Εκδημία πρώην εφημέριου του Ιερού Ναού Ἁγίας Τριάδος Δάφνης Καλαβρύτων

Την Πέμπτη 9η Ιουνίου ε.ε., εξεδήμησε προς Κύριον, ο σεβαστός γέροντας Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μπαμπίλης, πρώην εφημέριος Ιερού Ναού Ἁγίας Τριάδος Δάφνης Καλαβρύτων, σε ηλικία 96 ἐτῶν.

Η Εξόδιος Ακολουθία τελέσθηκε την Παρασκευή 10η Ιουνίου ε.ε. στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Τραπέζης Αιγιαλείας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου και πλήθους πιστών της Ενορίας Τραπέζης, της μείζονος περιοχής και της Ενορίας Δάφνης Καλαβρύτων, οι οποίοι με βαθειά συγκίνηση απέδιδαν τον οφειλόμενο σεβασμό τους προς τον μακαριστό π. Γεώργιο, ο οποίος με την καλωσύνη, την πραότητα και το ιερατικό του ήθος τους ενέπνεε.

Η ταφή έγινε στο Κοιμητήριο της Τραπέζης.

Ο μακαριστός π. Γεώργιος διακόνησε το Ιερό Θυσιαστήριο επί 33 έτη στους Ενοριακούς Ιερούς Ναούς: Αγίου Χαραλάμπους καί Αγίας Τριάδος Δάφνης Καλαβρύτων.

Στην σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος αναφέρθηκε στην ευσέβεια, την ιεροπρέπεια, τον ένθεο ζήλο, την ακαταπόνητο προσπάθειά του να θεραπεύει τις λειτουργικές ανάγκες των Ενοριών του και την ευγένεια των αισθημάτων που διέκριναν τον π. Γεώργιο.

Υπήρξε άριστος οικογενειάρχης, απέκτησε τρία (3) τέκνα, τα οποία ανέθρεψε εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου, τα απεκατέστησε και διαπρέπουν σήμερα στην κοινωνία. Τον ευδόκησε ο Θεός να αποκτήσει γαμπρό Ιερέα, αφού η θυγατέρα του Αρχοντούλα, είναι πρεσβυτέρα του π. Αθανασίου Σπυροπούλου, Εφημερίου Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου Τραπέζης Αιγιαλείας.

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
8 + 9 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.