Ειρηνοδικείο Καλαβρύτων : Οχι στο αίτημα 17 χρονης για γάμο με 33 χρονο

Μετά από τρεις περίπου μήνες και μέσα από δημοσίευμα ηλεκτρονικού μέσου, το οποίο ασχολείται και με το δικαστικό ρεπορτάζ, ήρθε στην επιφάνεια μια δικαστική απόφαση του Ειρηνοδικείου Καλαβρύτων. Η απόφαση αυτή αφορούσε την προσφυγή των γονιών της 17 άχρονης κοπέλας από τις Κορφές κατά του 33 άχρονου άνδρα από το Δροσάτο με τον οποίο η κόρη τους είχε συνάψει σχέσεις όταν ήταν σε ηλικία 13 ετών.

Η εκούσια αποχώρηση της κοπέλας από το σπίτι της οικογένειά της με σκοπό να ακολουθήσει τον νεαρό άνδρα ενεργοποίησε τους γονείς οι οποίοι έκαναν τις προβλεπόμενες από τον νόμο ενέργειες. Αρχικά ασφαλιστικά μέτρα τα οποία επέβαλαν στον  33χρονο  κάθε επαφή με την ανήλικη είτε διά ζώσης είτε μέσω τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων. Σε περίπτωση παραβίασης της απόφασης, μάλιστα, απειλείται με πρόστιμο 3.000 ευρώ και κράτηση πέντε μηνών.

Αντίθετα με τους γονείς η 17 άχρονη ζήτησε από το Ειρηνοδικείο να της δοθεί άδεια για να παντρευτεί τον φίλο της.

Το αποτέλεσμα του δικαστηρίου δικαίωσε τους γονείς όμως και έτσι με το σκεπτικό που συνήθως ακολουθείται σε παρόμοιες περιπτώσεις, κρίθηκε ότι η μεγάλη διαφορά ηλικίας που υπάρχει ανάμεσα στο ζευγάρι καθώς και η εξαιρετικά μικρή ηλικία της κοπέλας όταν ξεκίνησε η σχέση  (13 μόλις ετών ) δεν δημιουργεί ασφαλή χαρακτηριστικά για την σύναψη γάμου.

Θεόδωρος Παπαδόπουλος

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
10 + 6 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.