Η ΔΟΥ Αιγίου σε λίστα του Υπουργείου Οικονομικών για καθυστερήσεις ΦΠΑ-Σε γκάφα το αποδίδει ο Προϊστάμενος Θ. Φλωρόπουλος

Έκπληξη προκάλεσε στην τοπική κοινωνία της αιγιάλειας αλλά και στις τάξεις των εφοριακών της τοπικής δημόσιας οικονομικής υπηρεσίας, η ύπαρξη της ΔΟΥ Αιγίου σε λίστα  του υπουργείου οικονομικών, με την αναφορά ότι εκεί καταγράφεται η μεγαλύτερη καθυστέρηση στην επιστροφή ΦΠΑ σε φορολογούμενους και η οποία είδε το φως της δημοσιότητας ... μετά "επίσημων στοιχείων".

Η κεντρική υπηρεσία του ΥΠ.ΟΙΚ, συμπεριέλαβε την Εφορία στον εν λόγω πίνακα και μάλιστα για "καθυστέρηση 762 ημερών" (!), εμφανίζοντάς την ως έχουσα σημαντικά προβλήματα αλλά και υπαίτια για τη μη εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, καθώς ο χρόνος αναμονής για επιστροφή φόρου, φαίνεται να ξεπερνά τα 2 χρόνια, ενώ αυτή κανονικά   πρέπει να γίνεται εντός 90 ημερώ  για  να μην βαρύνεται με τόκους υπερημερίας το δημόσιο.

Η αντίδραση του Προϊσταμένου της ΔΟΥ Αιγίου Θανάση  Φλωρόπουλου   ήταν άμεση, τονίζοντας - με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο - ότι "δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση στη επιστροφή ΦΠΑ, αφού η διεκπεραίωση των σχετικών αιτήσεων εξελίσσεται ομαλά, εντός 1 μήνα", αποδίδοντας τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου, "όχι ακέραια σε αριθμούς αλλά ούτε και  με τις ανάλογες μεταβολές".

Η δυσμενή εικόνα φαίνεται πως προυπήρχε στην Αθήνα και κατά συνέπεια οι υπηρεσίες της "δεν δίνουν την ακριβή εικόνα", όπως λέει ο Έφορας, που όμως εκφράζει την δυσαρέσκειά του για τη συνολική λειτουργία της ΔΟΥ, με "κούρεμα" τμημάτων νευραλγικής σημασίας.

Ο κ. Φλωρόπουλος, μιλά για "ΔΟΥ περιορισμένων δυνατοτήτων  και αρμοδιοτήτων, ως απόρροια μιας λανθασμένης  πολιτικής", σημειώνοντας πως θα πρέπει να ξεκαθαρίσει η πολιτεία αν θέλει ή όχι την υπηρεσία. "Αν πρέπει να μείνει, να μείνει αλλά με όλες τς αρμοδιότητές της και με ενίσχυση αυτής, μέσω της επιστροφής στο Αίγιο του  Δικαστικού τμήματος και αυτού των Ελέγχων, που σήμερα  λειτουργούν στην Α ' ΔΟΥ Πατρών", λέει.

Τέλος, στη μοναδική εφορία της αιγιάλειας, το προσωπικό είναι λιγοστό, κάτι που δημιουργεί καθημερινά  προβλήματα  στην εξυπηρέτηση των πολιτών, που δεν "απολαμβάνουν" το 100% των πραγματικών υπηρεσιών που δικαιούνται.

Υπενθυμίζεται ότι από το 2013 έχει θεσπιστεί ειδική διαδικασία επιτάχυνσης θεμάτων, με σαφείς οδηγίες που στόχο έχουν μεταξύ άλλων και την έγκαιρη απόδοση των οφειλόμενων ποσών στους δικαιούχους, ωστόσο πολλές φορές κάποιες δεσμευτικές προθεσμίες δεν τηρούνται, λόγω των ελλείψεων που υπάρχουν σε ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και φόρτου εργασίας που έχουν επωμιστεί οι υπάλληλοι.

 

 

πηγή: skaipatras.gr

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
1 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.