Δύσκολη η πρόσβαση για τα Α.ΜΕ.Α στον οδοντωτό.

Το υπέροχο θέαμα που προσφέρει το μικρό αλλά εκπληκτικό ταξίδι με τον οδοντωτό, δεν μπορούν να απολαύσουν οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα.

Οι σύγχρονοι συρμοί, που πολύ πρόσφατα κατασκευάστηκαν και λειτουργούν, δεν υποστηρίζονται από ένα σύστημα που να δίνει την δυνατότητα εύκολης και κυρίως αξιοπρεπούς πρόσβασης σ'αυτούς.

Τα άτομα με αναπηρίες αποτελούν το 9,3% του συνολικού πληθυσμού της χώρας. Τα εμπόδια που συναντούν τα άτομα αυτά, σχετίζονται με το είδος και την έκταση του ''προβλήματος''. Στην μεγάλη αυτή ομάδα συμπεριλαμβάνονται άνθρωποι με προσωρινές ή μόνιμες αναπηρίες.Εκτός των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, τα οποία αφορούν τις ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση την απασχόληση κ.ά έχουν και καθημερινές δυσκολίες πρόσβασης.

Η προσπάθεια που κάθε φορά γίνεται από τους τοπικούς υπευθύνους του σταθμού των Καλαβρύτων, όταν παρίσταται ανάγκη, είναι και ανθρώπινη και συγκινητική.

Το ερώτημα είναι γιατί δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη από τον ΟΣΕ, ώστε η ενέργεια επιβίβασης να μην επαφίεται στον ανθρωπισμό των τοπικών υπαλλήλων, αλλά να γίνεται με ασφαλή και αξιοπρεπή τρόπο.Υπάρχει στην διάθεση του ΟΣΕ στην Θεσσαλονίκη π.χ ανυψωτικό μηχάνημα ειδικά σχεδιασμένο για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Aκόμα και αν είναι πιο πολύπλοκο και χρειάζεται μετατροπή σε μια θύρα κάθε συρμού, ας γίνει!!

Περιμένουμε από όσους εμπλέκονται άμεσα ή περιφερειακά με αυτό το θέμα, να δείξουν την ευαισθησία τους και να ενεργοποιηθούν, τόσο για την απόκτηση ενός τέτοιου μηχανήματος, όσο και για την διαμόρφωση του εσωτερικού των βαγονιών για την σταθερή υποδοχή αναπηρικών αμαξιδίων.

Δεν είναι κρίμα το πιο φιλικό και ασφαλές μέσο να αυτοκαταργείται απαξιώνοντας συνανθρώπους μας;  

Σημείωση: Το άρθρο αυτό γράφτηκε, με αφορμή τηλεφωνική καταγγελία που έκανε στο kalavrytanet AMEA, το οποίο ενημερώθηκε από τον ΟΣΕ οτι, τόσο η επιβίβαση, όσο και η μεταφορά έχουν δυσκολίες και αντιμετωπίζονται με τον ''παραδοσιακό'' τρόπο.

 Θ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
2 + 6 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.