Έναρξη λειτουργίας της Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Μητρόπολης στα Καλάβρυτα

Από τη Μητρόπολη Καλαβρύτων ανακοινώνεται ότι, η Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής στα Καλάβρυτα, θα εξακολουθήσει τη λειτουργία της και κατά το σχολικό έτος 2022-2023.

    • Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει μετά τις 15/10/2022 (για την ακριβή ημερομηνία της ενάρξεως του νέου διδακτικού έτους και της τελέσεως της καθιερωμένης Ακολουθίας του Αγιασμού θα ακολουθήσει νεώτερη ενημέρωση).
    • Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 07:00 μ.μ. έως τις 10:00 μ.μ. και θα λαμβάνουν χώρα στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου
    • Στη Σχολή γίνονται δεκτοί μαθητές που έχουν συμπληρώσει το 9ο έτος της ηλικίας τους, κατόπιν σχετικής εξετάσεως των φωνητικών τους ικανοτήτων.
    • Όσοι ενδιαφέρονται να εγγραφούν, μπορούν να επικοινωνήσουν με τους υπεύθυνους: κ. Βασίλειο Καλογερόπουλο (τηλ. 6977783473), κ. Αναστάσιο Παπασταθόπουλο (τηλ. 6982042564) και π. Δημήτριο Τζελέπη (τηλ. 6978753513). 

Η Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής επιτελεί ιδιαιτέρως σημαντικό έργο, μεταλαμπαδεύοντας στις ψυχές των νέων μας την Εκκλησιαστική Μουσική, καλλιεργώντας την Ψαλτική Τέχνη και επανδρώνοντας διά του τρόπου αυτού με νέους ιεροψάλτες τα Αναλόγια των Ιερών Ναών της Μητρόπολης Καλαβρύτων, αλλά και εκτός αυτής, καθώς πολλοί απόφοιτοι της Σχολής συμμετέχουν σε Βυζαντινούς Χορούς, ψάλλοντας σε Ιερούς Ναούς, αλλά και σε διάφορες μουσικές εκδηλώσεις.

Τα μέλη θα έχουν την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή και με την τοπική μουσική μας παράδοση και να καλλιεργήσουν τις μουσικές τους δεξιότητες μέσα σε κλίμα συνεργασίας και ομαδικότητας, διατηρώντας τη ζωντανή και με προοπτική να γαλουχηθούν με αυτήν και οι επερχόμενες γενιές.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
3 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com