Με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Στύλιου και της Γ.Γ. Βιομηχανίας Θ. Ευτυχίδου η συνεδρίαση του ΣΕΑΔΕ στην Κλειτορία Καλαβρύτων

Με συγκεκριμένες παρεμβάσεις για την ενίσχυση των αγροτών αλλά και την αποδοχή της πρόσκλησης να επισκεφθεί το αμέσως επόμενο διάστημα την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τα Καλάβρυτα, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιος Στύλιος,ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΣΕΑΔΕ στην Κλειτορία την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022.Την πρόσκληση απηύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνας Ζαΐμης.

Το κεντρικό θέμα του Δικτύου «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα» ήταν ο πρωτογενής τομέας και τα προβλήματα στον τομέα της επιχειρηματικότητας, της ανάπτυξης και της καινοτομίας με τους συμμετέχοντες να τονίζουν την ανάγκη επίλυσης δυο βασικών προβλημάτων: της ύπαρξης ηλεκτροδότησης στις κτηνοτροφικές μονάδες, αλλά και της βελτίωσης των επαρχιακών δρόμων.

«Δεδομένου ότι η αγροτική παραγωγή είναι καθοριστικής σημασίας για την ανάπτυξη των Καλαβρύτων θα πρέπει να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας μέσα από προγράμματα και έργα, όπως η αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας», τόνισε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων,Αθανάσιος Παπαδόπουλος.

Για τα έργα που αφορούν την επιχειρηματικότητα και τις γενικότερες δράσεις που υλοποιούνται στην περιοχή από την ΠΔΕ ενημέρωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας της ΠΔΕ Φωκίων Ζαΐμης. Κατά τη συζήτηση, αναδείχθηκε το πρόβλημα του εξηλεκτρισμού των απομακρυσμένων κτηνοτροφικών μονάδων, τα κόστη που επιβαρύνουν τη λειτουργία μιας κτηνοτροφικής μονάδας και τα γενικότερα προβλήματα που μαστίζουν την πρωτογενή παραγωγή.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαΐμης: “Είναι σημαντικό να υπάρχει μια ανοιχτή και ειλικρινής ανταλλαγή απόψεων ώστε να δρομολογούνται πολιτικές και λύσεις που να κατευθύνονται σε υπάρχοντα προβλήματα. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος διαθέτει χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία μέσα από τεκμηριωμένες πολιτικές παρεμβάσεις στην κεντρική κυβέρνηση μπορούν να στηρίξουν και να ενισχύσουν τον αγροτικό κόσμο”

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιος Στύλιος διαβεβαίωσε μεταξύ άλλων:«Η στήριξη των αγροτών μας και η ανάδειξη του αγροδιατροφικού κλάδου σε πυλώνα σταθερότητας και ανάπτυξης για την οικονομία μας αποτελεί βασική μας προτεραιότητα. Εκσυγχρονίζουμε τον πρωτογενή τομέα και στηρίζουμε την ελληνική περιφέρεια, για να δημιουργήσουμε μία νέα εποχή για την αγροτική παραγωγή με στέρεες βάσεις και την Ελληνίδα και τον Έλληνα πρωταγωνιστές».

Έμφαση στον κεντρικό ρόλο που διαδραματίζει ο πρωτογενής τομέας και η αγροτική παραγωγή για την ανάπτυξη της περιοχής έδωσε ο Γεωπόνος, Γιώργος Σιγαλός μιλώντας για «Αναπτυξιακά Προγράμματα στον πρωτογενή τομέα και στην μεταποίηση». Όπως δήλωσε: «Απαιτούνται συγκεκριμένες παρεμβάσεις για να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο επενδύσεων στον πρωτογενή τομέα και τη μεταποίηση των προϊόντων καθώς μόνο έτσι θα ενισχυθεί συνολικά η αγροτική οικονομία», δήλωσε ο κ. Σιγαλός.

Την εκδήλωση, η οποία έγινε με τη φυσική αλλά και τη διαδικτυακή παρουσία αρκετών παραγόντων στις εγκαταστάσεις της Μαθητικής Εστίας Κλειτορίας, χαιρέτησε και η Γενική Γραμματέας Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Θωμαΐς Ευτυχίδου. Να αναφερθεί ότι μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν ο βοηθός Δημάρχου, Σωτήρης Δουκλιάς, οι αντιδήμαρχοι Κλειτορίας, Βασίλης Κουτρουλάκης και Γεώργιος Ροδόπουλος, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Κλειτορίας, Γιώργος Παπακανέλλος, ο προϊστάμενος Κέντρου Νεότητας κ. Τσάμης, ο Συντονιστής του ΣΕΑΔΕ, Δημήτρης Μπαρμπούνης και αρκετοί εκπρόσωποι φορέων της περιοχής οι οποίοι αναφέρθηκαν στα τρέχοντα σοβαρά θέματα.


 


 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
1 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com