Εν Συρμώ παρουσία Χρήστου Σπίρτζη και Έλενας Κουντουρά το Σάββατο 7 Μαϊου στα Καλάβρυτα

Οι Υπουργοί Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χρήστος Σπίρτζης και Τουρισμού, κ. Έλενα Κουντουρά, θα βρεθούν, το Σάββατο, 7 Μαΐου στα Καλάβρυτα, προκειμένου να κηρύξουν την έναρξη των εκδηλώσεων «ΕΝ ΣΥΡΜΩ», για τα 120 χρόνια από τη λειτουργία του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου Διακοπτού – Καλαβρύτων, που διοργανώνουν οι Δήμοι Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, η ΔΗΚΕΠΑ Αιγιαλείας, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο ΟΣΕ, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και άλλοι φορείς και Σύλλογοι.

Η έναρξη των εκδηλώσεων «ΕΝ ΣΥΡΜΩ», θα γίνει στις 7:00 το απόγευμα του Σαββάτου, στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Καλαβρύτων και θα περιλαμβάνει χαιρετισμούς από τους διοργανωτές φορείς, προβολή ενημερωτικού βίντεο, έκθεση φωτογραφίας, κήρυξη της έναρξης από τους Υπουργούς, ομιλίες με θέματα σχετικά με τον Οδοντωτό και μουσικό κέρασμα, με τοπικά τυριά και κρασιά, και όλα αυτά στη θέα της παλαιάς, μουσειακής, ατμομηχανής ΔΚ 8001 (του «Μουντζούρη»), που πρωτοκυκλοφόρησε στις 10 Μαρτίου 1896 και κυκλοφορούσε, μέχρι το 1967, η οποία, θα κινηθεί συμβολικά, μέχρι το χώρο των εκδηλώσεων.

Την Κυριακή, 8 Μαΐου, θα γίνει και το 36ο πανελλήνιο πέρασμα, η κατάβαση, στο φαράγγι του Βουραϊκού, που διοργανώνει ο Σύλλογος Ορειβασίας, Χιονοδρομίας, Αναρρίχησης και Προστασίας Περιβάλλοντος Καλαβρύτων, μαζί με το Δήμο Καλαβρύτων και το Φορέα Διαχείρισης Χελμού – Βουραϊκού και αναμένεται μεγάλη συμμετοχή εκδρομέων και περιπατητών.

Στο πέρασμα αυτό του φαραγγιού και σε ένα τμήμα του, θα συμμετάσχουν και οι Υπουργοί και οι άλλοι επίσημοι και θα συνεχίσουν το ταξίδι τους προς το Διακοπτό, με τον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο, στα πλαίσια της δράσης «Η πολιτεία ταξιδεύει με τον Οδοντωτό».

Σας προσκαλούμε, να παραβρεθείτε σε αυτή την επετειακή εκδήλωση, για τα 120 χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του μοναδικού και υπέροχου Οδοντωτού μας, ενός από τους λίγους οδοντωτούς σιδηροδρόμους, που λειτουργούν, σήμερα, στον κόσμο ολόκληρο.


 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
6 + 7 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.