Δημοτικό Βρεφοκομείο Πατρών.Συστράτευση ή προσχηματική αντιπαλότητα;

Από το γραφείο τύπου της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής πρότασης, ''Πάτρα ανθρώπινη πόλη'', εκδόδηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου πoυ αποτελεί και απάντηση σχετικά με την υπόθεση του Δημοτικού Βρεφοκομείου.

 

 

Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρόταση (Ρ.Α.Π.)

''ΠΑΤΡΑ, Ανθρώπινη Πόλη''

Πάτρα, 22.10.2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ:  Συστράτευση ή προσχηματική αντιπαλότητα;

 

Την ίδια ημέρα που ο Δήμαρχος Πατρέων αρνείται να αποδεχθεί την πρότασή μας να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, απορρίπτοντας κατά αυτόν τον τρόπο τη διαφαινόμενη εκλογή του, εξαπολύει μύδρους κατά της κυβέρνησης για το θέμα του Βρεφοκομείου αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης (!!!) για κυβερνητικές πολιτικές, τις οποίες καλλίτερα θα μπορούσε να αντιπαλέψει και από τη θέση του Προέδρου της ΠΕΔ.

 

Διαμαρτύρεται, δικαίως, για τη μη έγκριση από την Επίτροπο της μισθοδοσίας 21 εργαζομένων του Δημοτικού Βρεφοκομείου καταλογίζοντας, δικαίως, ευθύνες στις εφαρμοζόμενες από την κυβέρνηση πολιτικές αλλά θεωρεί, αδίκως, την Αξιωματική Αντιπολίτευση συνυπεύθυνη γιατί υποστηρίζει, λέει, τις ΚΟΙΝΣΕΠ.

 

Θα του θυμίσουμε την επιστολή μας στον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργαζομένων στα ΚΔΑΠ, τον Μάιο 2014, στην οποία αναφέραμε:

 

“Η μεταβίβαση βασικών υποχρεώσεων του κράτους, όπως η κοινωνική προστασία εν προκειμένω, σε ιδιωτικές δομές αποτελεί βόμβα στα θεμέλια του κράτους πρόνοιας. Η είσοδος δε, των ΚΟΙΝΣΕΠ στο χώρο της κοινωνικής πολιτικής αποτελεί καταχρηστική εφαρμογή των αρχών και των σκοπών λειτουργίας τους. Θα θυμίσουμε ότι οι ΚΟΙΝΣΕΠ αποτελούν μια εναλλακτική μορφή επιχειρηματικότητας η οποία ενισχύει τη συμμετοχή και την ενεργοποίηση πολιτών σε τομείς όπως η οικονομία και δεν αποτελούν σε καμιά περίπτωση δόκιμα σχήματα για την ανάληψη υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας.

 

Ως εκ τούτου, υποστηρίζουμε γενικά τις συνεργατικές μορφές επιχειρηματικότητας αλλά διαφωνούμε πλήρως με τη μεταβίβαση κρατικών υποχρεώσεων κοινωνικής πολιτικής σε ιδιωτικές δομές, έστω και συνεργατικής, επιχειρηματικότητας.”


 

Το Γραφείο Τύπου

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
2 + 12 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.