Έφυγε για πάντα ο γηραιότερος σκακιστής του ΣΕΠΟΚΕ

Πλήρης ημερών (γεννήθηκε το 1912), έφυγε από την ζωή ο γηραιότερος σκακιστής του Σκακιστικού Επιμορφωτικού Ομίλου Καλαβρύτων-Επαρχίας (ΣΕΠΟΚΕ) Περικλής Ρεκούτης.

Με Αθλητικό Δελτίο (Αριθμός Μητρώου 42484) που εκδόθηκε (11/3/2016) από την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (ΕΣΟ), ήταν ο μεγαλύτερος σε ηλικία σκακιστής όχι μόνο του ΣΕΠΟΚΕ αλλά και ίσως σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια. Στο ζατρίκιο, τον μύησε η εγγονή του Άρτεμις, επίσης αθλήτρια του Σκακιστικού Καλαβρύτων.

Επρόκειτο για μία εμβληματική φυσιογνωμία. Υπηρέτησε (στην Λάρισα) την στρατιωτική του θητεία στο ιππικό το 1933. Έλαβε μέρος στον πόλεμο του 1940. Τίμιος-εργατικός-ευθύς-καλός οικογενειάρχης-πιστός στις αρχές και τα ιδανικά του (για τα οποία και διώχτηκε το 1947-48), δικαιολογημένα έχει αφήσει το θετικό στίγμα του σε ολόκληρη την περιοχή του (Άνω Λουσοί ή Σουδενά) και όχι μόνο σε αυτήν. Οι πολύτιμες εμπειρίες του, σίγουρα θα λείψουν από όλες και όλους.

Ο ΣΕΠΟΚΕ, τιμώντας την μνήμη του, πρόσφερε χρηματικό ποσό στο Καλλιμανοπούλειο Γηροκομείο Καλαβρύτων (ΚΕΔΙΚ)

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
15 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.