Έχετε και... μεσοπρόθεσμους στόχους; ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΕ ΤΟΥΣ!!!

Διαβάζουμε σε δελτίο τύπου της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ότι από την μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά η συνεδρίαση της Συμμαχίας για την Επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα (ΣΕΑΔΕ), με τη συμμετοχή του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη.

Κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν η πολιτική και οι δράσεις της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας  (ΓΓΕΚ) που στοχεύει στον εντοπισμό νέων επιχειρηματικών ευκαιριών για την αξιοποίηση της νέας γνώσης και την ενσωμάτωσή της σε αλυσίδες αξίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης, καθώς και ο καθηγητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Σπύρος Συρμακέσης, παρουσίασαν τους στόχους της ΠΔΕ καταγράφοντας τις επισημάνσεις των θεσμικών φορέων που συμμετείχαν.

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, Θανάσης Παπαδόπουλος, συνεχίζει το ίδιο δελτίο τύπου, αναφέρθηκε στους μεσοπρόθεσμους στόχους παρουσιάζοντας δράσεις και έργα υποδομής δίνοντας βαρύτητα στον κτηνοτροφικό τομέα, στα έργα οδοποιίας και στα αρδευτικά, που προωθεί συστηματικά. Επίσης μίλησε για το Κέντρο Ιστορίας και Έρευνας που πρόκειται να γίνει στην ιστορική πόλη των Καλαβρύτων εν όψει των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαβρύτων, Ηλίας Ερμείδης, καταλήγει το δελτίο τύπου, αφού σχολίασε την τεράστια οικονομική ζημία λόγω της πανδημίας Covid-19, καθώς τα καταστήματα τροφίμων του Δήμου είναι ανοιχτά αλλά χωρίς τουριστική επισκεψιμότητα, ζήτησε να «τρέξει» πρόγραμμα για τουριστικές περιοχές και χειμερινούς προορισμούς το οποίο θα συμπεριλαμβάνει και τα Καλάβρυτα.

Κάποια εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν για το μέσο αναγνώστη είναι:

Ποιοι άραγε είναι οι μεσοπρόθεσμοι στόχοι του Δήμου Καλαβρύτων και ποιες οι δράσεις και τα έργα υποδομής που προωθεί συστηματικά; 

Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν παρουσιαστεί;

Χρήσιμο θα ήταν να τα γνωρίζουμε τώρα, για να κρίνουμε την δημοτική αρχή στο τέλος της τετραετίας. Εκτός και αν θέλει ο κ. Παπαδόπουλος να δικαιολογήσει τον όρο "ψαροντουφεκάς", όπως είχε πει κάποτε ο κ. Σπύρος Θεοχάρης.

Πάντως ίσως τώρα που όπως μαθαίνουμε, προσελήφθει στο Δήμο, με απευθείας ανάθεση φυσικά, άτομο με αποδοχές 20.000 ευρώ ετησίως, για ενημέρωση και επικοινωνία, να... "ξεσκεπαστούν" επιτέλους αυτοί οι μακροπρόθεσμοι στόχοι και να τους δούμε, εκτός και αν το άτομο αυτό, προσελήφθει για ενημέρωση και επικοινωνία του ίδιου του δημάρχου!

Όσο το πρόγραμμα για τουριστικές περιοχές και χειμερινούς προορισμούς το οποίο θα συμπεριλαμβάνει και τα Καλάβρυτα, που ζητά να τρέξει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαβρύτων Ηλίας Ερμείδης, αν το αναλάβει η Περιφέρεια ίσως κάτι να γίνει, αλλιώς με την "ενός ανδρός αρχή" του κ. Λεωνίδα Βασιλόπουλου θα περιμένουν για πολλά χρόνια ακόμα!!!

Β. Α.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
4 + 8 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.