ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΕΝΕΣ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ: Να τοποθετηθούν άμεσα οι πινακίδες «Οδός Δημάρχου Τόλη Τσεκούρα» στο νέο Δημαρχείο

Με αφορμή την πρόσκληση του Δήμου Καλαβρύτων για τα εγκαίνια του νέου Δημαρχείου, σάλο έχει προκαλέσει στα Καλάβρυτα, η (είτε από παράλειψη είτε σκόπιμα) "απόκρυψη" από μέρος της Δημοτικής Αρχής, του ονόματος του πεζόδρομου που χωρίζει το νέο Δημαρχείο Καλαβρύτων από την πλατεία Πετμεζαίων.

Να σημειωθεί ότι στις 20 Αυγούστου 1986, με ψήφισμα τότε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλαβρύτων, είχε ομόφωνα αποφασίσει να ονομαστεί το συγκεκριμένο κομμάτι πεζοδρόμου «Οδός Δημάρχου Τόλη Τσεκούρα» για την ανεκτίμητη προσφορά του στον τόπο.

Έκτοτε το όνομα του αείμνηστου Δημάρχου Τόλη Τσεκούρα, υπήρχε χρόνια αναρτημένο στις δύο γωνίες του Παλαιού Διοικητηρίου και νυν Νέου Δημαρχείου και "αποκαθηλώθηκε" προκειμένου να γίνουν οι εργασίες συντήρησης του κτιρίου.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Τσενές με ανοικτή επιστολή, θέτει μια σειρά ερωτήματα προς τους αρμόδιους και τη δημοτική αρχή και τους ζητά να αποκαταστήσουν το "ατόπημα" όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, επανορθώνοντας άμεσα, τοποθετώντας τις σχετικές πινακίδες.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή Τσενέ, καθώς και το από 20 Αυγούστου 1986 ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαβρύτων, όπως είχε δημοσιευτεί τότε στην εφημερίδα "Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ":

Καλάβρυτα 19 Δεκεμβρίου 2022,

Με έκπληξη παρέλαβα πρόσκληση για τα εγκαίνια του νέου Δημαρχείου Καλαβρύτων,  που υπογράφεται από τον κύριο Περιφερειάρχη και το Δήμαρχο Καλαβρύτων.

Η ανωτέρω πρόσκληση έχει αναρτηθεί και στον ιστότοπο του Δήμου Καλαβρύτων στις 16 Δεκεμβρίου 2022.

Πουθενά όμως δεν αναφέρεται που βρίσκεται το νέο Δημαρχείο. Πουθενά δεν αναφέρεται οδός και αριθμός. 

Είναι τυπογραφικό λάθος;  Δεν αναφέρεται  εκ παραδρομής ή κάτι άλλο συμβαίνει;

Ενοχλεί το όνομα το οποίο υπήρχε χρόνια αναρτημένο στις δύο γωνίες του Παλαιού Διοικητηρίου και νυν Νέου  Δημαρχείου  έμπροσθεν του πεζοδρόμου που το χωρίζει από την πλατεία Πετμεζαίων, ή υπάρχει αμνησία;

Μετά από 36 χρόνια αγνοείται ή πρέπει να εξαφανιστεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 20ης Αυγούστου 1986 σύμφωνα με την οποία ομόφωνα ονοματίζει το συγκεκριμένο κομμάτι πεζοδρόμου « Οδός Δημάρχου Τόλη Τσεκούρα» για την ανεκτίμητη προσφορά του σ αυτόν τον τόπο.

Οι αρμόδιοι οφείλουν άμεσα να απαντήσουν ή μάλλον το καλλίτερο που έχουν να κάνουν  είναι να αποκαταστήσουν το ατόπημα  επανορθώνοντας  άμεσα, τοποθετώντας τις σχετικές πινακίδες.  

Γιώργος Τσενές
Δημοτικός Σύμβουλος

a

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
1 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com