επαφή με την ιστορία και τον πολιτισμό τους.

Σήμερα, με συσσωρευμένη εμπειρία, τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού, εργάζονται με υπευθυνότητα για τη διάσωση και την προστασία του χορού, και αυτό αναγνωρίζεται από τους συμπολίτες που αγκαλιάζουν το έργο του και συμμετέχουν στα χορευτικά τμήματα, παιδιά και ενήλικες που ξεπερνούν τον εντυπωσιακό αριθμό των 500 μελών.

Στα χορευτικά τμήματα μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από πέντε έως και εβδομήντα πέντε ετών, με στόχο την ψυχαγωγία, τη συναναστροφή, την εκτόνωση και τη γνωριμία με τη λαϊκή παράδοση των Ελλήνων.

Νέο μέλος του Χορευτικού μπορεί να εγγραφεί οποιοσδήποτε επιθυμεί, ανεξάρτητα από τον τόπο καταγωγής.

Εγγραφές νέων μελών γίνονται στα γραφεία του συλλόγου μας, επί της οδού Παπαδιαμαντοπούλου 17α κάτω από το κάστρο, πίσω από το παλαιό νοσοκομείο, Κυριακή, Δευτέρα και Τετάρτη κατά τις ώρες 6μ.μ.-10 μ.μ.

Τα μαθήματα παραδίδονται δωρεάν, με μια μικρή συμμετοχή για τον καθαρισμό των χώρων και τη συντήρηση κτιρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε τηλέφωνα: 6972 296949 και 6974904893

ΤΟ Δ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
6 + 9 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.