Έφυγε αβοήθητος ο Άγγελος Καυγάς

Πόσες φορές ακόμα θα το γράψουμε; Πόσες φορές ακόμα θα λάβουμε ψεύτικες υποσχέσεις; Πόσους θα θυσιάσουμε ακόμα στο βωμό της εγκατάλειψης;

Ένας άνθρωπος νέος , υγιέστατος , λάτρης του αθλητισμού και της υγιεινής ζωής πέθανε αβοήθητος στη μέση του δρόμου γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει γιατρός στο ιατρείο της Δάφνης και δεν υπάρχει ασθενοφόρο στην Κλειτορία όλο το 24ωρο και περιμένουμε το ΕΚΑΒ να έρθει από όπου υπάρχει διαθεσιμότητα (Καλάβρυτα, Πύργος, Τρίπολη κλπ)πράγμα που σημαίνει μία ώρα τουλάχιστον καθυστέρηση.

Και να μην ξεχάσω να αναφέρω τον περιβόητο απινιδωτή που δόθηκε στην Δάφνη από τον Δήμο Καλαβρύτων και οι υπεύθυνοι είχαν κληθεί να παρακολουθήσουν και σεμινάριο πρώτων βοηθειών. Αλήθεια πού βρίσκεται; Ποιος είναι υπεύθυνος γι’αυτό το μηχάνημα; Αν δεν τον χρησιμοποιήσουμε σε τέτοιες περιπτώσεις, τότε πότε;

Πριν λίγες μέρες υπήρξε κι άλλο περιστατικό καρδιακού επεισοδίου στη Δάφνη αλλά «έτυχε» να υπάρχει ασθενοφόρο στην Κλειτορία εκείνη την ώρα, και πριν ένα μήνα περίπου, άλλο ένα περιστατικό στην πλατεία του χωριού και πάλι «έτυχε» το ασθενοφόρο της Κλειτορίας να έχει κάνει μια διακομιδή σε ένα κοντινό χωριό και ήρθε γρήγορα. Δηλαδή αν δεν καταλάβατε στην Δάφνη « Αν έχεις τύχη διάβαινε και ριζικό περπάτει».

Είμαστε άξιοι της μοίρας μας τελικά!

Ο Κύριος Άγγελος (και ας μην υπάρχει πια, η λέξη «κύριος» είναι η ελάχιστη τιμή που μπορώ να του αποδώσω) δεν άξιζε τέτοιο θάνατο. Ένα χωριό που τόσο λάτρεψε, που το υπηρέτησε όσο λίγοι ,δεν μπόρεσε να του προσφέρει ούτε τις πρώτες βοήθειες.Ξέρω βέβαια τί θα μου απαντούσε τώρα γιατί έτυχε να έχουμε μια παρόμοια συζήτηση πρόσφατα: «Γεωργία πρέπει να κοιτάξουμε εμείς τι προσφέρουμε στο χωριό μας»!

Πρόεδρος του Συλλόγου Δαφναίων Αθήνας και Πειραιά για πολλά χρόνια, διοργανωτής και ψυχή του καρναβαλιού, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις τελευταίες δημοτικές εκλογές και πάντα μέσα σε όλα τα προβλήματα του χωριού δίπλα στους αγώνες των συγχωριανών του σφράγισε με την παρουσία του την κοινωνική ζωή του τόπου μας. Τα λόγια περιττεύουν. Σήμερα νιώθουμε πιο φτωχοί. Πιο φτωχοί γιατί θα μας λείψει η ανθρωπιά του , η παρρησία που τον διακατείχε και η καθημερινή αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος γι΄αυτό τον τόπο πέρα από τα ασφυκτικά όρια της επαρχίας.

Ας ελπίσουμε ότι ο Άγγελος Καυγάς θα είναι το τελευταίο θύμα της «κατάντιας» της Δάφνης. Ας ελπίσουμε ότι αυτό το χωριό θα μπορέσει να υποστηρίξει τους κατοίκους του, που μόνοι τους φυλάνε Θερμοπύλες!

Καλό Παράδεισο Κύριε Άγγελε! Καλή Ανάσταση!

Γεωργία Κουτσιουρή

Δημοσιογράφος

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
2 + 6 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.