ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ: Πολλά σε λίγους μεγάλους και τίποτα για τους πολλούς μικρούς.

Κοινό δελτίο τύπου για τα αποτελέσματα του προγράμματος επιδότησης  της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, εξέδωσαν την Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021, ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ & ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ, ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ, ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ, ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Κ. ΑΧΑΪΑΣ και το ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ «ΑΖΑΝΕΣ». Στο δελτίο τύπου γίνεται αναφορά στην κατανομή των κοινοτικών πόρων. Αναφέρεται ότι έγινε με τρόπο και κριτήρια που ευνόησαν τις μεγάλες και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις και μείωσαν τις πιθανότητες επιβίωσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, αφού μόνο 1.017 επιχειρήσεις από τις 8.300 που υπέβαλλαν αίτηση σε όλη την Περιφέρεια ωφελούνται, ενώ χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις που προσπάθησαν να διεκδικήσουν το πρόγραμμα απορρίφθηκαν. Ολόκληρο το δελτίο τύπου έχει ως εξής:

Κοινό Δελτίο Τύπου Εμπορικών Συλλογών Αχαΐας

Παρασκευή 29/1/21

Τα αποτελέσματα του προγράμματος επιδότησης  της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας πάγωσαν τις προσδοκίες των μελών μας, μιας και η κατανομή των κοινοτικών πόρων έγινε με τρόπο και κριτήρια που ευνόησαν τις μεγάλες και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις και μείωσαν τις πιθανότητες επιβίωσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

 Πολλά σε λίγους μεγάλους και τίποτα για τους πολλούς μικρούς.

Οι Σύλλογοί μας είχαν επισημάνει εξαρχής ότι οι όροι και ο τρόπος μοριοδότησης δεν άφηνε ελπίδες στις μικρές επιχειρήσεις που έχουν υποστεί και το βαρύτερο πλήγμα. Επιβεβαιωθήκαμε από τα γεγονότα.

Μόνο 1.017 επιχειρήσεις από τις 8.300 που υπέβαλλαν αίτηση σε όλη την Περιφέρεια ωφελούνται, ενώ χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις που προσπάθησαν να διεκδικήσουν το πρόγραμμα απορρίφθηκαν.

Το γεγονός ακόμη της πολυπλοκότητας για την  κατάρτιση των φακέλων που αποτελούσε ένα ακόμη έξοδο και η άτυπη πριμοδότηση εξωτερικών συμβούλων γεννά υποψίες  πως το πρόγραμμα περισσότερο κατευθύνθηκε στο να τακτοποιήσει άλλες πολιτικές ανάγκες  παρά τον πραγματικό σκοπό του,  την ενίσχυση δηλαδή των πληττόμενων επιχειρήσεων. Τελικά 7.000 περίπου πληττόμενες επιχειρήσεις με αρκετές χιλιάδες εργαζόμενους δεν μπόρεσαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα έχοντας αναλάβει όμως το κόστος υποβολής του φάκελου. Τα χιλιάδες μέλη μας που έμειναν εκτός είναι απογοητευμένα και ανάστατα για την επόμενη ημέρα. Νιώθουν  την θηλιά από τα συνεχόμενα lock down να σφίγγει γύρω από το λαιμό τους.

Καλούμε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος  να εξοικονομήσει επιπλέον κονδύλια και να εντάξει τα 20 εκατομμύρια του διαθέσιμου προϋπολογισμού της  στο υπάρχων πρόγραμμα  με επανασχεδιασμό των όρων ούτως ώστε να επιδοτηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ & ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Κ. ΑΧΑΪΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ «ΑΖΑΝΕΣ»

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
2 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.