Με εκπληκτική επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στα Καλάβρυτα οι σκακιστικοί αγώνες “Ελευθέρια”

Στα πλαίσια των Εκδηλώσεων για την απελευθέρωση των Καλαβρύτων και της συμπλήρωσης είκοσι (20) χρόνων λειτουργίας του ΣΕΠΟΚΕ, ο Σκακιστικός Επιμορφωτικός Όμιλος Καλαβρύτων-Επαρχίας (ΣΕΠΟΚΕ) Αθλητικό Σωματείο με πλούσια Αγωνιστική-Πολιτιστική-Κοινωνική δραστηριότητα και το Κέντρο Παιδιού-Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Καλαβρύτων, σε συνεργασία με την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου (ΕΣΣΠ), υπό την Αιγίδα του Δήμου Καλαβρύτων και με την στήριξη του Καλλιμανοπουλείου Εκκλησιαστικού Διακονικού Κέντρου Καλαβρύτων (ΚΕΔΙΚ), πραγματοποίησαν με πραγματικά εκπληκτική επιτυχία Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 στο ΚΕΔΙΚ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΟΜΑΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ RAPID, με το όνομα“Ελευθερία”.

Διευθυντής και Γιατρός Αγώνων ήταν ο Δρ Ν. Χ. Ραζής (Γενικός Γιατρός-Πρόεδρος ΣΕΠΟΚΕ), Επικεφαλής Διαιτητής ο κ. Γεώργιος Γεωργόπουλος, Διαιτητής Κληρώσεων ο κ. Χρίστος Κοντογιάννης (Πρόεδρος Επιτροπής Διαιτησίας ΕΣΣΠ), Διαιτητές Σάλας οι Ρεγ. Βασιλάτου-Δ. Δαπόντας-Ηλ. Ερμείδης (Επίσημοι Διαιτητές ΣΕΠΟΚΕ), Γραμματεία Αγώνων οι Στ. Γαντζούδη-Κ. Γεωργιάδου-Β. Παυλοπούλου (Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου και Επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων και Εκδηλώσεων ΣΕΠΟΚΕ) και Επιτροπή Ενστάσεων οι Ελ. Μαζαράκης-Π. Παναγόπουλος-Θ. Χαλμούκης (Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου ΣΕΠΟΚΕ).

Η συμμετοχή και η παρακολούθηση ήταν ελεύθερη (δωρεάν) για όλες και όλους.

Το Σύστημα Αγώνων ήταν Ομαδικό Ελβετικό πέντε (5) γύρων.

Η σύνθεση Ομάδων ήταν Τετραμελής, χωρίς περιορισμούς σε φύλλο και ηλικία. Η κάθε Ομάδα μπορούσε να χρησιμοποιήσει έως και δύο αναπληρωματικούς. Έλαβαν μέρος 15 Ομάδες και 72 συνολικά Σκακιστές από Άγιο Βασίλειο-Αθήνα-Αίγιο-Καλάβρυτα-Πάτρα-Πύργο και Ρίο.

