Εφορία:Ακόμα δεν έχουν υποβληθεί 1,5 εκατομμύριο δηλώσεις φόρου εισοδήματος

Τουλάχιστον 140.000 δηλώσεις θα πρέπει να υποβάλλονται καθημερινά στο Taxis, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων από τους φορολογούμενους, στο προσεχές διάστημα μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, που έχει δώσει το υπουργείο οικονομικών. Έντονη ανησυχία ωστόσο επικρατεί, τόσο για το αν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία από τους φορολογούμενους, όσο και για το αν θα αντέξουν τα συστήματα του Taxisnet τον φόρτο εργασίας στο διάστημα που απομένει, καθώς μέχρι και το βράδυ της Κυριακής 6 Ιουλίου είχαν υποβληθεί από τους υπόχρεους περίπου 4,7 εκατ. δηλώσεις και εκτιμάται ότι εκκρεμούν να υποβληθούν ακόμη περίπου 1 εκατομμύριο, όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών σε σχέση με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος για το οικονομικό έτος 2014.

Ακόμη 450.000 δηλώσεις έχουν αποθηκευτεί προσωρινά στο σύστημα, καθώς οι φορολογούμενοι είδαν το φόρο που καλούνται να πληρώσουν και δεν κάνουν οριστική υποβολή στο σύστημα περιμένοντας ίσως την τελευταία στιγμή. Το οικονομικό επιτελείο επαναλαμβάνει ότι ο στόχος της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για το σύνολο των φορολογουμένων μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα 14 Ιουλίου είναι επιτεύξιμος.

Ετσι, η ηγεσία του ΥΠΟΙΚ με ανακοίνωσή του καλεί τους Έλληνες φορολογούμενους και τους επαγγελματίες Λογιστές και Φοροτεχνικούς στο χρόνο που απομένει να σπεύσουν και να υποβάλουν τις φορολογικές δηλώσεις διότι νέα παράταση δεν πρόκειται να δοθεί και οι εκπρόθεσμες δηλώσεις επισύρουν την επιβολή προστίμων. Συστήνει μάλιστα την υποβολή των δηλώσεων στις ώρες χαμηλού φόρτου.

Προκειμένου να χρησιμοποιήσουν ταχύτερα και ευκολότερα τις υπηρεσίες του Taxisnet, οι υπόχρεοι θα είναι καλύτερο να επιλέγουν τις ώρες χαμηλού φόρτου του συστήματος, δηλαδή μέχρι τις 9:30 το πρωί και μετά τις 21.30 το βράδυ, όπως καταλήγει η ανακοίνωση.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
5 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.