Ελληνικές Σημαίες σήκωσαν μαθητές μέσα στο Βρετανικό Μουσείο χωρίς την απειλή της ''Ανάρμοστης Συμπεριφοράς"

Γράφει ο Β. Αποστολόπουλος

Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου πραγματοποίησαν εκδρομή στις αρχές του Φεβρουαρίου στο Λονδίνο. Οι 15χρονοι μαθητές βρέθηκαν στο Βρετανικό μουσείο όπου και σήκωσαν τέσσερις ελληνικές σημαίες μπροστά στα Γλυπτά του Παρθενώνα ζητώντας παράλληλα, με το σύνθημα «BRING THEM BACK!», την επιστροφή των αρχαιοτήτων στη χώρα τους. Σύμφωνα με τοπικό blog της Κορίνθου, οι μαθητές και οι μαθήτριες παρέδωσαν και 36 επιστολές γραμμένες στα αγγλικά, στον διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου, εξηγώντας και γραπτώς γιατί τα γλυπτά πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Οι φωτογραφίες κάνουν το γύρο του κόσμου.

Η παραπάνω ενέργεια, που σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη, για την επιστροφή των γλυπτών στη χώρα τους, δείχνει αν μη τι άλλο, ότι η νέα γενιά είναι αρκετά ευαισθητοποιημένη και ελπιδοφόρα, μακρυά από πολιτικές οσφυοκαμψίας, που μέχρι πρόσφατα καθημερινά βλέπαμε από τους κυβερνώντες, στην επαφή τους με τους ηγέτες των άλλων χωρών της Ευρώπης και όχι μόνο. Μπορούμε εμείς οι μεγαλύτεροι να ελπίζουμε και γιατί όχι, να παραδειγματιζόμαστε από τα νέα παιδιά.  Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ!!!

Θέλω να τονίσω εδώ, ότι μέχρι πριν λίγες μέρες, τέτοιες ενέργειες, θα αντιμετωπίζονταν με χλεύη από τον συστημικό τύπο και οι συνοδοί καθηγητές των παιδιών, θα κινδύνευαν να βγουν σε αργία με τον κίνδυνο του πειθαρχικού παραπτώματος της..  "ΑΝΑΡΜΟΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ!!!"

Ευτυχώς τέτοιες πολιτικές επταετίας, για άλλη μια φορά καταδικάστηκαν από τον ελληνικό λαό στις πρόσφατες Εθνικές εκλογές και αποτελούν παρελθόν τόσο αυτές, όσο και οι εμπνευστές τους...

 

   Β. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
1 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.