...ίσως για πρώτη φορά στη ζωή μου ένοιωσα ντροπή για λογαριασμό της δημοτικής αρχής!

Το απόλυτο αλαλούμ που επικρατεί από την αρχή σχεδόν της θητείας της δημοτικής αρχής είναι λίγο πολύ γνωστό στους δημότες του Δήμου Καλαβρύτων.

Δημοτικοί σύμβουλοι αναλαμβάνουν είτε με τις "ευλογίες" Παπαδόπουλου είτε με το "έτσι θέλω" αρμοδιότητες, χωρίς να έχουν ούτε τις στοιχειώδεις γνώσεις. Άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι προσπαθούν να "καπελώσουν" άλλους με σκοπό την αυτοπροβολή τους. Άλλοι έχουν ουσιαστικά αποτραβηχτεί από όλο αυτό το "μπάχαλο", περιμένοντας καρτερικά να τελειώσει η θητεία τους. Και άλλοι που αυτοί τη στιγμή ανήκουν στην.... "συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση", ψάχνουν να βρουν μονοπάτια για να "χωθούν" στην παράταξη Παπαδόπουλου μόνο και μόνο επειδή νομίζουν ότι ο νυν Δήμαρχος στις επόμενες εκλογές θα "κατεβεί" χωρίς σοβαρό αντίπαλο.

Ο Δήμαρχος απαξιωμένος, ουσιαστικά ανήμπορος να αντιδράσει, να οργανώσει, να σχεδιάσει, να υλοποιήσει, παρακολουθεί αφ' υψηλού μια κατάσταση, χωρίς να μπορεί δυστυχώς να κατανοήσει το μέγεθος της ζημιάς που ουσιαστικά ο ίδιος προξενεί κάθε μέρα που περνά σε ολόκληρο το Δήμο Καλαβρύτων. 

Και αν ο Δήμαρχος ζει ουσιαστικά στον "κόσμο του" νομίζοντας ότι είναι "άτρωτος" και "παντοδύναμος", οι δημότες καθημερινά ζουν το δικό τους δράμα βλέποντας την ποιότητα ζωής τους να υποβαθμίζεται με γεωμετρική πρόοδο...

Όλο αυτό το "αλαλούμ" δυστυχώς γίνεται άμεσα κατανοητό και σε ανθρώπους εκτός του δήμου μας, όταν κάποιοι για τον άλφα ή βήτα λόγο αναγκάζονται, νομίζοντας ότι έχουν να κάνουν με έναν σοβαρό και στοιχειωδώς οργανωμένο δήμο, να συνδιαλλαγούν είτε με δημοτικούς συμβούλους είτε με τον ίδιο το Δήμαρχο.  

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα όσα μας είπε ο κ. Επαμεινώνδας Φωκάς, ο οποίος είναι σε πάρα πολλούς από εμάς γνωστός από την θητεία του (2007 – 2011) ως σχολικός σύμβουλος α/θμιας εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Καλαβρύτων. "Μια περίοδος δημιουργική και αξέχαστη. Αγαπώ πραγματικά την πόλη και τα χωριά της. Τα έζησα και τα πονάω" όπως χαρακτηριστικά μας είπε.

Ο κ. Φωκάς λοιπόν, θέλησε να διερευνήσει την δυνατότητα πραγματοποίησης της θεατρικής παράστασης  «Καληστεία» στα Καλάβρυτα, με τη θεατρική ομάδα «Ιδρώμενα». Να σημειώσουμε εδώ ότι όπως μας τόνισε, ήθελε να παρουσιάσει αυτό το έργο  - σενάριο και σκηνοθεσία δική του – στο αγαπημένο του μέρος. Δυστυχώς όμως αυτό δεν έγινε και η αιτία όπως μας εξήγησε, δεν είναι η αναβολή όλων των εκδηλώσεων λόγω του δυστυχήματος στα Τέμπη (θα μπορούσε άλλωστε να παρουσιαστεί το έργο αργότερα), αλλά προηγήθηκε ένα απίστευτο σκηνικό που μαρτυρά το μπάχαλο και το αλαλούμ που όπως αναφέρθηκε παραπάνω επικρατεί στο Δήμο Καλαβρύτων. 

Μας είπε λοιπόν ο κ. Φωκάς:

"Στις 24/2/2023 επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον κ. Βασιλόπουλο Λεωνίδα για να διερευνήσω τη δυνατότητα πραγματοποίησης της θεατρικής παράστασής  μας «Καληστεία» στα Καλάβρυτα, με τη θεατρική μας ομάδα «Ιδρώμενα». Η ομάδα μας μόλις είχε ολοκληρώσει-  με πρωτοφανή επιτυχία - έξι (6) παραστάσεις σε κεντρικό θέατρο της Πάτρας. Θεωρήθηκε  - και όχι άδικα – από τα ΜΜΕ και τους θεατές ως η παράσταση της χρονιάς.

