Με αγιασμό η έναρξη λειτουργίας του νέου Δημαρχείου Καλαβρύτων

Με αγιασμό που τελέστηκε απ’ τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Καλαβρύτων π. Κωνσταντίνο Μητρόπουλο ξεκίνησε η λειτουργία του νέου κτιρίου του Δημαρχείου Καλαβρύτων, στο κέντρο της πόλης (πλατεία Πετμεζαίων).

Στο νέο Δημαρχείο στεγάζεται το σύνολο των κεντρικών Δημοτικών Υπηρεσιών ενώ σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, στο νέο κτίριο θα φιλοξενούνται -στο εξής- και οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαβρύτων.

«Ο Δήμος Καλαβρύτων έχει, πλέον, ένα Δημαρχείο αντάξιο των λειτουργικών αναγκών του. Ένα σύγχρονο Δημαρχείο, με όλες τις αναγκαίες υποδομές και δυνατότητες. Δυνατότητες κτιριακές, ψηφιακές και πρόσβασης, ώστε να επικουρείται το έργο των στελεχών του Δήμου και να εξυπηρετούνται χωρίς προσκόμματα οι δημότες αλλά και ο επισκέπτες μας», ανέφερε σε δήλωση του ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος.

Προσθέτοντας ότι το νέο Δημαρχείο «δεν αποτελεί μόνο ένα στοιχείο επανένταξης στον κοινωνικό και πολιτιστικό ιστό της πόλης των Καλαβρύτων μιας κτιριακής υποδομής με ιστορικό πρόσημο αλλά, πολύ περισσότερο, αναβαθμίζει την εικόνα της πόλης μ’ ένα πραγματικό κτίριο-κόσμημα, εφάμιλλο της ιστορίας της περιοχής μας».

Το εμβληματικό οίκημα του άλλοτε Διοικητηρίου παραχωρήθηκε στον Δήμο Καλαβρύτων το 2005 απ’ την πρώην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, ύστερα από αίτημα και συστηματική προσπάθεια της τότε δημοτικής αρχής και του Δημάρχου Θανάση Παπαδόπουλου. Ακολούθησαν η εκπόνηση μελετών για τη διαμόρφωση και ανακαίνιση του χώρου, η ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα αλλά και η μεσολάβηση της πολυετούς οικονομικής κρίσης που προκάλεσε καθυστερήσεις και διακοπές.

Το έργο επανεντάχθηκε απ’ την προηγούμενη δημοτική αρχή Καλαβρύτων και έτσι ξανάρχισαν οι εργασίες ανακατασκευής. Οι οποίες ολοκληρώθηκαν ύστερα κι από χρηματοδότηση ύψους 611.000 ευρώ που εξασφάλισε ο Δήμος απ’ την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

«Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλους όσοι, όλα αυτά τα χρόνια, από οποιαδήποτε θέση εργάστηκαν ώστε να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα. Τα Καλάβρυτα, όλοι οι δημότες Καλαβρύτων, έχουν πλέον ένα Δημαρχείο που τούς αξίζει. Σύγχρονο και λειτουργικό», επισημαίνει ο Δήμαρχος Θανάσης Παπαδόπουλος.

α

 

α

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
15 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com