Μετά από πολύ ενδιαφέρουσες παρτίδες, τους Αγώνες και τον σχετικό Τίτλο της ΝΙΚΗΤΡΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΜΑΔΙΚΟΥ RAPID ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ “Ελευθερία”, κατέκτησε η Ομάδα “Ρίον 1” (Θ. Παπαδόπουλος-Αλ. Σπηλιόπουλος-Ν. Κανέλλης-Μ. Χρ. Κοντογιάννη), που έλαβε το βαρύτιμο Κύπελλο, χρυσά Μετάλλια και την σχετική Περγαμηνή. Στην 2η θέση (ασημένια Μετάλλια) ήλθε η Ομάδα “Φυσιολάτρης Νίκαιας” (Ν. Ορνιθόπουλος-Γ. Πετούχας-Μ. Σαράφογλου-Μ. Ι. Λεμονή) και στην 3η (χάλκινα Μετάλλια) η Ομάδα “Ρίον 2” (Μ. Κοντής-Αρ. Σπηλιόπουλος-Μ. Κ. Σπηλιοπούλου-Αλ. Αγγελοπούλου). Στις Ομάδες του ΣΕΠΟΚΕ, στην 1η θέση κατέλαβε η Ομάδα “Σταυρόπουλος” (Στ. Σταυρόπουλος-Ηλ. Γιαννίτσας-Ν. Παπαδάτος-V. Fl. Covach) που έλαβε και τον τίτλο ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ RAPID ΣΕΠΟΚΕ, Κύπελλο, χρυσά Μετάλλια και σχετική Περγαμηνή. Την 2η θέση (Κύπελλο και ασημένια Μετάλλια) η “Αγία Τετράς” (Π. Στέργιος-Θ. Μαντάς-Στ. Ζέζος-Θ. Μπαχάς). Την 3η θέση (Κύπελλο και χάλκινα Μετάλλια) οι “Ιππότες του Σκακιού”(Χ. Κοντής-Τ. Λανάι-D. Ahmetai-Κ. Χαλμούκης-Αγγ. Χαλμούκης). Μικρότερη Αθλήτρια ήταν η Π. Καλογεροπούλου (γεν. 2009) που κέρδισε χαριτωμένο Κύπελλο και Μετάλλιο. Όλες και όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν καλαίσθητο-έγχρωμο Δίπλωμα Συμμετοχής (επιμέλεια Γ. Πετρόπουλου) που απεικονίζονταν η γνωστή ορκωμοσία των αγωνιστών στο Λάβαρο της Επανάστασης του 1821, που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων. Επιπλέον, εκ μέρους των συνδιοργανωτών, τιμήθηκαν (με χαραγμένη Πλακέττα και σχετική Περγαμηνή) οι Κωνσταντίνος Κατσιάρης (προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση η αφιέρωση που ο ίδιος έκαμε στην σύζυγό του Ανδρούλα Χρυσοστόμου-Κατσιάρη)-Ηλ. Κουρλιούρος-Ελ. Πίκουλα Μπομποτσιάρη-Αλ. Σπηλιόπουλος “για την μεγάλη προσφορά τους στην Κοινωνία και στον Πολιτισμό”. Επίσης, στον Ν. Ορνιθόπουλο (συγκινητική η συσχέτιση που έκαμε μεταξύ των Μαρτυρικών Καλαβρύτων και Κοκκινιάς) προσφέρθηκαν δύο Βιβλία σχετικά με το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα, ενώ σε Διαιτητές και Σκακιστικούς Συλλόγους (ΣΑ Αγίου Βασιλείου-ΣΟ Ρίου-ΕΣ Αιγιάλειας-Φυσιολατρικό Νίκαιας) δωρήθηκαν φημισμένα γλυκά κουταλιού “Ροδοζάχαρη Ερμείδης”. Παρουσία πάρα πολύ κόσμου (περί τα 200 άτομα), τις απονομές (μεταξύ των άλλων) πραγματοποίησαν οι Στ. Γαντζούδη (Εκπαιδευτικός εκ μέρους του Δημοτικού Καλαβρύτων)-Κ. Κατσιάρης (Πρόεδρος Ομοσπονδίας Συλλόγων “Ο Αρχαίος Κλείτωρ” και Μέλος της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης)-Θ. Παναγόπουλος (Εκπαιδευτικός Μέλος ΣΕΠΟΚΕ)-Ν. Ραζής (Δντής ΕΣΥ και Πρόεδρος ΣΕΠΟΚΕ)-Ευθ. Τζόβολος (Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος Κέντρου Παιδιού-Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Καλαβρύτων)-Θ. Χαλμούκης (Εκπαιδευτικός Μέλος ΣΕΠΟΚΕ). Τέλος, αξίζει να σημειωθούν τόσο τα θερμά συγχαρητήρια που για ακόμη μια φορά απέσπασε ο ΣΕΠΟΚΕ από το σύνολο των παρευρισκομένων, όσο και τα εξαιρετικά σχόλια που γενικά αποτυπώθηκαν στο “Βιβλίο Εντυπώσεων” του ΚΕΔΙΚ.

Κλείνοντας, ο Πρόεδρος του ΣΕΠΟΚΕ Δρ Ν. Ραζής, ευχαρίστησε όλες και όλους τους συμμετέχοντες (και ειδικά τα παιδιά), τους συνεργάτες/τιδες στον Σύλλογο γαι τις επίμονες προετοιμασίες και την παρουσία τους, το ΚΕΔΙΚ για την φιλοξενία, τα ΜΜΕ για την κάλυψη και την επικοινωνία, τους χορηγούς (Montage suites hotel-Καλάβρυτα ΕΚΟ Τζόβολος-φυσικά προϊόντα από την Ελληνική γη Μαραθομανίτης-Φωτογραφία Φάνης Παπαγεωργίου-Κρεοπωλείο Σούκα Ο Χελμός-Βιοτεχνία γλυκών κουταλιού και ειδών ζαχαροπλαστικής Ερμείδης) για την πολύτιμη βοήθειά τους, την ΕΣΟ για την συνδρομή της, την ΕΣΣΠ για την συνεργασία της, το Κέντρο Παιδιού-Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Καλαβρύτων για την συνδιοργάνωση και φυσικά τον Δήμο Καλαβρύτων για την στήριξη και την αιγίδα του, έκανε αναφορά στην συστηματική δουλειά που χρόνια τώρα γίνεται στον Σύλλογο -και στους θαυμαστούς καρπούς που η προσπάθεια αυτή αποδίδει- και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η προσφορά του ΣΕΠΟΚΕ σε Αθλητικό-Κοινωνικό-Πολιτιστικό επίπεδο, θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
5 + 4 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.