Έληξε με επιτυχία η δράση «Εβδομάδα Αλληλεγγύης»

Έληξε με επιτυχία η δράση «Εβδομάδα Αλληλεγγύης» στην οποία συμμετείχε  ο Δήμος Καλαβρύτων σε συνεργασία με την εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ  και  την ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ. Συμπολίτες μας από την πόλη των Καλβρύτων συγκέντρωσαν σε επιλεγμένα σημεία σεβαστή ποσότητα τροφίμων, προκειμένου αυτά να διανεμηθούν σε εκείνους που δεν βιώνουν  συνθήκες υλικής ευμάρειας ή έστω αυτάρκειας.
Αξίζει να σημειωθεί η πολύ πρόθυμη στήριξη της δράσης από το Γυμνάσιο Καλαβρύτων, που συγκέντρωσε τον κύριο όγκο των τροφίμων, δίνοντας το παρήγορο και ελπιδοφόρο μήνυμα ότι η νέα γενιά διαθέτει ισχυρά ανθρωπιστικά αντανακλαστικά και εκείνη την ανθρωπιστική παιδεία που καθιστά τον άνθρωπο αντάξιο του ονόματός του.
Τα τρόφιμα διανεμήθηκαν σήμερα από τον συντονιστή της Δράσης για το Δήμο μας, Βοηθό Δημάρχου κ. Νικόλαο Μαγκαφά , μαζί με τον πατέρα Κωνσταντίνο  Μητρόπουλο, προϊστάμενο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαβρύτων ,  οι οποίοι μετέβησαν στο Καλλιμανοπούλειο Ευγηρείο της πόλης μας και προσέφεραν μέρος από τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν. Τα υπόλοιπα μοιράστηκαν με διακριτικότητα σε συμπολίτες μας  των οποίων την καθημερινότητα έχουν δυσκολέψει  οι σύγχρονες οικονομικές συνθήκες.
 
Εκείνο που απομένει ως απόσταγμα από την «Εβδομάδα Αλληλεγγύης» είναι ότι η μόνη λύση στα δύσκολα είναι η ανθρώπινη ενεργητικότητα, ο εθελοντισμός και η προσφορά.  Το πλέον παρήγορο επίσης είναι ότι στον πυρήνα της ελληνικής κοινωνίας επωάζεται ένα νεανικό ανθρώπινο κεφάλαιο, που χαρακτηρίζεται από ηθική, εθελοντισμό και μεγάλες δυνατότητες παρέμβασης. Η  δημιουργία μιας κοινωνίας πολιτών με την προϋπόθεση ότι ο «άλλος» γίνεται όρος της ύπαρξής μας ας είναι το πρόταγμα των καιρών μας. Μόνο έτσι δεν «ξημερώνει νύχτα».

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
13 + 4 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.