Η Δυτική Ελλάδα πρωτοπορεί στον αθλητισμό για ΑμεΑ.

Οι πρώτοι αθλητές ιππασίας ΑμεΑ στην Ελλάδα είναι γεγονός και σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται οι αθλήτριες από τη Δυτική Ελλάδα Μαρίνα Σιάμου (Αιτωλοακαρνανία) και Μαρία Κουραχάνη (Αχαΐα)!!

Την Κυριακή 10/05/2015 στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας με έδρα το Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο Αττικής πραγματοποιήθηκε από διεθνείς αξιολογητές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ιππασίας (International Classificators) η αξιολόγηση και κατηγοριοποίηση των αθλητριών, που από δω και στο εξής θα συμμετέχουν σε όλα τα τουρνουά και πρωταθλήματα.

Μετά από πολύ κόπο και συντονισμένη προσπάθεια από τον φυσικοθεραπευτή και αθλητικό ψυχολόγο Κοντοδήμο Γρηγόρη και την προπονήτρια ιππασίας και ιδιοκτήτρια της σχολής ιππασίας Πατρών Σακελαρίου Αλεξάνδρα το όνειρο έγινε πραγματικότητα.

Οι δυο «Αμαζόνες» ήρθαν σε επαφή με το άλογο σε δίμηνο πρόγραμμα θεραπευτικής ιππασίας που διοργανώθηκε πριν ένα περίπου χρόνο υπό την αιγίδα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και συνέχισαν την θεραπευτική ιππασία με την Αλεξάνδρα και τον Γρηγόρη στη σχολή ιππασίας Πατρών, αναγνωρίζοντας την ευεργετική επιρροή του αλόγου στην κινητική και ψυχολογική τους κατάσταση.

Έπειτα από ένα χρόνο προπονήσεων τα κορίτσια ήταν έτοιμα να πρωτοπορήσουν και να περάσουν στο επόμενο στάδιο…

Σήμερα είναι οι πρώτες αθλήτριες ιππασίας ΑμεΑ από την Δυτική Ελλάδα και θα δώσουν σκληρές μάχες για να μας κάνουν περήφανους. Μα πάνω από όλα θα αγωνίζονται για να μας θυμίζουν πως η θέληση, η προσπάθεια και το πείσμα είναι ικανά να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο, ακόμη και να χαράξουν νέους δρόμους!!

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
7 + 9 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.