Έλεγχοι για χρήματα ακόμα και στα σπίτια με το Νέο Ηλεκτρονικό Περιουσιολόγιο

Στη φάση της συλλογής υπογραφών μεταξύ των υπηρεσιών βρίσκεται η εγκύκλιος για το νέο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο. Με το νέο σύστημα όλοι θα δηλώσουν τα πάντα- από ακίνητα και καταθέσεις μέχρι δάνεια, οικονομικές απαιτήσεις από τρίτους και μετρητά που έχουν στο σπίτι ή σε θυρίδες. Αν κάτι δεν δηλωθεί ο φορολογούμενος κινδυνεύει να τα χάσει όλα αφού θα κατάσχονται τη στιγμή που θα το ανακαλύψει το κράτος, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Με τον τρόπο αυτό θα κληθούν να πληρώσουν συμπληρωματικό φόρο όχι μόνο όσοι δήλωναν ελάχιστα ενώ, όπως αποκαλύφθηκε, διέθεταν πολλά, αλλά η Εφορία θα καλεί και όσους είχαν δηλώσει με ειλικρίνεια όλα τα εισοδήματά τους να βρουν τρόπο να αποδείξουν πως προέρχονται από τα φορολογημένα εισοδήματά τους και μόνο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στο υπουργείο Οικονομικών επικρατεί αναβρασμός γιατί βλέπουν κι έναν άλλο μεγάλο κίνδυνο: μαζί με τα αδήλωτα εισοδήματα να φορολογηθούν και να νομιμοποιηθούν και χρήματα από εγκληματικές δραστηριότητες.

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
6 + 8 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.