Παπαδόπουλος προς Πρόεδρο Παγκρατίου: “άντε φύγε από εδώ μέσα ρε...”

Ανακοίνωση για το χρόνιο πρόβλημα με την ύδρευση και τον τρόπο αντιμετώπισης του από την Δημοτική Αρχή Παπαδόπουλου, των οικισμών Παγκραταίϊκα Καλύβια και Σελ(λ)ά εξέδωσε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Παγκρατίου Ανδρέας Ντατσόπουλος.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Ντατσόπουλος, με αφορμή το μισοτελειωμένο έργο στον οικισμό Σελ(λ)ά, καταγγέλλει ουσιαστικά τον Δήμαρχο Καλαβρύτων Αθανάσιο Παπαδόπουλο για αλαζονεία και ασυνέπεια λόγων και πράξεων, ενημερώνει τους κατοίκους των οικισμών για την εξέλιξη του έργου και δηλώνει κατηγορηματικά ότι "θα κάνει ότι περνά από το χέρι του προκειμένου το Παγκράτι να έχει νερό, άσχετα με το αν θα είναι ή όχι πάλι Πρόεδρος την επόμενη θητεία".

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Πρόεδρου της Κοινότητας Παγκρατίου Ανδρέα Ντατσόπουλου:

Το Παγκράτι Καλαβρύτων, είναι ένα γραφικό χωριό, στην πανέμορφη πλαγιά του βουνού Φαλκός. Ανήκει στην Δημοτική Ενότητα Κλειτορίας και περιβάλλεται από τους οικισμούς: Σελ(λ)ά – Κυνηγάρι – Καλύβια – Ρέθι – και Λιβέρ(ι)ζα (Στενό).

Δυστυχώς, ένα διαχρονικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των οικισμών μας είναι η ύδρευση. Κακής ποιότητας πόσιμο νερό, το οποίο οφείλεται στο πεπαλαιωμένο δίκτυο και στην κακή κατάσταση της δεξαμενής.

Τα τελευταία χρόνια το πρόβλημα γίνεται εντονότερο, αφού οι συνεχείς διακοπές λόγω βλαβών στο δίκτυο, στερούν το πολύτιμο αυτό αγαθό από τα νοικοκυριά των κατοίκων, τόσο αυτών που κατοικούν εδώ όλο το χρόνο, όσο και από τους επισκέπτες που κατακλύζουν το χωριό μας ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Έχουμε φτάσει στο σημείο να με ρωτούν οι ετεροδημότες αν το σαββατοκύριακο ή τις αργίες που θα επισκεφθούν το χωριό υπάρχει νερό. Εγώ τι να απαντήσω; Πρόκειται για δραματική κατάσταση...

Να υπενθυμίσουμε επίσης, ότι στην περιοχή μας υπάρχει κι ένα σημαντικό διατηρητέο μνημείο της φύσης. Πρόκειται για το Κλήμα του Παυσανία, που βρίσκεται στον περίβολο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου. Και γι’ αυτό είχε υποσχεθεί πάρα πολλά προεκλογικά ο κύριος Δήμαρχος, αλλά μετεκλογικά τα ξέχασε.

Λίγο καιρό πριν και συγκεκριμένα στα τέλη Ιουνίου του 2022, ενημέρωσα τον Δήμαρχο Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλο, παρουσία και των τριών δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης της Δ.Ε. Κλειτορίας, για το πρόβλημα της ύδρευσης που αντιμετωπίζουμε.

Οφείλω να ομολογήσω ότι ο ίδιος έδειξε ενδιαφέρον και υποσχέθηκε ενώπιον και των τριών δημοτικών συμβούλων, την άμεση επίλυσή του και στους δυο συνοικισμούς. Παγκραταίϊκα Καλύβια στην αρχή και στην συνέχεια στον οικισμό Σελ(λ)ά.

Πράγματι, περίπου ένα μήνα μετά εγκαταστάθηκε εργολάβος, το συνεργείο του οποίου επισκεύασε τμήμα του δικτύου στα Παγκραταίϊκα Καλύβια, με το πρόβλημα να λύνεται στο μεγαλύτερο μέρος της κοινότητας, εκτός όμως από τον οικισμό Σελ(λ)ά.

Μόλις χθες, επισκέφθηκα το γραφείο του κ. Παπαδόπουλου στο Δημαρχείο Καλαβρύτων, προκειμένου να ζητήσω την συνέχιση των εργασιών για να επιλυθεί το πρόβλημα και στον οικισμό Σελ(λ)ά.

Προς μεγάλη μου έκπληξη, η αντιμετώπιση που έτυχα από τον κ. Παπαδόπουλο, παρουσία τεσσάρων δημοτικών υπαλλήλων κι ενός άλλου Προέδρου Κοινότητας, ήταν αχαρακτήριστη και άκρως προσβλητική προς το πρόσωπό μου. Ειπώθηκαν από πλευράς του εκφράσεις που δηλώνουν αλαζονεία. Εκφράσεις που υποτιμούν και απαξιώνουν τόσο το θεσμό του Δημάρχου, όσο και το θεσμό του Προέδρου Τοπικής Κοινότητας και κατ’ επέκταση ολόκληρη την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θεσμούς δηλαδή που οι συμπατριώτες μας, μας επέλεξαν να υπηρετήσουμε. Εν’ τέλει απαξιώνουν, όχι μόνο τους συμπολίτες και τους συμπατριώτες μας που μας τίμησαν με την ψήφο τους, αλλά κι όλους αυτούς που κατάγονται ή κατοικούν μόνιμα στον ιστορικό αυτό Δήμο.

Στην επισήμανσή μου ότι, “...μα μας υποσχεθήκατε ότι θα γίνει το έργο”, ο ίδιος απάντησε “μην ακούς τι λέμε να κοιτάς τι κάνουμε...”, “ήρθες εδώ ρε να πουλήσεις μαγκιά;”, “δεν διαθέτω για το Παγκράτι 40 χιλιάρικα και συγκεκριμένα για τον οικισμό Σελ(λ)ά...”, “άντε φύγε από εδώ μέσα ρε...” κι άλλες εκφράσεις, σε υψηλό τόνο φωνής, που πραγματικά δεν γράφονται…

Ομολογώ ότι βγαίνοντας από το Δημαρχείο, σκέφτηκα σοβαρά το δρόμο της παραίτησης. Όμως δεν είναι στο χαρακτήρα μου να πουλάω ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους.

Έτσι με την παρούσα ανακοίνωση, θέλω να ενημερώσω τους συμπατριώτες μου για την μέχρι σήμερα εξέλιξη του έργου και να τους υποσχεθώ ωστόσο, ότι θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου προκειμένου το Παγκράτι να έχει νερό, άσχετα με το αν θα είμαι ή όχι πάλι Πρόεδρος την επόμενη θητεία.

Ανδρέας Ντατσόπουλος

Πρόεδρος Κοινότητας Παγκρατίου

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
6 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com