Δύο εκ.Ευρώ για ταινία με θέμα τα Καλάβρυτα.Λίγα λόγια για την υπόθεσή της.

Η TerraMagma  βρίσκεται στη διαδικασία παραγωγής μιας νέας ταινίας με τίτλο «Απόηχοι του παρελθόντος» που αφορά το  Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα, και ρίχνει μια βαθιά ματιά στίς Ελληνο-Γερμανικές σχέσεις και την ιστορία των δύο χωρών.

Η ανακοίνωση έρχεται σε μια στιγμή που οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν γίνει πολύ τεταμένες λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και τις συμφωνίες του χρέους με τη Γερμανία.

«Απόηχοι του παρελθόντος" μεσά από δύο κύριους χαρακτήρες μετά από μια τυχαία συνάντηση στην Ελλάδα. Ένας από αυτούς είναι ο χειρισμός της νομικής περίπτωσης των αποζημιώσεων για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας και μεγάλης ισχύος Γερμανός δικηγόρος, ενώ στο άλλο μέρος είναι ένα διάσημος Έλληνας συγγραφέας, καθώς και ένας από τους λίγους επιζώντες του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου της Καλαβρυτινής σφαγής , που πεθαίνει από καρκίνο στην ταινία.

Η ταινία παρουσιάζει τις παρατεταμένες επιδράσεις του παρελθόντος στους δύο χαρακτήρες και όπως και οι δύο αντιμετωπίζουν τον πόνο και τη δυσαρέσκεια που έχει δημιουργηθεί με την πάροδο των ετών, επίσης  προσπαθούν να βρούν λύτρωση και την κατανόηση.

Ο Δημήτριος Κατσαντώνης με βάση το σενάριο που βασίζεται σε πραγματικά ιστορικά γεγονότα και μαρτυρίες, ειδικά αυτή του Σωτήρη Σουλελέ από το Σικάγο, του οποίου ο γιος και η κόρη, ο Tom και Cia Σουλελές, αποφάσισαν να επενδύσουν στην ταινία «Απόηχοι του παρελθόντος", προκειμένου να φέρουν την ιστορία της σφαγής των Καλαβρύτων στην οθόνη.

Η ταινία θα γυριστεί μέσα στο 2015 στην Ελλάδα και τη Γερμανία με κορυφαίους ηθοποιούς από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα και τη Γερμανία.Ο Έλληνας σκηνοθέτης Νικόλας Δημητρόπουλος έχει υπογράψει για να είναι το τιμόνι της ταινίας, 

Γεννημένος στον Άγιο Νικόλα έξω από τα Καλάβρυτα, ο Σωτήρης Σουλελές έζησε από κοντά τον εφιάλτη της σφαγής και του ολοκαυτώματος. Επηρεασμένος βαθιά από τα όσα είχε βιώσει ο πατέρας του, ο Τομ, πολύ πριν οι ελληνικές αξιώσεις για τις πολεμικές αποζημιώσεις της Γερμανίας προσελκύσουν το μιντιακό ενδιαφέρον, προσέγγισε τον Στίβεν Πριόβολο και τον Δημήτρη Κατσαντώνη δύο Έλληνες παραγωγούς ταινιών και ιδιοκτήτες της TerraMagma Pictures με έδρα το Χόλιγουντ.
«Αρχικά μας ζήτησε να φτιάξουμε ένα ντοκιμαντέρ γύρω από τη σφαγή των Καλαβρύτων», εξηγεί ο Στίβεν στο «ΘΕΜΑ» και συνεχίζει: «Μετά από την έρευνα που κάναμε γύρω από το ολοκαύτωμα, και επειδή ο Δημήτρης είναι και σεναριογράφο, αντιπροτείναμε στον Τομ, να το κάνουμε ταινία. Του άρεσε η ιδέα κι έτσι ο Δημήτρης κάθισε και έγραψε ένα σενάριο, του οποίου το μεγαλύτερο μέρος είναι βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα. Τον Ιούνιο είχαμε έτοιμο το πρώτο ολοκληρωμένο σενάριό μας. Στην αρχή του έτους μάλιστα η οικογένεια Σουλελέ αποφάσισε να μας δώσει το 50% του μπάτζετ για να ξεκινήσουμε την προετοιμασία, γεγονός σημαντικό αφού το κόστος της ταινίας ανέρχεται σε 2 εκατ. ευρώ», καταλήγει.
Η συγκεκριμένη ταινία φέρει τον τίτλο «Echoes of the Past».
Τα γυρίσματα υπολογίζεται να ξεκινήσουν στην Ελλάδα- και συγκεκριμένα στα Καλάβρυτα μέσα στο 2015 και να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το Φεβρουάριο του 2016 στη Γερμανία. Για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι επικρατέστεροι μέχρι στιγμής είναι οι Τζέρεμοι Αιρονς, Νταιάν Κρούγκερ και Σεμπάστιαν Κοχ, ενώ μέρος των εσόδων θα δοθεί στα Καλάβρυτα. Είναι η πρώτη φορά που θα δούμε στη μεγάλη οθόνη το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων με ελληνική υπογραφή σε μία, κατά τα άλλα, καθαρά χολιγουντιανή περιγραφή.