Πράγματι ο κ. Βασιλόπουλος, αποδέχτηκε την πρότασή μας. Η ημερομηνία της παράστασης συμφωνήθηκε για τις 10 Μαρτίου, ημέρα Παρασκευή. Μου ανέφερε ότι τη Δευτέρα 27/2 ή την Τρίτη28/2 θα επικοινωνούσε μαζί μου η καθ' ύλην υπεύθυνη για το στήσιμο της παράστασης. Τον ευχαρίστησα και κλείσαμε τη συνομιλία. Μετά από λίγη ώρα μου έστειλε το mail του για περαιτέρω πληροφορίες (κρατήσεις δωματίων, κλπ).  Όλα αυτά στις 24/2/2023.

Τη Δευτέρα 27/2, το βράδυ του στέλνω mail, που αφορά τις κρατήσεις των δωματίων για τη διανυκτέρευση της θεατρικής ομάδας.

Ακολουθεί η Τρίτη, η Τετάρτη και η Πέμπτη χωρίς καμία επικοινωνία με την υπεύθυνη της παράστασης. Την Πέμπτη το απόγευμα αρχίζω να τηλεφωνώ στον κύριο Βασιλόπουλο, προσπαθώντας να μάθω το λόγο της μη ενημέρωσής μου. Επί 4 ημέρες τηλεφωνώ και δεν έχω απάντηση! Τα μέλη της ομάδας με ερωτούν τι γίνεται και δεν μπορώ να δώσω εξήγηση.

Τελικά την Δευτέρα 6/3, καταφέρνω επιτέλους να μιλήσω μαζί του τηλεφωνικά, για να εισπράξω την πιο απαξιωτική συμπεριφορά μακράν που μου έχει τύχει. Και από άνθρωπο, που εκπροσωπεί μία αρχή. Προσπάθησα να κρατήσω την ψυχραιμία μου. Τα κατάφερα με πολύ κόπο, είναι αλήθεια. Σεβάστηκα τον εαυτό μου, την πόλη, την ομάδα μου και τους φίλους μου τους Καλαβρυτινούς. Δεν μπορούσα να καταλάβω τι συμβαίνει.

Στη συνέχεια, μετά από τηλέφωνα στον κ. Κούκιο και στην κα Πονήρη (η οποία όπως πληροφορήθηκα ήταν η υπεύθυνη της παράστασης) - συνειδητοποιώ ότι ΚΑΝΕΝΑΣ (!!!) από τη Δημοτική αρχή δε γνωρίζει το παραμικρό για την επικείμενη παράσταση! Τέσσερις μόλις ημέρες πριν την παράσταση! ΚΑΝΕΝΑΣ!   Όλα αυτά στις 6/3/2023.

Την επομένη ημέρα, Τρίτη 7/3, επικοινωνώ με την ιδιαιτέρα του δημάρχου για να μάθω ποιος είναι ο κ. Βασιλόπουλος και να διαμαρτυρηθώ για την απαράδεκτη συμπεριφορά του. Η κα Ροδοπούλου απλά μου ανακοινώνει ότι αναβάλλονται όλες οι εκδηλώσεις του δήμου και ότι θα μου μιλήσει προσωπικά ο δήμαρχος, πράγμα το οποίο δεν έχει γίνει μέχρι και σήμερα, παρ' όλα τα τηλέφωνα που έπαιρνα για τρεις ημέρες και με έβαζαν στην αναμονή: « Κλείστε και θα σας πάρει σε λίγο ο δήμαρχος».  

Χωρίς λόγια…

Και μέσα σε όλα αυτά, δύο αστυνομικοί -ηθοποιοί της παράστασης – παίρνουν 3ήμερη άδεια για την παράσταση. Ένας επιχειρηματίας – κι αυτός ηθοποιός - ακυρώνει σημαντική δουλειά του στην Αθήνα. Αν είχα έστω και την παραμικρή επικοινωνία, αυτό δε θα γινόταν.

Και βρέθηκα και υπόλογος απέναντί τους.

Δυστυχώς".

Πραγματικά, ενώ δεν μου έκαναν καθόλου εντύπωση όλα όσα μου είπε ο κ. Φωκάς, ίσως για πρώτη φορά στη ζωή μου ένοιωσα εγώ ο ίδιος ντροπή για λογαριασμό της δημοτικής αρχής και τους ανθρώπους που με εκπροσωπούν σαν δημότη των Καλαβρύτων.

 

Β. Χ. Αποστολόπουλος

 

 

 

 

 

 

Αντωνης Δημοπουλος

Αγαπητέ Βασίλη
Φίλε και μαθητή μου
Στο βιογραφικό σου θα έπρεπε να γράψεις πέραν των άλλων προσόντων σου και το <σχολιαστής> για τα όσα συμβαίνουν στα Καλάβρυτα, και να εξηγήσεις για το μένος που έχεις για το Δήμαρχο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
6 + 4 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com