Εκδήλωση'' Antibullying'' στο Λύκειο Καλαβρύτων 12-13 Μαρτίου

Ο εκφοβισμός και η βία στο σχολείο είναι κάτι που μας αφορά όλους. Έχει επιπτώσεις σε διαφορετικά επίπεδα και χρειάζεται συνεργασία και επικοινωνία από όλες τις πλευρές ώστε να έχουν αποτέλεσμα οι προσπάθειες αντιμετώπισής του.Στα πλάισια αυτά το  ΓΕΛ Καλαβρύτων διοργανώνει διημερίδα στις 12 και 13 Μαρτίου 2015 σχετικά με την αντιμετώπιση της Σχολικής Βίας στα σχολεία, με καλεσμένους ειδικούς επιστήμονες από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πατρών καθώς και τον κ. Άγγελο Τσιγκρή, νομικό – εκληματολόγο.

Ένα σοβαρό και διογκούμενο πρόβλημα που απορυθμίζει τη λειτουργία του σημερινού σχολείου προκαλώντας τριβές και εντάσεις είναι η Σχολική Βία. Οι μορφές της σχολικής βίας διαρκώς διευρύνονται και μέσα από αυτή διοχετεύονται κοινωνικά και οικογενειακά προβλήματα, τα οποία σε μεγάλο βαθμό είναι αντιμετωπίσιμα, με την ενεργοποίηση όμως όλων των εμπλεκομένων. Η γνώση, η κατανόηση και η αναγνώριση είναι τα βασικά εφόδια προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα που τείνει να γίνει βρόχος στην καθημερινή λειτουργία του σχολείου αλλά παράλληλα απειλεί την ηρεμία της οικογένειας.

Στα πλαίσια του ετήσιου προγραμματισμού του σχολείου μας θα πραγματοποιηθούν «ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» σε συνεργασία με τον Παιδοψυχιατρικό Τομέα του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Πατρών. Τις δράσεις θα υλοποιήσουν οι:

 • Κοτσή Κωνσταντίνα, ψυχολόγος – σύμβουλος

 • Νικολάου Αλεξάνδρα, ειδικευόμενη παιδοψυχίατρος

 • Παπαμιχαήλ Ερατώ, ψυχολόγος

 • Κοντοσώρου Φανή, ψυχολόγος

σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα.

12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Το πρωί θα πραγματοποιηθούν 2 τρίωρες συναντήσεις με ομάδες των 15 μαθητών του σχολείου μας οι οποίες θα περιλαμβάνουν:

 1. ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΡΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΕΝΝΟΙΩΝ

 2. ΣΥΖΗΤΗΣΗ – ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ – ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ

 3. ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ

 4. ΚΛΕΙΣΙΜΟ – ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ

Το απόγευμα στις 07:00 θα πραγματοποιηθεί επιμόρφωση εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων με θέμα «Η σχολική βία και την αντιμετώπισή της στο σχολείο» και θα περιλαμβάνει θεωρητικό μέρος, βιωματικές ασκήσεις και συζήτηση. Η επιμόρφωση θα γίνει στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολικού συγκροτήματος «ΕΥΣΕΒΙΟΣ ΚΗΠΟΥΡΓΟΣ».


 

13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Το πρωί θα πραγματοποιηθούν ακόμα 2 τρίωρες συναντήσεις με ομάδες των 15 μαθητών του σχολείου μας οι οποίες θα περιλαμβάνουν:

 1. ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΡΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΕΝΝΟΙΩΝ

 2. ΣΥΖΗΤΗΣΗ – ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ – ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ

 3. ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ

 4. ΚΛΕΙΣΙΜΟ – ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ

Το απόγευμα στις 07:00 θα πραγματοποιηθεί ομιλία-συζήτηση σε γονείς με θέμα «Η σχολική βία και η αντιμετώπισή της στο σπίτι». Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με την τοποθέτηση του κ. Άγγελου Τσιγκρή, νομικού-εκληματολόγου και η οποία θα αφορά τη νομική διάσταση του προβλήματος καθώς και στατιστικά στοιχεία από διεθνείς έρευνες. Στη συνέχεια η επιστημονική ομάδα των ειδικών από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο θα εισηγηθεί το θεωρητικό μέρος και θα ακολουθήσουν βιωματικές ασκήσεις. Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολικού συγκροτήματος «ΕΥΣΕΒΙΟΣ ΚΗΠΟΥΡΓΟΣ».

Την εκδήλωση υποστηρίζουν οι:

 1. Δήμος Καλαβρύτων

 2. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Καλαβρύτων

 3. Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γενικού Λυκείου Καλαβρύτων

 4. Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Καλαβρύτων

 5. Ένωση ξενοδόχων και τουριστικών καταλυμάτων επαρχίας Καλαβρύτων με το ξενοδοχείο «Καλάβρυτα Canyon», «Ξενώνας Αφροδίτη» και «Ξενοδοχείο Φιλοξενία»

 


 


 


 


 


 


 


 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
 • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
 • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
 • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
8 + 11 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.