"Καρατομήθηκε" τελικά ο Νίκος Σφαραγκούλιας - Ποιοι είναι οι νέοι Αντιδήμαρχοι

Ορίστηκαν τελικά σήμερα, με απόφαση του Δημάρχου Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλου, οι νέοι Αντιδήμαρχοι, η θητεία των οποίων λήγει στις 31/12/2023.

Όπως είχαμε γράψει χτες, "καρατομήθηκε" τελικά από την Αντιδημαρχία Δημοσίων Έργων, ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Σφαραγκούλιας, ενώ αναβαθμίστηκε ο δημοτικός σύμβουλος ΖΗΣΗΣ ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ που από Βοηθός Δημάρχου- Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικής Προστασίας έγινε άμισθος Αντιδήμαρχος, σύμφωνα με διάταξη νόμου για δήμους ή δημοτικές ενότητες που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με τις ακόλουθες αρμοδιότητες:

    • ειδικά για τον συντονισμό και την παρακολούθηση της εξέλιξης του συνόλου των έργων, εργασιών και δράσεων που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που προέκυψαν από την εκδήλωση των φυσικών καταστροφών στη Δημοτική Ενότητα Καλαβρύτων, η οποία, με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, έχει κηρυχθεί σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας & γενικότερα με αρμοδιότητες του τομέα Πολιτικής Προστασίας & Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου:
    • Την ευθύνη της συμμετοχής στο σχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας σε επίπεδο Δήμου και τη μέριμνα για την εφαρμογή των σχετικών προγραμμάτων, μέτρων και δράσεων του Δήμου, στο πλαίσιο του περιφερειακού και εθνικού σχεδιασμού.
    • Την ευθύνη για την διατύπωση εισηγήσεων, την διάθεση του απαραίτητου δυναμικού και μέσων και του συντονισμού δράσεων για την πρόληψη, ετοιμότητα, αντιμετώπιση και αποκατάσταση των εκτάκτων αναγκών και φυσικών καταστροφών.
    • Την λειτουργία, τον συντονισμό, την εποπτεία και τον έλεγχο του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ» σε συνεργασία με τους κατά τόπο Αντιδημάρχους και Προέδρους Κοινοτήτων.
    • Την οργάνωση, λειτουργία και εποπτεία του Κέντρου Κοινότητας και το συντονισμό των απαραίτητων δράσεων για τη λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου, Κοινωνικού Φαρμακείου, κ.λ.π.
    • Το σχεδιασμό, την εποπτεία και την εφαρμογή προγραμμάτων και δράσεων για την προαγωγή της ψυχικής υγείας, τη συμβουλευτική στήριξη θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας και βίας κατά συνοικούντων προσώπων, την ενημέρωση και πρόληψη κατά εξαρτησιογόνων ουσιών, την ένταξη αθίγγανων, παλιννοστούντων ομογενών, μεταναστών, και προσφύγων στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή της τοπικής κοινωνίας. 
    • Την οργάνωση και λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών επί των θεμάτων πρόνοιας και προνοιακών επιδομάτων.
    • Την εποπτεία των δράσεων εθελοντισμού και τοπικών δικτύων κοινωνικής αλληλεγγύης.
    • Την εποπτεία θεμάτων σχετιζόμενων με ΑμΕΑ
    • Την υποστήριξη και κοινωνική φροντίδα ευάλωτων κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού, την εφαρμογή κοινωνικών προγραμμάτων, την πρόνοια απόρων και αστέγων. 

Άμισθος επίσης Αντιδήμαρχος για την Δημοτική Ενότητα Αροανίας ορίστηκε ο δημοτικός σύμβουλος ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ο οποίος διατηρεί και τις αρμοδιότητες για θέματα τουρισμού, ενώ ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΟΥΚΛΙΑΣ ορίστηκε Αντιδήμαρχος για την Δημοτική Ενότητα Κλειτορίας, στην θέση του Βασίλη Κουτρουλάκη.

Οι υπόλοιποι Αντιδήμαρχοι έμειναν αμετακίνητοι. Δηλαδή:

ΣΑΜΑΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Αντιδήμαρχος Οικονομικών,

ΦΛΟΓΕΡΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ, Αντιδήμαρχος, για τη Δημοτική Ενότητα Καλαβρύτων και

ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Αντιδήμαρχος για τη Δημοτική Ενότητα Παΐων.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Δήμο Καλαβρύτων για τον ορισμό Αντιδημάρχων, Βοηθοί Δημάρχου - Εντεταλμένοι Σύμβουλοι, στους οποίους ανατίθενται  η εποπτεία και ο συντονισμός δράσεων του Δήμου, ορίζονται οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: ΣΦΑΡΑΓΚΟΥΛΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΚΟΥΤΡΟΥΛΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,  ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΣΗΜΑΚΗΣ, ΧΑΜΑΚΙΩΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ. 

Β.Χ.Α.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
1 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com