Δυτ.Ελλάδα.Σε λίγες ημέρες η παρουσίαση των σεισμικών ερευνών στις πετρελαϊκές εταιρείες

Εντός της επόμενης εβδομάδας, πιθανότατα την 1η Ιουλίου, πρόκειται να παρουσιαστούν από τους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης ενώπιον 500 εκπροσώπων πετρελαϊκών εταιρειών, πρεσβειών και ενεργειακών κολοσσών τα αποτελέσματα των σεισμικών ερευνών, που διενήργησε η νορβηγική εταιρεία PGS σε Ιόνιο και νότια Κρήτη.
Οι περιοχές στις οποίες έγιναν οι έρευνες χαράχτηκαν σε 21 θαλάσσια οικόπεδα, ενώ εντός του καλοκαιριού θα δημοσιευθεί στην εφημερίδα της ΕΕ, η πρόσκληση ενδιαφέροντος ώστε να ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία.
Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες θα πρέπει εντός 90 ημερών να υποβάλλουν αίτημα συνεργασίας.
Στο υπουργείο Εξωτερικών έγιναν αλλεπάλληλες συσκέψεις για το θέμα κυρίως εξαιτίας των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν στις ΑΟΖ με την Ιταλία, την Αλβανία και τη Λιβύη.
Ωστόσο το υπουργείο Ενέργειας έχει λάβει το πράσινο φως από το ΥΠΕΞ ώστε οι σχετικοί χάρτες που θα εκδοθούν να είναι σύμφωνοι με τη σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
1 + 19 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.