Δωρεάν προληπτικός σπιρομετρικός έλεγχος στα Καλάβρυτα.Δευτέρα 30/3

Δωρεάν προληπτικός σπιρομετρικός έλεγχος στο πλαίσιο προστασίας και προαγωγής της υγείας των πολιτών της Περιφέρειας Δυτικής ΕλλάδαςΗ Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, μέσω της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, αλλά και με την Ιερά Μητρόπολη Πατρών, τους Δήμους Καλαβρύτων και Ναυπάκτου, το Πανεπιστήμιο Πατρών και ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, θα διενεργήσει δωρεάν προληπτικό σπιρομετρικό έλεγχο, στο πλαίσιο προστασίας και προαγωγής της υγείας του γενικού πληθυσμού της Περιφέρειας.

Η σπιρομέτρηση είναι μία απλή εργαστηριακή εξέταση που αποσκοπεί να καταμετρήσει (να «φωτογραφήσει») την ανεμπόδιστη η μη διαδρομή που θα διανύσει ο αέρας μέσα στους βρόγχους κατά την πλήρη αναπνοή.

Με την εξέταση αυτή μετρούνται όγκοι, ροές και χωρητικότητες του αναπνευστικού συστήματος σε συνάρτηση με τον χρόνο. Μας επιτρέπει δηλαδή να ανιχνεύουμε και να διαγνώσουμε κυρίως αποφρακτικές ( άσθμα-ΧΑΠ ), περιοριστικές, και μεικτές διαταραχές της αναπνοής.

Πρέπει να γίνει γνωστό ότι ο πληθυσμός θα ωφεληθεί από την συχνότερη πραγματοποίηση σπιρομετρήσεων και ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι η μείωση της νοσηρότητας των παθήσεων του αναπνευστικού συστήματος.

«Στο πλαίσιο της προστασίας και προαγωγής της υγείας του γενικού πληθυσμού θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις Τοπικές Αυτοδιοικήσεις και τους Φορείς που συμμετείχαν στην οργάνωση δωρεάν προληπτικών ελέγχων σπιρομετρήσεων και να ενημερώσουμε ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας» υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος.

Η δράση αυτή με τον προληπτικό σπιρομετρικο έλεγχο θα πραγματοποιηθεί στους παρακάτω χώρους τις κάτωθι ημέρες:

- Δευτέρα 30 Μαρτίου στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων από 9 π.μ. έως 1 μ.μ.

- Τρίτη 31 Μαρτίου στο Κ.ΑΠ.Η. στη Ναύπακτο, από 9 π.μ. έως 1 μ.μ.

- Τετάρτη 1 Απριλίου στο Κεντρικό Κτίριο Πρυτανείας -Γραφείο Ιατρού Εργασίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών από 9 π.μ. έως 1 μ.μ.

- Πέμπτη 2 Απριλίου στην είσοδο του Κεντρικού Αμφιθεάτρου του ΤΕΙ Πατρών, από 9 π.μ. έως 1 μ.μ.

- Παρασκευή 3 Απριλίου στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας στην Πάτρα από 9 π.μ. έως 1 μ.μ.

Από δελτίο τύπου της Π.Δ.Ε


 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
4 + 9 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.