Η "σιωπηρή" μεταγραφή που έγινε "φανερή", το φαβορί και το... αουτσάιντερ!

Ενάμιση χρόνο πριν και συγκεκριμένα στις 17 Ιανουαρίου 2022, είχαμε αναφερθεί στις δημαιρεσίες που είχαν γίνει στον Δήμο Καλαβρύτων, για την ανάδειξη του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Είχαμε κάνει ιδιαίτερη αναφορά, στην εκλογή ως μέλους στην οικονομική επιτροπή του δημοτικού σύμβουλου της μειοψηφίας Ανδρέα Ζυγούρα. Είχαμε μιλήσει για "παρασκήνιο και υπόγειες διαδρομές", αφού η παράταξη του κ. Λαζουρά στην οποία ανήκει ο κ. Ζυγούρας, έλαβε 13 ψηφοδέλτια: προφανώς 10 από την παράταξή του, 2 από την παράταξη του κ. Θεοχάρη και ένα (1) από την πλειοψηφία. 

Με αφορμή το γεγονός αυτό είχαμε υποβάλει το ερώτημα, αν η περίπτωση του κ. Ζυγούρα αποτελεί μια σιωπηρή «μεταγραφή» του συγκεκριμένου υποψηφίου στην παράταξη της πλειοψηφίας.

Σε επικοινωνία με τον κ. Ζυγούρα, ο ίδιος διαβεβαίωνε ότι έλαβε επτά (7) ψήφους, που προέρχονταν όλοι από την παράταξη Λαζουρά, ενώ διαβεβαίωνε επίσης, ότι ουδέποτε είχε τεθεί θέμα σιωπηρής «μεταγραφής» του συγκεκριμένου δημοτικού συμβούλου στην παράταξη Παπαδόπουλου.

Ενάμιση περίπου χρόνο μετά, η εφημερίδα "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ", έρχεται με σημερινό δημοσίευμά της, με τίτλο "ΜΕ ΝΕΟ ΠΡΟΣΩΠΟ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ", να διαψεύσει, δυστυχώς για τον κ. Ζυγούρα, τον ίδιο και να επιβεβαιώσει πανηγυρικά το τότε δημοσίευμα του KNet, που μιλούσε περί σιωπηρής "μεταγραφής" του κ. Ζυγούρα στην παράταξη Παπαδόπουλου.

Συγκεκριμένα γράφει το σημερινό φύλλο της η "Π": "Στον Δήμο Καλαβρύτων, η ΝΔ έχει επίσης δικό της υποψήφιο," (αναφέρεται στο πρόσωπο του επιχειρηματία κ. Αβρααμ Ανδριόπουλου που φημολογείται ότι προτίθεται να διεκδικήσει το Δήμο Καλαβρύτων) και συνεχίζει "ανεξαρτήτως αν πολλά στελέχη της ήσαν και παραμένουν να είναι υπέρ του ακλόνητου φαβορί των προσεχών εκλογών, δημάρχου Θ. Παπαδόπουλου όπως οι κ.κ. Δουκλιάς, Σφαραγκούλιας, Ζυγούρας κ.α."

Επειδή λοιπόν όλα είναι θέμα αξιοπιστίας και επειδή θεωρώ ότι η ευθύνη και η αξιοπιστία θα είναι το κύριο διακύβευμα των επόμενων δημοτικών εκλογών, καλό κατά τη γνώμη μου θα ήταν, να διαψεύσουν ή να επιβεβαιώσουν το συγκεκριμένο δημοσίευμα, τόσο ο κ. Ζυγούρας όσο και οι κ.κ. Δουκλιάς και Σφαραγκούλιας.

Σε περίπτωση όμως που το επιβεβαιώσουν, τόσο ο ίδιος ο κ. Ζυγούρας όσο και οι κ.κ. Δουκλιάς και Σφαραγκούλιας, θα πρέπει να εξηγήσουν στους ανθρώπους που τους τιμούν με την ψήφο τους, αν πραγματικά πιστεύουν ότι ένας εβδομηντάχρονος δήμαρχος, ο οποίος κατά κοινή ομολογία δεν προσέφερε σχεδόν τίποτα στην προηγούμενη θητεία του στον τόπο, θα μπορέσει τώρα, στην όγδοη δεκαετία της ζωής του, να προσφέρει.

Εκτός και αν η προσφορά για τον τόπο απλά είναι το πρόσχημα...

Όμως και για τον κ. Ζυγούρα και για τους κ.κ. Δουκλιά και Σφαραγκούλια, αλλά και για τους υπόλοιπους υποψηφίους που θα στελεχώσουν την παράταξη Παπαδόπουλου και όχι μόνο, εδώ θα είμαστε και θα έχουμε να πούμε πολλά σε ολόκληρη την προεκλογική περίοδο.

Όπως επίσης να δούμε, ποιος τελικά θα είναι το φαβορί και ποιος το αουτσάιντερ....

Β.Χ.Α.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
12 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com