Στο δημοτικό συμβούλιο από το Σπύρο Θεοχάρη το ζήτημα της επέκτασης του οδοντωτού.

Με επιστολή του στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καλαβρύτων κ Θεοδ. Νασιώτη, ο επικεφαλής του συνδυασμού ΑΝΑΣΑ κ. Σπύρος Θεοχάρης, ζητά να εισαχθεί στο επόμενο ΔΣ, το ζήτημα της επέκτασης της γραμμής του οδοντωτού. Συγκεκριμένα, μετά από τα σημερινά δημοσιεύματα του pelop.gr με τίτλο "Καλάβρυτα: Πικρές αλήθειες και... αναλήθειες για το θέμα του Οδοντωτού" και του kalavrytanet.com με τίτλο "Μαζί μιλάνε και… χωριστά καταλαβαίνονται", που αναφέρονται στο επερχόμενο "ναυάγιο" της επέκτασης της γραμμής του Οδοντωτού σε Αγία Λαύρα και Χιονοδρομικό, παρά τα αντιθέτου ισχυριζόμενα από πλευράς δημάρχου, ζητά να υπάρξει πλήρης ενημέρωση του σώματος, συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα ενεργειών και να σταματήσει να εμφανίζεται η όλη προσπάθεια ως μία ακόμη φωτοβολίδα εντυπωσιασμού.
Ακολουθεί η επιστολή Θεοχάρη προς τον πρόεδρο του ΔΣ του Δήμου Καλαβρύτων Θεοδ. Νασιώτη:
Κύριε Πρόεδρε
Σε πρόσφατα δημοσιεύματα των τοπικών ΜΜΕ αναφερονται μιά σειρά από γεγονότα συναντήσεις και ενέργειες που κάνει ο Δήμος μας προκειμένου να δρομολογηθεί το έργο επέκτασης του οδοντωτού πρός Αγ Λαύρα και ΧΚΚ, που εγείρουν πολλά ερωτηματικά και μας αφορούν όλους .
  Ενδεικτικά παραθέτω  δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφ "πελοπόννησος"  02/02/2021 [15:05]  με τίτλο  "Καλάβρυτα: Πικρές αλήθειες και... αναλήθειες για το θέμα του Οδοντωτού"
Στο ανωτέρω δημοσίευμα  μεταξύ άλλων αναφέρεται  ".......... Για τον δήμαρχο Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλο, φαίνεται όμως να είναι μία ατυχέστατη επιλογή αυτοπροβολής του. Αυτό άλλωστε έδειξε ο ίδιος, υποτιμώντας τη νοημοσύνη της τοπικής κοινωνίας και των παρατηρητών, μετά τη συνάντησή του με την ηγεσία του ΟΣΕ, παρότι σ' αυτή το μόνο που αποτυπώθηκε είναι η κυβερνητική πρόθεση να χρηματοδοτήσει την παρέμβαση, χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο για την πηγή του κονδυλίου, αλλά με το αδιάψευστο δεδομένο πως για το έργο δεν υπάρχει καν προμελέτη, πολύ δε περισσότερο ώριμη μελέτη. ...................   Ενώ ο Δήμος με την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» είχαν συμφωνήσει στην επέκταση του τρένου, ποτέ το τελευταίο εξάμηνο ο δήμαρχος δεν φρόντισε να ενημερώσει τουλάχιστον τον ΟΣΕ, για να αρχίσει κάτι να ετοιμάζει. «Το συζητούσαν μεταξύ τους και κάτω στην περιοχή και δεν το έλεγαν σε εμάς που θα έπρεπε να το κάνουμε και τώρα τρέχουμε να προλάβουμε» λέει χαρακτηριστικά στέλεχος του ΟΣΕ.
...................................
 Για το πιθανολογούμενο απαιτητέο κονδύλι των 5 εκατ. ευρώ, αποδείχθηκε σε έρευνα του ΟΣΕ, πως το νούμερο γράφτηκε πριν από 35 χρόνια με προφορική εντολή διοικητικού παράγοντα και, το σημαντικότερο, δεν ακουμπά σε πραγματικά στοιχεία που να το συγκροτούν ως έναν αξιόπιστο προϋπολογισμό. «Το χιλιόμετρο σε μας στοιχίζει 2 εκατ. και άρα τα 5 εκατ. μπορεί να γίνουν 8 εκατ. ευρώ αύριο» επισημαίνεται από τον ΟΣΕ.
 Πολύ σημαντική θεωρείται και η παράμετρος των απαλλοτριώσεων για την εκτέλεση του έργου, για την οποία ο δήμαρχος Θαν. Παπαδόπουλος αν και ρωτήθηκε από τα στελέχη του ΟΣΕ, τους είπε ότι δεν απαιτούνται(!), αφού όμως του ξεκαθάρισαν ότι εάν υπάρχουν το έργο πάει πολύ μακριά σε χρόνο, αφού απαιτείται μία 5ετία για να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Κι όμως, την επομένη, ο ΟΣΕ δέχθηκε κάποια πρώτα στοιχεία ιδιοκτησιών και μάλιστα από αιρετούς των Καλαβρύτων. Είναι προφανές ότι η 100% διαβεβαίωση του κ. Παπαδόπουλου είχε σκοπό, σε αυτή τη φάση, ν' αποπροσανατολίσει τον ΟΣΕ, για ευνόητους λόγους.
Η ωμή πραγματικότητα, όπως αναφέρουν αξιόπιστοι συνομιλητές της «Π», είναι πως η σύσκεψη με τον δήμαρχο Καλαβρύτων (την Πέμπτη) στον ΟΣΕ ανέδειξε το «πόσο ανέτοιμες είναι όλες οι πλευρές». Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που ούτε χρονοδιάγραμμα για το τι και πότε μπορεί να γίνει, δεν είναι ακόμα σε θέση να δώσει ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος, κάτι που θα εξετάσει -αν και στα «τυφλά»- μέσα στο προσεχές 15νθήμερο..."
 Τα παραπάνω όπως είναι φανερό δημιουργούν πολλά ερωτηματικά για την πορεία του εγχειρήματος  και δεν βοηθούν στο συντονισμό των ενεργειών για την ουσιαστική δρομολόγηση του έργου επί πραγματικών δεδομένων.
Παρακαλούμε όπως εισάγετε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση θέμα με τίτλο :
Αποτύπωση υφιστάμενης κατάστασης και οδικός χάρτης ενεργειών  για την ωρίμανση του έργου επέκτασης του οδοντωτού πρός Αγ Λαυρα .
Προκειμένου να υπαρξει πλήρης ενημέρωση του σώματος , συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα ενεργειών και να σταματήσει να εμφανίζεται η όλη προσπάθεια ως μία ακόμη φωτοβολίδα εντυπωσιασμού .
ΣΠΥΡΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ 
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΑΝΑΣΑ 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
9 + 7 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.