Από την επίσημη σελίδα της terramagmarictures.com :

«Απόηχοι του παρελθόντος» είναι ένα ιστορικό δράμα που αφηγείται την διαβόητη σφαγή των Καλαβρύτων από ναζιστικά στρατεύματα στις 13 Δεκεμβρίου, 1943. Η ιστορία  ξετυλίγεται μέσα από αναδρομές στο παρελθόν.Ο Νικόλαος Ανδρέου, ένας καταξιωμένος συγγραφέας πεθαίνει από καρκίνο, καυστικά αφηγείται την προσωπική του εμπειρία ως ένα παιδί με την Ούρσουλα Kraus s,  δικηγόρος κορυφαία  που εκπροσωπεί την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για τις ελληνικές αξιώσεις αποζημιώσεων του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου . 

 

«Απόηχοι του παρελθόντος» είναι μια ταινία για το χρόνο και την ιστορία, για το πώς τα γεγονότα διαμορφώνουν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον και το πώς, όπως υποστηρίζει Νικόλαος, «η μοναχική ιστορία του καθενός από εμάς είναι γραμμένη από το χρόνο σχετικά με τις καταρρακτώδεις μνήμες των  άνδρών και αντηχεί στην αιωνιότητα καιρό μετά όταν όλοι έχουμε φύγει ".

"Ο ουρανός έχει βαριά συννεφιά με σύννεφα  μπλε, θυμωμένα τα νερά της θάλασσας σε ένα κενό και ταραχώδες σκοτάδι''.


Ο Νικολάου, λιπόσαρκος, με βαθιά ρυτιδωμένο πρόσωπο που προδίδει τον όλεθρο του καρκίνου και το κακοποιημένο σώμα που του προκάλεσε  αυξάνεται από την αναπηρική του καρέκλα με βαθιά προσπάθεια και με μικρά, αδέξια βήματα γεμάτα με αγωνία να φτάσει το παράθυρο και να κοιτάζει έξω. Τα μάτια του γεμάτα με δάκρυα. 

 

Ανοίγει  την δεξιά γροθιά του, είναι ένα ασημένιο κρεμαστό κόσμημα του Αγίου Νικολάου, είναι μαυρισμένο, σχεδόν με άνθρακα ... Εκείνος  το τοποθετεί γύρω από το λαιμό του με αγάπη ...  

«Απόηχοι του παρελθόντος"

Η Ιστορία του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος 

γραμμένη από τον Δημήτριο Κατσαντώνης

 

Λένε ότι η θάλασσα δεν έχει μνήμη, δεν έχει αναμνήσεις, δεν έχει παρελθόν ... Ελπίζω να έχουν δίκιο, προσεύχομαι  να είναι όλα αλήθεια ... όμορφα πράγματα  δεν πρέπει να επιβαρύνονται με τις αναπόφευκτες αλυσίδες του χρόνου.

Σκύβει και ακουμπά το κεφάλι του από το κρύο γυάλινο παράθυρο.

 

Με τρεμάμενο χέρι καταφέρνει να γλιστρήσει στο μέρος του ανοιχτού παραθύρου  ... το μακρινό ήχο των κυμάτων ,την ίδια εξαπολύει στη μικρή αίθουσα ...

«Η ζωή των νεκρών βρίσκεται στη μνήμη των ζωντανών".

ΠΗΓΕΣ:www.crashonline.gr-hollywood.greekreporter.com-terramagmapictures.com

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
11 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.