Έτσι ”είδε” τα Χριστούγεννα ο παπα Χρήστος …και μπράβο του !!!

παπα χρηστος
  •   
  •   
  •   
  •  

Τα Χριστούγεννα πέρασαν και η πρωτοχρονιά ημερολογιακά παρήλθε.
Τις γιορτινές μέρες που μόλις πέρασαν οι άνθρωποι ανταμώθηκαν με οικογένεια και φίλους ανταλλάσοντας ευχές και δώρα. Οι πιστοί συνέρρευσαν στις εκκλησιές αφημένοι στο τελετουργικό της ορθοδοξίας να προσκυνήσουν και να γαληνέψει η ψυχή τους.
Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει εκατοντάδες χρόνια, σε κάθε κοινότητα σε κάθε γειτονιά των πόλεων, όπου υπάρχει Παπάς, όπου υπάρχει Ναός.

Η θρησκευτική λειτουργία, γενικά, όπως και αυτή της πρώτης μέρας του έτους είναι ένα γεγονός καθιερωμένο και υπαρκτό και από μόνο του δεν αποτελεί είδηση. Είδηση επίσης δεν αποτελεί η παρουσία των πιστών και πολύ περισσότερο η παρουσία των πιστών που συμβαίνει να φέρουν και κάποιο κοινωνικό τίτλο.
Οι ξεχωριστές ενέργειες από τον άθρωπο ιερέα, που ειδικά στις μέρες μας είναι αναγκαίες, κάνουν την διαφορά και αξίζουν την επισήμανση.
Πρώτη του έτους, ενορία Σκεπαστού, Ιερός Ναός Αγίου Ανδρέα, εφημέριος π. Χρήστος Μπίρμπας.
Λίγες μέρες πριν, ο νέος Μητροπολίτης Καλαβρύτων Ιερώνυμος, μετά την ενθρόνισή του και ευρισκόμενος στην ίδια εκκλησία αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στον πατέρα Χρήστο επαινώντας τον για το ιερατικό του έργο.
Την πρωτοχρονιά λοιπόν, ο παπα Χρήστος, με μια απλή αλλά βαθιά συμβολική κίνηση, έδειξε ότι δεν κράτησε με υπεροψία και κομπασμό τα εύσχημα για τον εαυτό του αλλά με ειλικρίνεια, διάθεση δοτικότητας και παρουσία του εκκλησιάσματος τα μετακύλησε στους ανθρώπους που συνεπικουρούν το έργο του.
Δεν ξέχασε, φρόντισε και με σεβασμό έδωσε κάποια συμβολικά δώρα σε όλους όσους σωματικά και ψυχικά αποτελούν το μόνιμο ”πλήρωμα” λειτουργίας του Ναού.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